Naar de navigatie Naar de inhoud

Waarde van uw woning gewijzigd?

Is de waarde van uw woning gestegen? Of uw hypotheekschuld verlaagd?

Verandert er iets in de verhouding tussen de hoogte van de lening en de waarde van uw woning? Dan kan dat gevolgen hebben voor de renteklasse waarin uw lening valt en daarmee op de rente die u betaalt. De tariefklasse geldt altijd voor de hele lening, dus ook voor alle leningdelen.

Stijging van de waarde van uw woning

Is de waarde van uw woning gestegen? Dan kunt u de bank vragen het rentepercentage dat u moet betalen te herzien. U moet dan wel aantonen:

  • Dat de waarde van uw woning is gestegen. Dit kunt u bewijzen met een recent WOZ-rapport of taxatierapport.

  • Dat door de waardestijging van uw woning de verhouding tussen uw lening en de waarde van uw woning is veranderd.

Is de waarde van uw woning gestegen? Maar valt uw lening niet in een andere tariefklasse? Dan verandert uw rente niet.  

Verlaging van uw hypotheekschuld

De verhouding tussen de hoogte van uw lening en de waarde van uw woning verandert ook als u een deel van uw lening voor het einde van uw lening terugbetaalt aan de bank. Bijvoorbeeld door een maandelijkse aflossing of een extra aflossing.

Eisen taxatierapport

Het taxatierapport moet aan een aantal eisen voldoen. De kosten voor de taxatie en het opstellen van het taxatierapport betaalt u zelf. Uw adviseur vertelt u graag wat de eisen zijn.

Advies nodig?

Een lagere rente betekent niet altijd een lagere maandlast. Uw adviseur bespreekt graag met u wat een lagere rente voor uw maandlasten betekent.

Extra aflossen op uw hypotheek?

Zie direct uw nieuwe maandbedrag

Extra aflossen op uw hypotheek

Elk jaar mag u een deel van uw hypotheek zonder kosten aflossen. Regel het eenvoudig zelf in Internet Bankieren en zie meteen wat uw nieuwe maandbedrag wordt als u extra aflost.