Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

telefoon op tafel

Instant payments

Supersnel betalen met online bankieren

Tweedehands auto kopen? Of iets verkopen via Marktplaats? Steeds vaker staat het geld binnen 5 seconden op uw rekening. Ook ’s avonds, in het weekend en op feestdagen. Geld overmaken gaat steeds vaker supersnel en blijft net zo makkelijk en veilig. Instant payments noemen we dit. Ook wel flitsbetaling genoemd. En geen zorgen. Deze supersnelle overboekingen zijn gewoon gratis.

illustratie telefoon, laptop en tablet

Betaalt u al supersnel?

De meeste overboekingen gaan al met een flitsbetaling. Dat kan als de bank waar u geld naar overmaakt ook meedoet. In Nederland doen de meeste banken al mee met supersnel betalen. En in Europa al iets meer dan de helft. U hoeft hier niets voor te doen. Net voordat u uw overboeking verzendt, ziet u 'Bij de ontvanger: Direct' staan. Zo weet u dat uw betaling supersnel gaat. Anders staat er 'Binnen 1 werkdag'.

ABN AMRO

Direct zekerheid

Betalen in een flits? Voor het verzenden ziet u al of het geld direct bij de ontvanger kan zijn. Anders is het er binnen 1 werkdag.
ABN AMRO

24/7 geld overmaken

Alle dagen van het jaar binnen enkele seconden geld overmaken en ontvangen.
Mobiel bevestiging

Zeker weten

Na het verzenden krijgt u binnen enkele seconden een bevestiging dat het geld bij de ontvanger is.
vrouw kijkt op mobiele telefoon

Soms kunt u niet supersnel betalen

Helaas kunnen nog niet alle betalingen supersnel gaan. Bijvoorbeeld:

  • een iDEAL betaling
  • een overboeking naar een rekening buiten het SEPA-gebied
  • een overboeking naar een bank die nog niet mee doet
  • een overboeking van meer dan € 100.000 naar een bank buiten Nederland
Familie in de keuken

Is een spoedoverboeking nog nodig?

Doet de ontvangende bank nog niet mee met flitsbetalingen? Dan kunt u in het overboekscherm in Internet Bankieren de optie spoedoverboeking aanvinken. Spoedoverboekingen zijn alleen mogelijk via Internet Bankieren. Voor een spoedoverboeking betaalt u extra kosten. Ook als u met spoed geld naar een buitenlands rekeningnummer overmaakt. Bekijk wat u betaalt.

Maakt u geld over naar een ABN AMRO rekening? Dan is een spoedbetaling niet nodig en staat het bedrag direct op de rekening.