Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Man en kleinzoon kijken lachend naar telefoon

De voordelen van extra pensioen opbouwen

Genoeg inkomen voor later

Het kan zijn dat de AOW en uw eventuele werkgeverspensioen niet genoeg zijn als inkomen voor later. Daarom is het handig om op tijd te beginnen met extra pensioen op te bouwen. Wij zetten een aantal voordelen voor u op een rij.

 

Uw leven blijven indelen zoals u dat gewend bent

U bent gewend aan een bepaalde levensstijl. Misschien gaat u graag af en toe een weekend weg of houdt u ervan om vaak buiten de deur te eten. Door extra pensioen op te bouwen, vergroot u de kans dat u deze manier van leven voort kunt blijven zetten.

Genoeg tijd om een goed pensioen op te bouwen

Hoe eerder u begint met uw pensioen aan te vullen, hoe makkelijker u een vermogen voor uw pensioenpot opbouwt. Vroeg beginnen kan u over de jaren heen toch een flink bedrag opleveren.

Vanaf 1 jaar werkervaring al extra opbouwen

Al na 1 jaar werken kan er jaarruimte ontstaan die u kunt benutten. Heeft u deze jaarruimte onverhoopt eens laten liggen, dan kunt u tot 10 jaar terug in de tijd en uw reserveringsruimte gebruiken om uw pensioen met belastingvoordeel aan te vullen.

Opbouwen met mogelijk belastingvoordeel

Extra pensioen opbouwen door uw jaarruimte te benutten kan bij ABN AMRO via Pensioenaanvulling. U spaart daarmee op een geblokkeerde rekening voor extra pensioen zodat u tussentijds niet in de verleiding komt om het geld op te maken. Doordat u uw jaarruimte benut, kunt u uw inleg in aftrek brengen bij uw belasting aangifte. Ook betaalt u geen vermogensrendementsheffing over het gespaarde bedrag. Zo vult u met belastingvoordeel uw pensioenpot aan.

Ook interessant voor u

Belastingvoordeel bij banksparen

Als u geld opzijzet voor uw pensioen, levert u dat mogelijk belastingvoordeel op. Dat is het geval bij banksparen, ook wel fiscaal sparen genoemd. Maar wat komt er allemaal kijken bij fiscaal sparen?

Hoeveel pensioen heb ik nodig?

Hoe ziet uw pensioen eruit? Zet voor u zelf op een rijtje wat u later denkt uit te geven. Dit artikel helpt u daarbij.

Wilt u meer weten over pensioen?

Op de nieuws- en blogpagina vindt u alles wat u wilt weten over pensioen. Van zelf extra pensioen opbouwen tot ontwikkelingen in de wereld van pensioen.