Duurzaam wonen, energiezuinig wonen: wat kan er allemaal?

Duurzaam wonen

De voordelen van een energiezuinig huis

Heeft uw huis duurzame mogelijkheden?

Steeds meer mensen willen genieten van een duurzaam huis. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar bespaart mogelijk op uw energieverbruik. Staat u op het punt om energie te steken in een duurzame verbouwing of in een ander huis? Ontdek of u er warmer bij kunt zitten met de Energie Bespaarcheck. Kijk of u gebruik kunt maken van de duurzaamheidskorting en lees over subsidies en financieringsmogelijkheden.

In 3 stappen naar een energiezuinige woning

icoon
icoon
Geld lenen voor een grote uitgave
icoon

1. Gratis Energie Bespaarcheck

Bekijk wat er kan en bereken eenvoudig zelf of en hoeveel u kunt besparen op uw energieverbruik. Doe de Energie Bespaarcheck.

icoon

2. Bekijk de subsidies

Misschien kunt u subsidie aanvragen bij de overheid of uw gemeente. Lees ook over subsidies in 2022.

Geld lenen voor een grote uitgave

3. Regel uw financiering

Uw duurzame verbouwing kunt u op vele manieren betalen. We denken graag met u mee.

De financiering van energiezuinige maatregelen

Financiering

Er zijn verschillende manieren om de verduurzaming van uw woning te betalen.  Uiteraard denken wij graag met u mee over de voor- en nadelen. 

Financieel voordeel

De overheid stimuleert duurzaamheid met financiële voordelen bij een duurzame investering. Zo kunt u vaak subsidie krijgen als u uw huis energiezuiniger wilt maken. En via de Belastingdienst kunt u de BTW op uw zonnepanelen terugvragen. 

Aan de slag met duurzaam wonen

Duurzaamheidskorting bij Energielabel A of B

U krijgt korting op de hypotheekrente als u een huis met energielabel A of B koopt en als u een nieuwbouwwoning koopt. Als u uw woning verbouwt naar energielabel A of B en u registreert het energielabel via de overheid binnen 24 maanden na de start van uw rentevastperiode, dan krijgt u de korting ook. Deze voegen we automatisch toe vanaf de 1e dag van de volgende maand na de dag van labelregistratie.

Afspraak mmaken over duurzaam wonen

Afspraak maken duurzaam wonen

Het energiezuinig maken van uw woning kunt u op verschillende manieren financieren. Bijvoorbeeld met spaargeld of een hypotheek. Weten wat er voor u mogelijk is? Maak dan gratis een afspraak voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek. Op kantoor, of thuis via beeldbankieren. Heeft u zelf kennis van hypotheken? Dan kunt  u misschien uw hypotheek zelf afsluiten, zonder advies

De voordelen van een duurzaam huis

Wat zijn de extra hypotheekregels als u een duurzaam huis koopt of uw huidige woning wilt verduurzamen? Wat is een energielabel en kom ik in aanmerking voor duurzaamheidskorting op mijn hypotheekrente? Bekijk de video over verduurzamen van uw huis, daarin wordt het allemaal uitgelegd.

Meer weten over duurzaam wonen?

Laat u inspireren en informeren door onze artikelen over duurzaam en energiezuinig wonen.

Tip

Daarom kiezen voor duurzaam

Mogelijk lager energieverbruik

Met energiebesparende maatregelen kunt u misschien besparen op uw energieverbruik.

Beter milieu

Duurzaam wonen is beter voor het milieu. U gebruikt immers veel minder fossiele brandstoffen.

Comfortabeler wonen

Een geïsoleerd huis tocht minder en houdt de warmte beter vast.