Naar de navigatie Naar de inhoud

Schenken

Oudere man en vrouw die over schenken praten met elkaar

Een financieel steuntje in de rug voor uw (klein)kinderen. Of uw favoriete goede doel een flink bedrag geven. Schenken is een mooi gebaar. Als u slim schenkt, kan het u ook nog eens belastingvoordeel opleveren.

Schenkwijzer

Wilt u een geldbedrag schenken? Daar komt best veel bij kijken. Met de Schenkwijzer ontdekt u in een paar minuten welke keuzes voor u belangrijk zijn. En wat bij u past.

Schenken kent veel vormen

Bent u eruit dat u wilt schenken en aan wie? Maar weet u nog niet hoe? We zetten de verschillende manieren graag op een rij.

Schenken is meer dan schenkbelasting

Wie schenkt, krijgt te maken met schenkbelasting. En wie slim schenkt heeft belastingvoordeel. Dit overzicht helpt u op weg.

Schenken aan kinderen en kleinkinderen

Wist u dat het voor de belasting verschil maakt of u schenkt aan uw kinderen of aan uw kleinkinderen? Zo is er nog meer om rekening mee te houden.

Overzicht wijzigingen schenken voor eigen woning

Sinds januari 2017 zijn er een aantal wijzigingen op het gebied van schenken voor de koop van een eigen woning. Zo is de eenmalige schenkingsvrijstelling verhoogd. En kunt u nu aan iedereen schenken.

Belastingvoordeel voor u én het goede doel

Een mooi bedrag schenken aan uw geliefde goede doel geeft voldoening. Misschien nog wel meer als ook zij profiteren van belastingvoordeel.

Weet u precies wat u besteedt?

Meer controle op uw geld met Grip

Met Grip weet je precies wat je per maand aan koffie uitgeeft

Een kop koffie to go, een lunch in de stad of een extra zak chips in uw boodschappenmand. Naast uw vaste lasten kunnen de kosten van kleine uitgaven snel oplopen. Met de Grip app weet u precies waar uw geld naartoe gaat en houdt u de controle.