Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Familie op de bank

Bankgarantie

Zekerheid voor de verkoper van een huis

Uw bod op uw woning is geaccepteerd en het koopcontract is ondertekend. Nu nog de hypotheek regelen. Vaak vraagt de verkoper om een waarborgsom van 10% van de koopsom. Heeft u dat geld niet? Dan kunt u een bankgarantie aanvragen. 

 

Wat is een bankgarantie?

Met een bankgarantie staat de bank garant voor het bedrag van de waarborgborgsom, de 10%. Koopt u de woning niet, zonder dat u daar volgens het koopcontract een geldige reden voor heeft? Dan betaalt de bank de verkoper 10% van de koopprijs. Daarna wordt de bankgarantie omgezet in een lening, die u moet terugbetalen.

Wat kost een bankgarantie?

De kosten van een bankgarantie zijn meegenomen in de afhandelingskosten van de hypotheek. De afhandelingskosten betaalt u bij het afsluiten van uw hypotheek. Er worden dus geen extra kosten berekend.

Zelf de waarborgsom betalen?

Wilt u de waarborgsom zelf betalen? Dan stort u 10% van de koopsom op rekening van de notaris. Dit bedrag krijgt u terug als de koop doorgaat. 

 

Hoe vraag ik een bankgarantie aan?

Een bankgarantie vraagt u tegelijk aan met het afsluiten van uw hypotheek. Maak een afspraak met één van onze adviseurs om uw hypotheek en bankgarantie af te sluiten.

Overeenkomst ondertekenen en terugsturen

Zijn alle documenten goedgekeurd? Dan ontvangt u een overeenkomst voor de bankgarantie. Stuur dit contract ondertekend terug. Na ontvangst van het ondertekende contract sturen we de bankgarantie naar de notaris.

 

Bod geaccepteerd: En nu?

Heeft de verkoper uw bod geaccepteerd? Dan ondertekent u een voorlopig koopcontract. U heeft dan wettelijk 3 werkdagen (wettelijke bedenktijd) na het ondertekenen. Daarna staat het bod vast. Houd goed in de gaten wanneer uw bedenktijd afloopt. En check in het voorlopig koopcontract of uw eventuele ontbindende voorwaarden erin staan.

Hypotheek en bankgarantie aanvragen

Heeft u ondertekend? Dan is het tijd om uw hypotheek af te sluiten. Dit duurt vaak een aantal weken. Maak een afspraak met een adviseur voor een gratis oriëntatiegesprek.

Daarom een hypotheek bij ABN AMRO

Korting op uw hypotheekrente

Mogelijk huisbankkorting bij een ABN AMRO-betaalpakket. En duurzaamheidskorting bij het kopen of verduurzamen van een energiezuinige woning.

Gratis oriëntatiegesprek

Benieuwd naar uw mogelijkheden? Maak een afspraak voor een gratis oriëntatiegesprek. Waar en wanneer u wilt, makkelijk via een videogesprek.

Zelf uw hypotheek beheren

In Internet Bankieren kunt u zelf uw hypotheek bekijken en aanpassen. Hulp nodig? Stel uw vraag aan chatbot Anna of neem contact met ons op.