Naar de navigatie Naar de inhoud

Schenken

De Schenkwijzer helpt u bij uw keuzes over schenken.

Wat weet u over schenken?

Word wijzer met de Schenkwijzer

Wilt u schenken? Bijvoorbeeld aan uw kinderen of aan een goed doel? Dat kan op allerlei manieren. Wat past bij u? Met de Schenkwijzer ziet u binnen een paar minuten welke keuzes u moet maken als u wilt schenken.

Uitgelicht

Schenken aan uw kind voor de eigenwoningschuld?

Ruimere vrijstelling bij schenken voor woning

Vanaf 1 januari 2017 is de schenkingsvrijstelling voor de eigen woning ruimer. Dit betekent dat niet alleen kinderen, maar ook anderen gebruik kunnen maken van deze vrijstelling.  Lees meer over de verruimde mogelijkheden.

 

Hulp bij schenken en erven

Voor de onderwerpen schenken en erven kunt u terecht bij ABN AMRO. Soms leidt dat tot verwondering. De reactie is dan: Daarvoor moet ik toch bij de notaris zijn? Vaak wel, maar niet altijd. En soms moet u bij beide zijn.

Schenken en bankzaken
 
U kunt ook een schenking doen aan een goed doel.

Schenken aan een goed doel

Wilt u schenken aan een goed doel? U kunt hier misschien aftrek voor krijgen in uw aangifte inkomstenbelasting. Of u een gift mag aftrekken hangt af van de instelling waaraan u de gift doet en op welke manier u de gift doet.

Verder praten over schenken

Bij grote financiële beslissingen is het fijn als iemand met verstand van zaken met u meedenkt. De adviseurs van ABN AMRO helpen u hier graag bij. Wij gaan samen met u op zoek naar de oplossing die het beste bij u past.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Weet u precies wat u besteedt?

Meer controle op uw geld met Grip

Met Grip weet je precies wat je per maand aan koffie uitgeeft

Een kop koffie to go, een lunch in de stad of een extra zak chips in uw boodschappenmand. Naast uw vaste lasten kunnen de kosten van kleine uitgaven snel oplopen. Met de Grip app weet u precies waar uw geld naartoe gaat en houdt u de controle.