Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

twee vrouwen kletsen in een bar

Vroeg beginnen met pensioen opbouwen

3 keer voordeel

Met pensioen gaan lijkt vaak nog ver weg, zeker nu de overheid de AOW-leeftijd steeds verder verhoogt. Toch is het voordelig om op tijd te beginnen met geld opzij leggen voor extra pensioen. En wel om deze 3 redenen.

 1. U profiteert langer van mogelijk belastingvoordeel

  U kunt een deel van uw stortingen op uw bankspaarrekening terugkrijgen via uw belastingaangifte. Daarnaast hoeft u geen vermogensbelasting over uw geld op de bankspaarrekening te betalen. En daarbij geldt: hoe eerder u begint met banksparen voor uw pensioen, hoe langer u kunt profiteren van dit belastingvoordeel. Op het moment dat u de uitkering ontvangt, betaalt u er inkomstenbelasting en sociale premies over. Als u op dat moment in een lagere belastingschaal valt, heeft u een extra belastingvoordeel.

 2. U krijgt langer rente-op-rente

  Voor veel mensen is het makkelijker om geld uit te geven aan een fijn leven nú dan een fijn leven later. Toch heeft het een groot voordeel als u vroeg begint met extra pensioen opbouwen: u kunt met een lagere inleg uw doel bereiken. Want als u langer spaart, profiteert u langer van rente-op-rente. U krijgt namelijk ook rente over eerder ontvangen rente. En omdat u langer spaart, is de kans groter dat u later voldoende pensioeninkomen heeft.

  Stel, u wilt circa € 42.000 sparen, dan kunt u dat bereiken door 30 jaar lang € 100 per maand te sparen op een rekening met 1% rente. Heeft u maar 15 jaar de tijd om dit bedrag bij elkaar te sparen? Dan moet u € 215 per maand inleggen op een rekening met 1% rente. 

  Grafiek vroeg beginnen met pensioen opbouwen
 3. Het geeft u meer flexibiliteit

  Hoe eerder u begint met extra pensioen opbouwen, hoe groter de kans is dat u een mooi bedrag bij elkaar spaart. En dat geeft flexibiliteit. U weet bijvoorbeeld of eerder met pensioen gaan mogelijk is of dat u de laatste jaren voor uw pensioen minder kunt gaan werken. 

 

Wat is banksparen?

Banksparen is een vorm van pensioenaanvulling met mogelijk belastingvoordeel. U spaart via de bank voor een aanvulling op uw pensioen. Hoeveel u spaart, is afhankelijk van hoeveel u jaarlijks mag en kunt opbouwen. Het bedrag staat op een geblokkeerde rekening.

Lees meer over banksparen

 

Hoe is mijn pensioen geregeld?

U wilt zich later geen zorgen maken over geld. Bekijk daarom hoe uw pensioen ervoor staat, dan weet u of extra pensioen opbouwen verstandig is of dat u misschien eerder met pensioen kunt.

Spreekt u liever iemand met verstand van zaken? Maak dan een afspraak met een van onze medewerkers, zij helpen u graag verder.

Vragen over uw persoonlijke situatie?

Gloeilamp

Heeft u een vraag?

Kijk voor een antwoord bij de meestgestelde pensioenvragen.
Callcenter vrouw

Bel ons direct

Bekijk de telefoonnummers en openingstijden.

Laptop

Maak een afspraak

Laat uw gegevens achter en u wordt gebeld om een afspraak in te plannen.

Vragen over uw persoonlijke situatie?

Gloeilamp

Heeft u een vraag?

Kijk voor een antwoord bij de meestgestelde pensioenvragen.
Callcenter vrouw

Bel ons direct

Bekijk de telefoonnummers en openingstijden.

Laptop

Maak een afspraak

Laat uw gegevens achter en u wordt gebeld om een afspraak in te plannen.