Naar de navigatie Naar de inhoud

De looptijd van uw hypotheek eindigt

Terugbetaald of nog (een deel) terugbetalen?

Is de looptijd van uw hypotheek bijna voorbij? Dan heeft u mogelijk uw lening al helemaal terugbetaald. Of betaalt u uw lening op de einddatum in één keer terug? Of wilt u misschien de looptijd van uw lening verlengen? Het is goed om alvast stil te staan bij wat er gebeurt als het zo ver is. En bij wat u op dat moment moet doen.

Uw lening terugbetalen

Wilt u aan het einde van de looptijd de lening aan ons terugbetalen? Dan zijn dit de mogelijkheden:

1. U kunt uiterlijk op de einddatum van het leningdeel het bedrag aan ons terugbetalen.
2. U wilt uw lening misschien verlengen. Bespreek met uw adviseur uw mogelijkheden.

Hoe gaat het verder?

  • U ontvangt 2 weken voor het einde van de looptijd van uw leningdeel, een terugbetaalnota.
  • Uiterlijk op de einddatum moet u het bedrag aan ons terugbetaald hebben.

Wilt u uw lening terugbetalen of wilt u uw lening verlengen? Neem dan contact op met één van onze adviseurs. Geeft u niks aan ons door? Dan gaan wij ervan uit dat u het leningdeel wilt terugbetalen en ontvangt u een terugbetaalnota van ons. U moet dan uiterlijk op de einddatum het bedrag aan ons terugbetaald hebben.

Heeft u overwaarde?

Heeft u tijdens de looptijd van uw lening extra terugbetaald? Of is uw woning meer waard geworden? Dan heeft u misschien overwaarde. In dat geval houdt u dus geld over na de looptijd van uw hypotheek. U kunt ook overwaarde hebben als u de woning voor een deel met eigen vermogen heeft betaald. Dan heeft u een lagere hypotheek genomen.

Of heeft u een restschuld?

Heeft u gekozen voor een hypotheekvorm waarbij u uw lening tijdens de looptijd niet terugbetaald? Of maar een deel? Dit betekent dat u de lening, of een deel, aan het eind van de looptijd in één keer moet terugbetalen. In dat geval bestaat de kans dat u een schuld houdt. Deze schuld moet u terugbetalen. Heeft u eigen vermogen? U kunt daarmee de restschuld gedeeltelijk terugbetalen. Heeft u geen eigen vermogen? Dan zijn er andere oplossingen.

Uw hypotheek en de belasting

Verandert u iets aan uw hypotheek? Bijvoorbeeld een extra terugbetaling of verlenging van uw hypotheek? Dan kan dat gevolgen hebben voor de belasting die u betaalt. Heeft u daar vragen over? Neem dan contact op met uw (belasting)adviseur of de Belastingdienst.

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen of wilt u uw mogelijkheden bespreken met één van onze adviseurs? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0900 - 8670

Extra aflossen op uw hypotheek?

Regel het nu eenvoudig via Internet Bankieren

Stel doet de afloscheck om te kijken of ze beter kunnen blijven sparen of extra aflossen op hun hypotheek

Wilt u extra aflossen op uw hypotheek? U regelt het nu direct via Internet Bankieren. Dat is net zo makkelijk als een overschrijving doen. Bovendien ziet u dan meteen wat uw nieuwe maandlasten zijn.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief