Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

man zit aan tafel en kijkt op telefoon

Automatische incasso

Uw rekeningen altijd op tijd betalen

Zo werkt het!

Met een automatische incasso geeft u een bedrijf toestemming automatisch geld van uw betaalrekening af te halen. Bijvoorbeeld voor uw verzekeringen of de maandelijkse energierekening. Dit doet u met een eenmalige of doorlopende machtiging. U krijgt deze machtiging van het bedrijf. U kunt ook online een machtiging afgeven als het bedrijf hier gebruik van maakt.

Een automatische incasso is geen periodieke overboeking. U stelt een periodieke overboeking zelf in. Een automatische incasso niet.

Wat wilt u doen?

Settings

Automatische incasso bekijken of checken

Wilt u weten wanneer een bepaalde incasso wordt afgeschreven? Of waarom een incasso is afgekeurd? Check in Internet Bankieren uw incasso's.
ABN AMRO

Automatische incasso terugboeken of storneren

Is er volgens u onterecht een incasso van uw rekening afgeschreven? Of staat er binnenkort een incasso gepland? Dan kunt u deze makkelijk online tegenhouden of terugboeken (storneren).

Let op: een geplande incasso kunt u maar 24 uur van tevoren inzien in Internet Bankieren.
ABN AMRO

Automatische incasso stopzetten, blokkeren of deblokkeren

Wilt u een incasso stopzetten? Download dan hieronder de rode kaart om uw machtiging in te trekken. Vul 'm in, plaats uw handtekening en stuur 'm daarna naar het bedrijf dat incasseert.

Een incasso blokkeert en deblokkeert u makkelijk via Internet Bankieren.

Hoe lang kan ik een incasso terugboeken?

U kunt het bedrag tot 56 dagen na de incassodatum zelf terugboeken. Voorbeeld: een incasso is op 5 maart 2019 van uw rekening afgeschreven. U kunt dit bedrag dan tot 30 april 2019 zelf terugboeken op uw betaalrekening.

Mogelijkheden doorlopende en eenmalige incasso

Kan ik mijn incasso... Doorlopend Eenmalig
weigeren ja ja
terugboeken ja ja
wijzigen ja nee
stopzetten ja nee
blokkeren ja ja
Gloeilamp
ABN AMRO

Handig: direct bericht bij een afschrijving

Met gratis pushberichten weet u meteen of er geld van uw rekening is afgeschreven. Stel pushberichten in via de ABN AMRO app. U krijgt dan direct bericht op uw telefoon.