Naar de navigatie Naar de inhoud

Betalen in het buitenland

Betalen en opnemen in het buitenland

Gaat u naar het buitenland? Het is dan wel handig als u weet, hoe u bijvoorbeeld uw hotel of uw lunch kunt betalen. En u wilt natuurlijk ook uw saldo kunnen opvragen tijdens uw reis. Wij hebben de belangrijkste mogelijkheden voor betalen en opnemen in het buitenland voor u op een rijtje gezet.

Check uw betaalprofiel als u reist buiten Europa
 

Kies voor gemak, betaal met creditcard

Betalen in het buitenland gaat het makkelijkst met uw creditcard. Zelfs als het saldo op uw betaalrekening niet hoog genoeg is. Bovendien zijn al uw aankopen minimaal een half jaar verzekerd tegen schade of diefstal.

Betaalprofiel op uw betaalpas instellen

Standaard staat het betaalprofiel van uw betaalpas op 'Europa'. U kunt dan geen geld opnemen of betalen buiten Europa. Gaat u buiten Europa op vakantie? Pas het betaalprofiel van uw betaalpas dan eenvoudig aan via Internet Bankieren.

 

Uw bankzaken in een app

Wilt u snel weten wat het tegoed op uw betaalrekening is? Of wilt u geld overmaken van uw spaarrekening naar uw betaalrekening? Met de Mobiel Bankieren app regelt u altijd en overal uw bankzaken. Ook kunt u via de app uw creditcardbetalingen bekijken.

Wereldwijd betalen met uw betaalpas

De betaalpas is de pinpas die u krijgt als u klant wordt. Met deze pas kunt u wereldwijd geld opnemen of betalen, als u het PIN-, Maestro- of Cirruslogo ziet. Slechts bij een paar banken buiten Europa kunt u niet terecht met uw betaalpas. Op de pas staat ook uw IBAN. Dat is het nummer dat u nodig heeft voor internationale overboekingen. Met uw betaalpas kunt u ook overal ter wereld internetbankieren.

 

Geld te leen na verlies betaalpas

Raakt u in het buitenland uw portemonnee kwijt door verlies of diefstal? Als u de Stand-By Service heeft, kunt u in noodgevallen geld lenen van ons. Bovendien blokkeren wij direct al uw betaalpassen en vragen gelijk nieuwe aan.

Vreemd geld bestellen of opnemen

Gaat u naar een land waar niet met de euro betaald wordt? Dan is het handig om wat contant geld bij u te hebben. Vreemd geld bestelt u eenvoudig online. Als u via Schiphol reist, kunt u terecht bij ons bankkantoor op Schiphol. Voor grote sommen of minder gangbaar buitenlands geld is het verstandig om uw geld te bestellen.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Lucas krijgt korting op zijn betaalpakket

Geld terug, veel extra's &Meer

Voordeel voor klanten

Maandelijks tot 20% van de kosten voor uw betaalpakket terugkrijgen. Dat laat u toch niet liggen? Bovendien krijgt u bij &Meer wekelijks korting bij aansprekende winkels én voordeel op uw bankzaken.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief