Beleggen tijdens je studie

"Probeer wat geld apart te zetten, dan heb je later iets achter de hand". Het zal je ongetwijfeld bekend in de oren klinken. Een goed advies is het zeker. Maar kun je naast sparen ook kiezen voor beleggen als je jong bent? Wat zijn de risico's en wat kan het meeste opleveren?

 

Beginnen met beleggen: dit zijn je opties

Er bestaan best veel misverstanden over beleggen. Zo is beleggen niet alleen voor rijke ouderen en hoef je niet in een keer een flink bedrag in te leggen. En even snel rijk worden met beleggen is ook erg ongebruikelijk. Beleggen hoeft in ieder geval niet ingewikkeld te zijn. Met Begeleid Beleggen kun je bijvoorbeeld al beleggen vanaf € 50 per maand. Je kiest dan een doel, je inleg en een profielfonds, waarmee je aangeeft hoeveel risico je wilt nemen.

Jong beginnen met beleggen

Juist als je nog jong bent, kan beleggen interessant zijn. Want als het meezit, heb je dan meer tijd om je euro's te laten groeien. Hoe langer je belegt, des te meer je mogelijk kunt profiteren van rente-op-rente. Beleggen doe je namelijk voor de lange termijn. En omdat de Nederlander gemiddeld eind dertig is als hij voor het eerst een huis koopt, is dat een aantrekkelijk doel voor een student. Je kunt beleggen natuurlijk ook combineren met sparen.

En hoe zit het met de risico’s?

Je wilt je euro’s natuurlijk laten groeien. Als je bereid bent daarvoor risico te nemen, is beleggen misschien een optie voor jou. Bij beleggen geldt over het algemeen, hoe meer risico je neemt, hoe meer rendement je kunt behalen. Helaas kun je de risico’s van beleggen nooit helemaal wegnemen, maar met deze tips kun je ze wel beperken:

  • Beleg alleen met geld dat je echt kunt missen.
  • Koop je beleggingen op verschillende momenten.
  • Koop verschillende beleggingsinstrumenten, zoals aandelen, obligaties of fondsen.

Starten met beleggen

Zoals we hierboven al aangeven, hoeft beleggen niet ingewikkeld te zijn. Je moet alleen wel even weten welke vorm van beleggen het beste bij je past. Tijdens je studie zal het een hele uitdaging worden om alles zelf te doen. Vind maar eens de tijd om alle actuele ontwikkelingen te volgen. Als je tijdens je studie wilt starten met beleggen, past Begeleid Beleggen misschien wel bij je. Je kiest dan een doel, je inleg en een profielfonds. Vervolgens gaan onze experts voor jou aan de slag. Begeleid Beleggen is een vorm van zelf beleggen, je belegt zonder advies van ABN AMRO.

Sparen tijdens je studie

Sparen tijdens je studie

Vind je het lastig om elke maand geld opzij te zetten? Maar wil je toch een spaarpot opbouwen? 3 tips hoe je dit slim kunt doen.