Sparen tijdens je studie

Hoe spaar je als student?

Jij als student leeft natuurlijk met de dag. De toekomst is nog ver weg, dus waarom zou je daar nu al voor sparen? Wij begrijpen hoe jij denkt, maar toch is sparen zo gek nog niet. Alleen, hoe begin je met sparen?

Hoe spaar je geld als student?

Een beetje vooruitkijken kan heus geen kwaad. Het is slim om een buffer te hebben voor noodgevallen. Of als je straks bijvoorbeeld met je scriptie bezig bent, en even geen bijbaantje meer kunt hebben. Het geeft je ook een vliegende start als je straks je eerste huis wilt kopen. Spaar daarom altijd, al is het maar een klein beetje. Iedere maand een hap uit je budget, dat voelt natuurlijk niet lekker. Daarom hebben wij 4 handige hulpmiddelen voor je.

 

Ongemerkt sparen, slim!

 1. Open een spaarrekening

  Zoals Direct Sparen bijvoorbeeld. Een spaarrekening geeft je opties om bijvoorbeeld automatisch te sparen of Pinsparen. Aan het openen van Direct Sparen zijn geen kosten verbonden.

 2. Automatisch sparen

  Als je inkomsten hebt, komen die meestal op een vast moment in de maand. Het is slim om steeds als je bijvoorbeeld salaris krijgt, meteen een vast bedrag opzij te zetten. Als je dit instelt via automatisch sparen, heb je het niet eens door.

 3. Pinsparen

  Iedere keer dat je pint, bouw je een percentage van het bedrag op voor je spaarrekening. Je kunt zelf kiezen welk percentage van het bedrag dat je pint naar je spaarrekening moet. Dit stel je van tevoren in. Geef je bijvoorbeeld € 25 uit aan boodschappen? Dan betaal je bij 1% € 0,25 extra bij het afrekenen. Dit extra bedrag wordt automatisch bijgeschreven op je spaarrekening. Je merkt hier bijna niets van en zo bouw je toch iets op.

 4. Voor de pro's: beleggen

  Jazeker, als student kun je gaan beleggen. Hier zit natuurlijk wel meer risico aan dan aan sparen, dus laat je goed adviseren. Begin met een klein bedrag en/of een klein risico. Bekijk eerst of beleggen iets voor jou is.

 

Geen geld over?

Misschien denk jij wel; ‘Allemaal leuk en aardig, maar ik heb helemaal geen geld over om te sparen!’ Daar helpen we je graag bij. Met wat kleine aanpassingen in je levensstijl en even een avondje ervoor zitten om alles op een rij te zetten, lukt het jou ook om te sparen.

Studenten Pakket uitbreiden met Spaarrekening

 

Direct Sparen

Met Direct Sparen krijg je momenteel 0,02% rente. Dit krijg je 4 keer per jaar uitgekeerd. Tussendoor kun je altijd geld opnemen.

Vermogens Spaarrekening

Met deze spaarrekening krijg je 0,01% basisrente over je spaargeld. Laat dit tot 30 december staan en krijg nog 0,02% bonusrente.

 

Meer tips!

Nog niet uitgelezen? Dat komt goed uit, we hebben namelijk meer tips voor het regelen van je geldzaken voor, tijdens en na je studie.