Verhuizen

Hypotheek meenemen

Maak gebruik van de voordelen als trouwe ABN AMRO-klant

  • U krijgt € 450 korting op uw advieskosten
  • Korting op uw hypotheekrente bij een betaalpakket
  • Uw huidige hypotheekrente kunt u soms meenemen naar uw nieuwe woning

Gaat u verhuizen? Onze adviseurs staan voor u klaar tijdens het hele hypotheekproces. Met handige tools, praktische tips en speciale voordelen voor u als trouwe ABN AMRO-klant. Profiteer bijvoorbeeld van verschillende financiële voordelen. Lees snel verder!

Verhuisorientatie berekentool

Hypotheek berekenen

Als hypotheekklant van ABN AMRO berekent u in 2 minuten hoeveel hypotheek u kunt krijgen en uw maandbedrag. Door in te loggen in Internet Bankieren nemen we uw persoonlijke gegevens al mee. Zo krijgt u een berekening gemaakt op uw persoonlijke situatie.

Verhuizen? Bekijk de financiële voordelen

Hypotheek meenemen

U kunt uw huidige vaste hypotheekrente en hypotheekvorm in de meeste gevallen meenemen naar uw nieuwe koopwoning. Dit kan voordelig zijn als de actuele rente hoger is dan wat u nu betaalt.

Korting voor ABN AMRO-klanten

U krijgt mogelijk korting op de hypotheekrente en € 450 korting op hypotheekadvies als u weer kiest voor een hypotheek bij ABN AMRO. Liever zelf uw hypotheek afsluiten, zonder advies? Ook dat kan.

Duurzaamheidskorting

Koopt u een huis met energielabel B of hoger? Of verbouwt u binnen 24 maanden naar energielabel B of hoger en wordt dat energielabel op tijd geregistreerd? Dan krijgt u mogelijk korting op uw rente.

Hypotheek voor verhuur

Hypotheek voor verhuur

Wilt u uw huidige woning aanhouden om te verhuren? Als u al een hypotheek heeft bij ABN AMRO is de Hypotheek voor verhuur wellicht een mogelijkheid. Lees de voordelen en aandachtspunten en kijk of het iets voor u is.

We helpen graag met verhuizen

Handige tips en informatie

Laat u inspireren door verhalen van klanten over bijvoorbeeld zonnepanelen en nieuwbouw. Of lees artikelen over verhuizen met handige tips.

Persoonlijke berekening

Onze adviseurs helpen u vanaf het adviesgesprek totdat alles geregeld is. En omdat we uw gegevens al hebben, gaat dat nóg makkelijker. Maak direct een afspraak.

Overleg via de chat

Vraag over verhuizen? Dat snappen we. Stel daarom uw vraag aan  chatbot Anna . Komt ze er niet uit? Dan neemt een medewerker het gesprek over.

Veelgestelde vragen over uw hypotheek verhuizen

Een meeneemhypotheek is geen aparte hypotheek. Het is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat u uw huidige hypotheekvorm en of de hypotheekrente kunt meenemen als u gaat verhuizen. Dit kan voordelig zijn als u nu een lagere rente hebt dan de hypotheekrente op dit moment of als u een aantrekkelijke hypotheekvorm heeft.

Nee, niet altijd. Bijvoorbeeld als de rente die u nu heeft hoger is dan de rente die u op dit moment zou kunnen krijgen is het niet verstandig om uw hypotheek mee te nemen. Daarnaast kunt u uw hypotheekvorm (of een deel daarvan) niet meenemen als deze nu volledig aflossingsvrij is. Een hypotheek mag tegenwoordig namelijk voor niet meer dan 50% van de marktwaarde aflossingsvrij zijn.

Jazeker. Als ABN AMRO uw huisbank blijft, kunt u nog steeds korting krijgen op uw vaste hypotheekrente. Dat betekent dat uw maandelijkse inkomen moet binnenkomen op een bankrekening van ABN AMRO. Het maakt niet uit of dat uw inkomen uit loondienst, pensioen of bijvoorbeeld inkomen uit een onderneming is.

Koopt u een nieuwe woning? Dan kunt u met de verhuisregeling uw huidige hypotheekvorm en/of de huidige vaste hypotheekrente meenemen naar uw nieuwe hypotheek. Dat is fijn als u uw vorige hypotheek afsloot toen de rentes nog laag waren. Hier zitten wel bepaalde voorwaarden aan. U neemt uw huidige rente zonder opslagen en kortingen mee voor de resterende looptijd van de rentevaste periode. Er wordt namelijk opnieuw gekeken naar welke opslagen en kortingen van toepassing zijn. Zijn dat dezelfde? Dan krijgt u deze opnieuw. U kunt alleen het hypotheekbedrag dat nog over is, meenemen naar uw nieuwe huis. Verhuist u naar een duurdere woning en heeft u een hogere hypotheek nodig? Dan betaalt u voor de rest van het bedrag de huidige hypotheekrente.

Op onze pagina over verhuizen vindt u handige tips en informatie. Bijvoorbeeld over de overbruggingshypotheek en wat u kunt doen bij overwaarde of restschuld. Maar ook een stappenplan waarmee u ontdekt wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een volgende woning.

Daarom een hypotheek bij ABN AMRO

Korting op uw hypotheekrente

Mogelijk 0,20% huisbankkorting bij een ABN AMRO-betaalpakket. En tot 0,15% duurzaamheidskorting bij kopen of verduurzamen van energiezuinige woning.

Gratis oriëntatiegesprek

Benieuwd naar uw mogelijkheden? Maak een afspraak voor een gratis oriëntatiegesprek. Waar en wanneer u wilt, makkelijk via een videogesprek.

Zelf uw hypotheek beheren

In Internet Bankieren kunt u zelf uw hypotheek bekijken en aanpassen. Hulp nodig? Stel uw vraag aan chatbot Anna , of neem contact met ons op.