Spaargroei Hypotheek

Spaargroei Hypotheek

De Spaargroei Hypotheek is niet meer verkrijgbaar

U kunt de Spaargroei Hypotheek niet meer afsluiten. Heeft u een Spaargroei Hypotheek of Spaargroeiverzekering? En heeft u daar vragen over? Lees meer of maak een afspraak met uw hypotheekadviseur.

 

Wat is de Spaargroei Hypotheek?

Bij de Spaargroei Hypotheek hoort een Spaargroeiverzekering. Met die Spaargroeiverzekering spaart u om uw hypotheek aan het eind van de looptijd terug te betalen. Elke maand betaalt u hypotheekrente én een premie voor de spaarverzekering. Met het bedrag dat u spaart, betaalt u later uw lening helemaal of voor een deel terug. Dat doet u aan het eind van de looptijd.

Rente over het spaargeld

U krijgt rente over het bedrag dat u spaart met de spaarverzekering. De rente is hetzelfde als de hypotheekrente die u betaalt.

Maximaal belastingvoordeel

Aan het eind van de looptijd betaalt u uw lening terug. Uw schuld blijft dus de hele looptijd hetzelfde. De rente die u betaalt kunt u onder voorwaarden aftrekken van uw inkomen voor de belasting. Hierdoor heeft u maximaal belastingvoordeel.

Veelgestelde vragen

Minimaal 10 jaar en maximaal 30 jaar.

Is uw Spaargroeiverzekering afgesloten voor 1 juli 2007? Dan betaalt u €5,67 poliskosten per maand. Er wordt niets ingehouden op de premie die u spaart.

Is uw Spaargroeiverzekering afgesloten vanaf 1 juli 2007? Dan betaalt u € 3,00 poliskosten per maand. Er wordt 1,5% ingehouden op de premie die u spaart.

Is uw Spaargroeiverzekering afgesloten vanaf 14-12-2009? Dan betaalt u € 2,30 poliskosten per maand. Er wordt 2,2% ingehouden op de premie die u spaart.

Nee, u mag het gespaarde geld alleen gebruiken om uw hypotheek terug te betalen.

U betaalt geen belasting over het bedrag dat u maximaal belastingvrij mag sparen. De Belastingdienst stelt elk jaar vast hoe hoog dit bedrag is. Spaart u meer? Dan betaalt u belasting zodra het gespaarde bedrag wordt uitgekeerd.

In de Spaargroeiverzekering is (vaak) een overlijdensdekking opgenomen. Of er een bedrag wordt uitgekeerd bij overlijden en welk bedrag dit is, is afhankelijk van de dekking die u heeft gekozen binnen uw verzekering. Als op uw polis staat dat een bedrag wordt uitgekeerd bij overlijden, kan dit een vast bedrag zijn. Dit kan ook een percentage van de opgebouwde poliswaarde zijn, als dat meer is dan het vaste bedrag. U krijgt naast het bedrag dat volgens uw polis uitgekeerd wordt bij overlijden, niet ook nog de op dat moment opgebouwde poliswaarde uitgekeerd. Bekijk uw polis en de voorwaarden om na te gaan of er een uitkering is bij uw overlijden en hoe hoog deze uitkering is. 


Uw nabestaanden kunnen uw lening onder voorwaarden terugbetalen of voortzetten. Soms moeten nabestaanden belasting betalen. Vraag een belastingadviseur om hulp. 


Heeft u vragen over uw Spaargroeiverzekering? Neem dan contact met ons op via 0900 9210 of maak een afspraak met een adviseur.'

Daarom een hypotheek bij ABN AMRO

Inzicht in uw hypotheek

Bekijk uw hypotheek in  Internet Bankieren of via de ABN AMRO app . Veilig en makkelijk.

Zelf uw hypotheek aanpassen

Van rente aanpassen tot extra aflossen. Wijzig online uw hypotheek makkelijk zelf.

Voordelen hypotheekklant

Als trouwe hypotheekklant heeft u een streepje voor bij ABN AMRO. Bekijk de 5 voordelen.