Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Koppel in gesprek aan de bar in café

De grootste misverstanden over pensioen

Zo zit het écht

 1. 'Ik bouw pensioen op via mijn werkgever en dat is genoeg.'

  Het is lastig te bepalen hoeveel inkomen u na uw pensionering nodig heeft. U kunt daarvoor 70% van uw huidige (bruto)loon aanhouden. Veel mensen halen dit percentage niet. Wilt u weten of de AOW-uitkering en uw werknemerspensioen samen voldoende is om later te leven zoals u wilt? Met onze Pensioencheck ontdekt u makkelijk en snel hoeveel pensioen u heeft straks. Bouwt u niet genoeg op? Dan kunt u bijvoorbeeld gaan beleggen, 'gewoon' sparen of banksparen met belastingvoordeel. 

 2. 'Extra pensioen opbouwen lukt alleen als je veel geld hebt.'

  Elk beetje extra pensioen helpt. Als u vanaf nu maandelijks een klein bedrag opzij zet, bent u daar later waarschijnlijk heel blij mee. En ook al lijkt sparen door de lage rente van dit moment redelijk zinloos, toch zet u het geld opzij en spaart u met een bepaald doel. Heeft u wel eens aan banksparen gedacht? Dan krijgt u een iets hogere rente en heeft u mogelijk belastingvoordeel.

 3. 'Ik heb nog tijd genoeg om te sparen voor later.'

  Met pensioen gaan lijkt vaak nog ver weg, zeker nu de overheid de AOW-leeftijd steeds verder verhoogt. Toch is het goed om op tijd te beginnen met geld opzij leggen voor extra pensioen. Want langer sparen kan op 3 manieren goed zijn: u profiteert langer van belastingvoordelen, u spaart meer door het rente-op-rente-effect en u krijgt meer flexibiliteit. U weet bijvoorbeeld of eerder met pensioen gaan mogelijk is of dat u de laatste jaren voor uw pensioen minder kunt gaan werken.

 4. 'Ik vind pensioen maar saai en moeilijk.'

  Pensioen regelen staat bij veel mensen laag op het to-do-lijstje. Dat is ook niet zo vreemd, vooral als het nog wel even duurt voordat u met pensioen gaat. U moet immers flink in uw financiële situatie duiken en al uw pensioengegevens verzamelen. Uitleg en inzicht maken uw pensioen regelen een stuk makkelijker. Bekijk alle relevante artikelen over pensioen op onze nieuws-en blogpagina. Doe de Pensioencheck of neem contact met ons op voor een gratis oriëntatiegesprek om uw pensioenmogelijkheden te bespreken. En daarna? Kijk 1x per jaar of uw pensioen nog op schema ligt. Dat geeft rust en zekerheid.

 5. 'Ik vertrouw banken en verzekeraars niet met mijn pensioen.'

  Een hogere rente is belangrijk, maar kwaliteit, betrouwbaarheid en transparantie ook. Want wat gebeurt er met uw geld als het slecht gaat met dit bedrijf? Als u bij ABN AMRO spaart voor extra pensioen kunt u, als het nodig is, aanspraak maken op het depositogarantiestelsel. En spaart u voor uw pensioen met de Pensioenaanvulling van ABN AMRO? Voeg deze met Internet Bankieren toe aan uw rekeningoverzicht, dan ziet u in één oogopslag hoeveel u gespaard heeft. 

 6. 'Eerder stoppen met werken is niet meer mogelijk.'

  Met ons pensioen is meer mogelijk dan u denkt. 'De meeste pensioenregelingen zijn behoorlijk flexibel. Veel mensen weten dat niet', zegt Masha Bril. De pensioenexpert bij ABN AMRO MeesPierson legt in dit artikel uit dat de meeste pensioenregelingen veel keuzevrijheid bieden. En dat u daar uw voordeel mee kunt doen.

Ook interessant voor u

Pensioen: wat krijg ik straks?

Als u uw AOW-leeftijd heeft bereikt, krijgt u van de overheid een AOW-uitkering. Maar wat krijgt u nog meer?

Hoe staat mijn pensioen ervoor?

Met de pensioencheck krijgt u gemakkelijk en snel een kijkje in uw pensioensituatie. Zo weet u of het verstandig is om nog extra te sparen.

Hoe bouw ik extra pensioen op?

Hoe eerder u begint met het aanvullen van uw pensioen, hoe beter. Bijvoorbeeld door banksparen met mogelijk belastingvoordeel.

Wij gaan aan de slag

Vragen over uw persoonlijke situatie?

Gloeilamp

Heeft u een vraag?

Kijk voor een antwoord bij onze meestgestelde pensioenvragen.
Callcenter vrouw

Bel ons direct

Bekijk de telefoonnummers en openingstijden.
Laptop

Maak een afspraak

Laat uw gegevens achter en u wordt gebeld om een afspraak in te plannen.

Vragen over uw persoonlijke situatie?

Gloeilamp

Heeft u een vraag?

Kijk voor een antwoord bij de meestgestelde pensioenvragen.
Callcenter vrouw

Bel ons direct

Bekijk de telefoonnummers en openingstijden.

Laptop

Maak een afspraak

Laat uw gegevens achter en u wordt gebeld om een afspraak in te plannen.