checklist vakantie

Uw checklist voor de vakantie

Ik ga op reis en ik neem mee...

 

Kies de reisverzekering die het beste bij u past

Een citytrip, een wereldreis of kamperen. Er is altijd wel een reisverzekering die past bij uw vakantie. Vergelijk de reisverzekeringen en sluit direct af.

Zet het noodnummer in uw telefoon

Met een reis- of annuleringsverzekering van ABN AMRO kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week de Hulpdienst bellen. Handig om dit nummer alvast in uw telefoon te zetten. 

Heeft u de Stand-By Service en zijn uw spullen kwijt of gestolen? Bel dan 24 uur per dag, 7 dagen per week met de hulpdienst van de Stand-By Service.

Betaal wereldwijd met een creditcard

Een creditcard is ideaal voor op vakantie. U huurt makkelijk een auto of boekt snel een hotel. Ook is een creditcard handig voor online aankopen in binnen- en buitenland. En wordt uw aankoop niet bezorgd? Met de aflevergarantie krijgt u gewoon uw geld terug. 

  • Wereldwijd betaalgemak
  • Bijna al uw aankopen direct verzekerd
  • Overzicht via de Mobiel Bankieren app

De Stand-By Service

1 op de 10 Nederlanders wordt bestolen tijdens vakantie. En dat is al vervelend genoeg. Met 1 telefoontje kunt u via de Stand-By Service direct alle geregistreerde pasjes, identiteitsdocumenten en uw mobiele telefoon laten blokkeren. Van u én uw gezinsleden.

  • 24/7 hulp bij nood
  • Voorschot bij nood in het buitenland
  • Slechts € 1,50 per maand

9 vakantietips

Als u in het buitenland pint bij een onbemand tankstation, schrijft het tankstation soms een borg af van uw rekening van € 200 of meer. Na deze betaling kunt u tanken en wordt ook het daadwerkelijke bedrag afgeschreven. De borg wordt binnen 10 dagen op uw rekening teruggestort.

Zet uw betaalprofiel op Wereld . En controleer of u werelddekking heeft op uw reisverzekering voor vakanties buiten Europa. Dit doet u door in te loggen bij Internet Bankieren. Daarna gaat u van ‘beheer’ naar ‘overzicht’ en daar klikt u op ‘al uw producten op een rij’. U krijgt direct een overzicht van uw verzekeringen en overige bankproducten. 

Heeft u een doorlopende reisverzekering nog voor 1 mei 2015 afgesloten? Dan is werelddekking standaard verzekerd.

Download voordat u op reis gaat de Mobiel Bankieren app. Zo maakt u altijd en overal makkelijk geld over.

U moet er niet aan denken, maar het kan zomaar gebeuren. Bent u beroofd in het buitenland? Doe dan altijd aangifte bij de lokale politie. U heeft de aangifte nodig als bewijs voor uw verzekering. 

Heeft u een reis- of annuleringsverzekering van ABN AMRO? Dan kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week onze Hulpdienst bellen op +31 26 400 23 45.

Neem geld op met uw betaalpas. Dit is voordeliger dan geld opnemen met een creditcard. Maar het is natuurlijk wel zo handig om altijd een tweede betaalmiddel achter de hand te hebben voor noodgevallen.
Wilt u weten waar u op uw vakantiebestemming een pinautomaat kunt vinden? Zoek wereldwijd een geldautomaat .
Vergeet niet om uw betaalpas en e.dentifier mee te nemen. Bestel een nieuwe of extra e.dentifier. Is uw e.dentifier stuk? Vraag een vervangende e.dentifier aan.