Naar de navigatie Naar de inhoud

Verklaring van erfrecht

Ondertekening document, verklaring van erfrecht, bij notariskantoor

ABN AMRO kan een verklaring van erfrecht aan u vragen. Net als verzekeraars, pensioenfondsen of andere instanties. In een verklaring van erfrecht staat wie de erfgenamen zijn bij een erfenis. Die informatie hebben we nodig om de zaken van de overledene goed af te handelen. 

à Houd er wel rekening mee dat niet alleen u, maar alle erfgenamen moeten aangeven of ze de erfenis accepteren of verwerpen. U krijgt de verklaring pas wanneer de notaris van alle erfgenamen de documenten heeft ontvangen.

Had de overledene geen testament? Dan staat in de wet wie de erfgenamen zijn en hoeveel zij erven. Dit is het wettelijk erfrecht. Meer informatie over het wettelijke erfrecht vindt u op de website van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie.
U vraagt een Verklaring van Erfrecht aan bij een notaris. Deze verklaring kost geld dus vraag die alleen aan als ABN AMRO hierom vraagt. Wij hebben de verklaring (hierin staat persoonlijke gegevens van de overledene) soms nodig om de bankzaken goed af te kunnen wikkelen.
 

Hoe werkt het aanvragen via ABN AMRO

We werken samen met doehetzelfnotaris.nl, zodat u als klant voordelig een verklaring van erfrecht kunt aanvragen. Hoe?

  1. Klik hieronder op de knop 'Verklaring van erfrecht aanvragen'. U gaat dan naar de site van doehetzelfnotaris.nl. 
  2. Vul uw eigen gegevens in en de gegevens van de overledene.
  3. Kies een notaris. Die neemt contact met u op om de verklaring op te stellen.
  4. U ontvangt de originele verklaring van erfrecht. Wilt u dat de notaris ook een exemplaar naar ABN AMRO stuurt? Geef dit dan aan hem of haar door.

 

Wat kost het?

Vraagt u de verklaring aan via doehetzelfnotaris.nl? Dan betaalt u een vast, laag basistarief van € 250 inclusief btw. Hier komt nog € 20 per erfgenaam bij. Dit tarief geldt als u voldoet aan de voorwaarden die staan op doehetzelfnotaris.nl. Voldoet u hier niet aan? Dan krijgt u als ABN AMRO klant toch 10% korting op de notariskosten.

 

à Goed om te weten

Doehetzelfnotaris.nl is niet van ABN AMRO. We zijn daarom niet verantwoordelijk voor:
  • de inhoud van de overeenkomst en afspraken die u hierbij maakt
  • onjuist gebruik van uw klantgegevens
  • eventuele schade die te maken heeft met de overeenkomst tussen u en de gekozen notaris

Tip: al uw rekeningen in beeld

Toegang tot al uw rekeningen via de app

In de mobiel bankieren app ziet u al uw rekeningen bij elkaar.

Met de Mobiel Bankieren app heeft u toegang tot uw betaal-, spaar- of beleggingsrekeningen. Ook de betalingen van uw ABN AMRO Credit Card kunt u bekijken. Zo heeft u altijd overzicht, waar en wanneer u wilt.