Naar de navigatie Naar de inhoud
 • Home
 • Preferred Banking

Preferred Banking

Wat is Preferred Banking?

Uw financiële zaken goed regelen, op een manier zoals u dat wilt. ABN AMRO heeft Preferred Banking voor u: persoonlijke dienstverlening met advies op maat. Zo heeft u dus altijd een adviseur, wanneer ú dat prefereert.

Voor wie?

Preferred Banking is er voor klanten met:

 • een vrij besteedbaar vermogen vanaf € 50.000,- en/of

 • een netto maandelijks (gezins)inkomen van € 5.000,- of meer.


Heeft u een dergelijk vermogen of inkomen? Vaak zijn de financiële vraagstukken dan complex. Daarom mag u ook van ons een andere dienstverlening verwachten.

Een vrij besteedbaar vermogen van meer dan € 500.000,- vraagt bijzondere aandacht op het gebied van fiscale regelgeving en beheer van uw vermogen. Hiervoor biedt ABN AMRO Mees Pierson op maat gesneden private banking diensten aan. Deze dienstverlening is ook bedoeld voor ondernemers of beheerders van het vermogen voor instituten en charitatieve instellingen.

Uw eigen Preferred Banking team

Als Preferred Banking klant heeft u de beschikking over een team van adviseurs. Het team staat altijd voor u klaar en is makkelijk te bereiken via o.a. telefoon en beveiligde bankmail. Een afspraak met één van de adviseurs, maakt u waar en wanneer u dat wilt. Dus ook bij u thuis of op het werk en buiten kantooruren.

Uw Preferred Banking team kent uw situatie, weet wat u beweegt en hoe u wenst te bankieren. Het team bestaat uit goed opgeleide professionals die als geen ander in staat zijn u te adviseren en te ondersteunen in uw financiële zaken.

Speciale beroepsgroepen

Een aantal beroepsgroepen brengen financiële vraagstukken met zich mee die om specifiek financieel advies vragen. Daarom bieden wij binnen Preferred Banking speciale dienstverlening aan voor:

Advies op maat

Het opbouwen en onderhouden van een vermogen is strikt persoonlijk. Uw Preferred Banking team zet alle zaken op een rij en geeft u deskundig advies op maat.

Beleggingsadvies

Heeft u een belegd vermogen van meer dan € 75.000,- en heeft u behoefte aan beleggings- en vermogensadvies? Dan heeft u ook de beschikking over een DSI-gecertificeerde beleggingsadviseur. De beleggingsadviseur neemt regelmatig contact met u op om na te gaan of uw portefeuille nog aan uw verwachtingen voldoet.

Is hetzelfde als kredietlimiet. Het bedrag dat u maximaal kunt rood staan of opnemen van uw rekening.

Specialisten

Als er aanleiding voor is, brengt het Preferred Banking team u in contact met specialisten. Bijvoorbeeld op het gebied van wonen, beleggen of financiële planning.

Antwoorden op specifieke vragen

Uw Preferred Banking team adviseert op maat over vragen als:

 • Hoe ziet mijn pensioen er straks uit?

 • Welke financiële risico's loop ik als ik arbeidsongeschikt word?

 • Wat gebeurt er als mijn partner komt te overlijden?

 • Hoe regel ik de vermogensoverdracht aan mijn kinderen?

Speciaal voor u

Exclusief voor u als Preferred Banking klant hebben wij een aantal extra's ontwikkeld:

Bijzonder

Twee keer per jaar ontvangt u de brochure Bijzonder. Hierin staan aanbiedingen die voor Bijzonder ontwikkeld zijn. Zoals bijvoorbeeld concerten, voorstellingen, workshops en unieke collectors items. Kortom, met Bijzonder zit u altijd vooraan!

Contact

 • Uw Preferred Banking team is bereikbaar via telefoon en beveiligde bankmail

 • Adviesgesprekken zijn ook 's avonds en bij u thuis mogelijk

 • Het Preferred Banking Service Center is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar op: 0900 - 92 19 (uitleg tarieven).

Hulp nodig? Het Preferred Banking Service Center is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

0900 - 9219 (lokaal tarief)

Tip: al uw rekeningen in beeld

Toegang tot al uw rekeningen via de app

In de mobiel bankieren app ziet u al uw rekeningen bij elkaar.

Met de Mobiel Bankieren app heeft u toegang tot uw betaal-, spaar- of beleggingsrekeningen. Ook de betalingen van uw ABN AMRO Credit Card kunt u bekijken. Zo heeft u altijd overzicht, waar en wanneer u wilt.

Blijf op de hoogte via

 • Volg ons via Facebook
 • Volg ons via Twitter
 • Volg ons via Linkedin
 • Volg ons via YouTube
 • Nieuwsbrief