Tips voor studenten

Haal alles uit je studententijd

Sparen tijdens je studie

Een kijkje in de toekomst van jouw financiën

Als je studeert, geniet je volop van je studententijd. Tussen al het studeren en alle feestjes door, denk je vast wel eens na over wat je na je studie gaat doen. Ga je nog een vervolgstudie doen, begin je een eigen onderneming of ga je direct in loondienst bij de werkgever van je dromen? Waar je ook voor kiest, na je studie verandert er veel, ook financieel.

Lees meer
Sparen tijdens je studie

Blijf de baas over je portemonnee

Yes, je gaat studeren! Je staat te popelen om te beginnen. Nieuwe mensen leren kennen, een nieuwe omgeving. Wat minder enthousiast word je van kosten waarmee je te maken krijgt als je gaat studeren. 

Lees meer
Stappenplan voor de beginnende student

Ga je studeren? Dít moet je regelen

Je gaat beginnen met je studie. Leuk en spannend, maar er moet ook best veel geregeld worden. Zorg dat je niets vergeet en bekijk ons stappenplan. Deze zaken moet je regelen als beginnende student:
Lees meer
Geld besparen als student

Besparen tijdens de coronacrisis?

Hoe bespaar je geld tijdens je studie? Je kunt nu niet naar de kroeg gaan of een filmpje pakken, dus die uitgaven heb je niet. Maar ja, werken gaat misschien ook niet meer. En je hebt toch je vaste lasten. Er zijn manieren om je studentenleven wat goedkoper te maken. Een paar tips op een rij.

Lees meer
Geld lenen tijdens je studie

Je studie betalen met een studielening

Ga je studeren en op kamers, dan ben je geld kwijt aan collegegeld, studieboeken, huur, verzekeringen, boodschappen en natuurlijk leuke dingen. Dat kost allemaal geld. Misschien betalen je ouders een groot deel daarvan of heb je spaargeld of werk je naast je studie. Wil je toch nog wat meer te besteden hebben? Dan kun je lenen van de overheid. Hieronder lees je hoe het werkt.

Lees meer
Verzekeringen voor studenten

Verzekeringen voor studenten

Ga je voor het eerst op kamers? Dan is het goed om even naar je verzekeringen te kijken. Zo moet je vanaf je 18e zelf een ziektekostenverzekering afsluiten. Verder zijn een paar andere verzekeringen ook verstandig om af te sluiten.
Lees meer
Belastingtips voor studenten

Belastingtips voor studenten

Studenten kunnen vaak gebruik maken van belastingvoordelen. Hiermee kan je veel geld besparen! Gebruik onze tips en laat geen geld liggen.

Lees meer
Toeslagen voor studenten

Toeslagen voor studenten

Als student kun je altijd wel extra geld gebruiken. Gelukkig kun je ook als student gebruikmaken van zorg- of huurtoeslag. Die toeslagen moet je zelf aanvragen. Hiervoor moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen. We helpen je graag met een handig overzicht.

Lees meer
Tussenjaar inlassen als student

Een tussenjaar inlassen

Wil je een tussenjaar inlassen bijvoorbeeld omdat je studie tegenvalt of omdat je er gewoon even een jaartje tussenuit wilt? Dan kun je dat op verschillende manieren invullen. Bijvoorbeeld met een jaar werken, een buitenlandavontuur, of een bestuursfunctie. Klinkt goed, maar zorg wel dat je alles goed regelt.
Lees meer
Studenten en stagevergoedingen

Stage en stagevergoeding

De meeste studenten vinden een stage een leuke en interessante periode van hun studie. Meestal is een stage een verplicht onderdeel van je opleiding. Ook leuk en belangrijk: soms krijg je een vergoeding. Benieuwd hoe het zit met een stagevergoeding? Lees verder.

Lees meer
5 tips waarom een creditcard handig is op vakantie

5 redenen voor een creditcard

Het is altijd tijd voor vakantie! Of je nu op wintersport gaat, een verre reis maakt of gaat roadtrippen; een creditcard is onmisbaar op vakantie. Wij geven je de 5 belangrijkste redenen voor het gebruiken van een Studenten Credit Card. 

Lees meer
Stappenplan voor de beginnende student

Studeren en ondernemen combineren: 5 tips

Ben je handig met websites bouwen, een geboren schrijver, of juist heel goed in boekhouden? Dan heb je er vast weleens over nagedacht om naast je studie te gaan ondernemen. Als je echt een onderneming wilt starten zorg dan dat je niets vergeet. Hoe zit het bijvoorbeeld met de bijkomende administratie of je lening bij DUO? 5 tips.
Lees meer
Studeren in het buitenland

Studeren in het buitenland

Ga je stage lopen of studeren in het buitenland? Zorg dat je je zaken goed regelt. We hebben de belangrijkste aandachtspunten op een rij gezet.
Lees meer
Switchen van studie

Switchen van studie

Het kan gebeuren: je studie valt tegen, of is toch niet voor je weggelegd. Wil je veranderen van studie? Let dan ook goed op de kosten. Vier aandachtspunten op een rij.
Lees meer
Impact van je studielening

Impact van je studielening

Je gaat studeren als investering in je toekomst. Door het leenstelsel moet je hier misschien voor lenen. Lenen bij DUO lijkt aantrekkelijk, maar wat zijn de gevolgen?

Gratis Studenten Pakket

Studentenrekening

Bij jouw gratis Studentenrekening krijg je natuurlijk ook een betaalpas. En je weet altijd hoe je ervoor staat, want in onze Mobiel Bankieren app stel je heel makkelijk zelf pushberichten in.

Studenten Credit card

Studenten Credit Card

Met een creditcard bestel je je festivalkaartjes en doe je online betalingen. De meeste aankopen zijn verzekerd. Pas aan het einde van de maand krijg je de rekening van je aankopen.

Studentenverzekering

Voordelige verzekering voor studenten

Woon je op jezelf? Verzeker je spullen dan tegen brand en diefstal. Je regelt dit voordelig met de Studentenverzekering.