Naar de navigatie Naar de inhoud

Uw checklist voor de vakantie

Kies de reisverzekering die het beste bij u past

Er zijn twee soorten reisverzekeringen: de doorlopende reisverzekering en de kortlopende reisverzekering. Met de doorlopende reisverzekering bent u het hele jaar door verzekerd. De kortlopende reisverzekering sluit u per vakantie af. Gaat u een paar keer per jaar op vakantie? Dan is een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger. Gaat u maar 1 keer per jaar op vakantie? Dan kan het voordeliger zijn om een kortlopende reisverzekering af te sluiten.

Nummer opslaan - vakantietips

Heeft u ons nummer al in uw telefoon gezet?

Met een reis- of annuleringsverzekering van ABN AMRO kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week onze Hulpdienst bellen op +31 26 400 23 45. Handig om dit nummer in uw telefoon te zetten. 

Heeft u de Stand-By Service en zijn uw spullen kwijt of gestolen? Bel dan 24 uur per dag, 7 dagen per week met +31 20 651 59 27. Vanuit Nederland belt u met 0800 - 07 01.

Met de Stand-By Service bent u na 1 telefoontje geholpen na diefstal of verlies van uw geregistreerde passen, creditcards, paspoorten, mobiele telefoons en andere belangrijke zaken. Door ze te blokkeren en waar mogelijk nieuwe aan te vragen (bijvoorbeeld een betaalpas).

Een creditcard is onmisbaar

Een creditcard is ideaal voor op vakantie. U huurt makkelijk een auto en boekt eenvoudig een hotel. Ook is een creditcard handig voor online aankopen in binnen- en buitenland. Wordt uw aankoop niet bezorgd? Met de aflevergarantie krijgt u uw geld terug. 

 • Wereldwijd betaalgemak
 • Bijna al uw aankopen direct verzekerd
 • Overzicht via de Mobiel Bankieren app

De Stand-By Service

1 op de 10 Nederlanders wordt bestolen tijdens vakantie. En dat is al vervelend genoeg. Met 1 telefoontje kunt u via de Stand-By Service direct alle geregistreerde pasjes, identiteitsdocumenten en uw mobiele telefoon laten blokkeren. Van u én uw gezinsleden.

 • 24/7 hulp bij nood

 • Voorschot bij nood in het buitenland

 • Slechts € 1,50 per maand

 
vakantietips - gezin vakantie

Buitenlands geld

Buitenlands geld nodig? Bestel het via Travel Money Service. U kunt uw bestelling ophalen bij 1 van de 8 vestigingen van ABN AMRO op Schiphol. Bestellen kan tot uiterlijk 3 dagen voor uw gewenste ophaaldatum. Reist u niet via Schiphol? Bestel uw buitenlands geld dan via de Thuisbezorgservice (log in) of via 0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten).

Vakantietips

Als u op reis gaat, is het fijn om van tevoren alles op orde te hebben. Om u op weg te helpen, hebben wij een aantal tips op een rij gezet.

Alle tips op een rij

 • Pinnen bij een onbemand tankstation?

  Als u in het buitenland pint bij een onbemand tankstation, schrijft het tankstation soms een borg af van uw rekening van € 125 of meer. Na deze betaling kunt u tanken en wordt ook het daadwerkelijke tankbedrag afgeschreven. De gehele borg wordt binnen 10 dagen op uw rekening teruggestort.

 • Gaat u buiten Europa op vakantie?

  Zet uw betaalprofiel op Wereldprofiel. En controleer of u werelddekking heeft op uw reisverzekering voor vakanties buiten Europa. Dit doet u door in te loggen bij Internet Bankieren. Daarna gaat u van ‘beheer’ naar ‘overzicht’ en daar klikt u op ‘al uw producten op een rij’. U krijgt direct een overzicht van uw verzekeringen en overige bankproducten.

  Heeft u een doorlopende reisverzekering nog voor 1 mei 2015 afgesloten? Dan is werelddekking standaard verzekerd.

 • Overal en altijd geld overmaken?

  Download voor vertrek de Mobiel Bankieren app. Zo kunt u altijd en overal geld overmaken.

 • Betaalpas gestolen in het buitenland?

 • Beroofd in het buitenland?

  U moet er niet aan denken, maar het kan zomaar gebeuren. Bent u beroofd in het buitenland? Doe dan altijd aangifte bij de lokale politie. U heeft de aangifte nodig als bewijs voor uw verzekering.

  Heeft u een reis- of annuleringsverzekering van ABN AMRO? Dan kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week onze Hulpdienst bellen op +31 26 400 23 45. 

 • Geld opnemen bij de geldautomaat in het buitenland?

  Geld opnemen bij de geldautomaat kunt u het beste doen met uw betaalpas. Dit is voordeliger dan geld opnemen met een creditcard. Maar het is natuurlijk wel zo handig om altijd een 2e betaalmiddel achter de hand te hebben voor noodgevallen.

 • Is er een pinautomaat in de buurt bij mijn vakantiebestemming?

  Wilt u weten waar u op uw vakantiebestemming een pinautomaat kunt vinden? Zoek wereldwijd een geldautomaat.

 • Pincode van uw creditcard vergeten?

  Bent u de pincode van uw creditcard vergeten? Vraag dan een nieuwe pincode aan.

 • Vergeet u uw e.dentifier niet?

  Vergeet niet om uw betaalpas en e.dentifier mee te nemen. Bestel een nieuwe of extra e.dentifier. Is uw e.dentifier stuk? Vraag een vervangende e.dentifier aan.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Tip: al uw rekeningen in beeld

Toegang tot al uw rekeningen via de app

In de mobiel bankieren app ziet u al uw rekeningen bij elkaar.

Met de Mobiel Bankieren app heeft u toegang tot uw betaal-, spaar- of beleggingsrekeningen. Ook de betalingen van uw ABN AMRO Credit Card kunt u bekijken. Zo heeft u altijd overzicht, waar en wanneer u wilt.