5 redenen voor een creditcard

Of je nu op wintersport gaat, een verre reis maakt of gaat roadtrippen; een creditcard is onmisbaar op vakantie. Wij geven je de 5 belangrijkste redenen voor het gebruiken van een Studenten Credit Card. 

 

Boek je vlucht met een creditcard

  • Je vliegticket betalen met een creditcard is de veiligste manier. International Card Services (ICS) werkt 24 uur per dag aan fraudepreventie. Dat alleen is al een fijn gevoel. 
  • Je hebt garantie op je aankopen, zo ook op je vliegticket. Dus als de vliegtuigmaatschappij failliet gaat, word jij er niet de dupe van. 
  • Bij veel airlines accepteren ze alleen een creditcard.

Huur een auto met een creditcard

Een auto huren is het gemakkelijkst met een creditcard. Je bent vaak verplicht hiermee te betalen. Naast de betaling van de huur, moet je ook een waarborgsom betalen. Soms kan dit contant, meestal moet dit per creditcard. Het bedrag wordt namelijk niet afgeschreven, maar gereserveerd. Mocht je schade krijgen aan de auto, wordt alleen het schadebedrag ingehouden.

Betaal tolwegen met een creditcard

Als je dan eenmaal op de weg zit, of een roadtrip gaat doen is een creditcard onmisbaar. In veel landen kun je alleen cash of met creditcard betalen. En die rij bij de cash-betaling is altijd veel langer dan die voor creditcard-betalers.

Doe wereldwijd betalingen, online en offline

Als je al veel reizen gemaakt hebt, is het je vast wel eens overkomen. Je wordt een beetje vreemd aangekeken als je wilt betalen met je betaalpas. Vaak kan dat niet. Met de Studenten Credit Card kun je wereldwijd betalingen doen, zonder gedoe. 

Ook geld opnemen kan altijd met je creditcard. Hier zijn wel kosten aan verbonden. Je betaalt 4% over het bedrag dat je wilt opnemen.

Koop je festivalkaartjes met een creditcard

Ga jij niet op vakantie, maar wel festivals bezoeken? Koop je festivaltickets met je creditcard! Stel dat het event wordt afgelast om welke reden dan ook, dan kan jij je geld terugkrijgen door een betwisting in te dienen. Hoe je een betwisting moet indienen, vertelt ICS je

Je kunt een betwisting overigens ook indienen als je een online aankoop hebt gedaan en de verkoper niet levert.

Studenten Credit card

Studenten Credit Card

Met een creditcard bestel je je festivalkaartjes en doe je aankopen in de App Store. Je hebt een bestedingslimiet van maximaal € 1.000 per maand. Pas aan het eind van de maand krijg je de rekening van je aankopen.

Ook handig voor jou

Verzekeringen voor studenten

Ga je voor het eerst op kamers en ben je nog niet verzekerd? Bekijk dan het overzicht van mogelijke verzekeringen. Dan zie je welke verplicht zijn en welke verstandig.

Studeren in het buitenland

Ga je stage lopen of studeren in het buitenland? Zorg dat je je zaken goed regelt. We hebben de belangrijkste aandachtspunten op een rij gezet.

Alle tips voor studenten

Ga je studeren? Lekker bezig! Daar komt nogal wat bij kijken. Daarom geven wij je alvast wat tips zodat je goed voorbereid  bent.