Naar de navigatie Naar de inhoud

Schenken

Oudere man en vrouw die over schenken praten met elkaar

Een financieel steuntje in de rug voor uw (klein)kinderen. Of uw favoriete goede doel een flink bedrag geven. Schenken is een mooi gebaar. Als u slim schenkt, kan het u ook nog eens belastingvoordeel opleveren.

Schenkwijzer

Wilt u een geldbedrag schenken? Daar komt best veel bij kijken. Met de Schenkwijzer ontdekt u in een paar minuten welke keuzes voor u belangrijk zijn. En wat bij u past.

Schenken kent veel vormen

Bent u eruit dat u wilt schenken en aan wie? Maar weet u nog niet hoe? We zetten de verschillende manieren graag op een rij.

Schenken is meer dan schenkbelasting

Wie schenkt, krijgt te maken met schenkbelasting. En wie slim schenkt heeft belastingvoordeel. Dit overzicht helpt u op weg.

Schenken aan kinderen en kleinkinderen

Wist u dat het voor de belasting verschil maakt of u schenkt aan uw kinderen of aan uw kleinkinderen? Zo is er nog meer om rekening mee te houden.

Overzicht wijzigingen schenken voor eigen woning

Sinds januari 2017 zijn er een aantal wijzigingen op het gebied van schenken voor de koop van een eigen woning. Zo is de eenmalige schenkingsvrijstelling verhoogd. En kunt u nu aan iedereen schenken.

Belastingvoordeel voor u én het goede doel

Een mooi bedrag schenken aan uw geliefde goede doel geeft voldoening. Misschien nog wel meer als ook zij profiteren van belastingvoordeel.

Liever 4G dan openbare wifi

Bedenk welk netwerk u gebruikt

10 tips voor Veilig Mobiel Bankieren

Wist u dat slimme criminelen makkelijk kunnen 'meekijken' op openbare wifi, en wifi waarvan iedereen het wachtwoord kan krijgen? Gebruik liever uw eigen 4G netwerk. Dat is vaak nog sneller ook.