Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

ABN AMRO

Overboeken en betalen zonder e.dentifier

Tot € 50.000 met de ABN AMRO app

Met de app geld overboeken of iDEAL-betalingen doen? Dat kan, zolang het totaalbedrag onder uw  blijft. Wilt u een hoger bedrag overboeken of betalen met iDEAL? Of wilt u een hoger bedrag bevestigen in Internet Bankieren met de ABN AMRO app? Dan moet u eerst uw daglimiet verhogen in de app. Dit kan tot maximaal € 50.000. Stel een limiet en einddatum in die bij uw situatie past. Pas na 4 uur gaat uw nieuwe daglimiet in.

 

Gloeilamp

Zo stelt u uw daglimiet in

  1. Open de app

    Ga naar 'Profiel', dan naar 'Rekeningen en betalen' en kies 'Daglimiet geld overboeken'.

  2. Kies een bedrag

    Stel een limiet en einddatum in die past bij uw situatie. U kunt de daglimiet maximaal verhogen tot € 50.000. Boven de € 2.500 is een einddatum verplicht. Na deze datum geldt uw vorige daglimiet weer. Laat uw limiet niet onnodig lang te hoog staan. Het duurt 4 uur voordat uw nieuwe limiet ingaat. Zo willen we u beschermen tegen oplichters.

Veelgestelde vragen

Omdat de e.dentifier uiteindelijk gaat verdwijnen, raden we u aan om al zoveel mogelijk de ABN AMRO app te gebruiken. Wilt u liever Internet Bankieren? Dan kunt u opdrachten bevestigen met de app in plaats van met de e.dentifier. Dit kan heel makkelijk met het scannen van de QR- code die bij het bevestigen in beeld komt.

Voor sommige bankzaken is nu nog een e.dentifier nodig. Bijvoorbeeld als u een bedrag tussen de € 50.000 en € 250.000 wilt overboeken. Dit doet u in Internet Bankieren, met de e.dentifier. Voor overboekingen en iDEAL-betalingen van maximaal € 50.000 binnen Nederland en het SEPA-gebied, gebruikt u de ABN AMRO app.

Nee, als uw telefoon wordt gestolen kunnen anderen niet bij uw bankzaken. De ABN AMRO app is goed beveiligd met uw identificatiecode, vingerafdruk (Android), Touch ID of Face ID (iOS). 

Is uw telefoon kwijt? Lees wat u kunt doen.

Het is belangrijk dat u zelf weet hoe u veilig omgaat met uw toestel en uw gegevens. Lees daarom onze veiligheidstips

We hebben deze wachttijd ingesteld om u te beschermen tegen oplichters. Die zetten u vaak onder druk om snel geld over te maken. Samen met andere banken hebben we bewust gekozen voor een wachttijd van 4 uur. Uit ervaring blijkt dat 4 uur wachttijd voldoende is om na te gaan of het verhaal van de oplichters wel klopt.       

Belangrijk om te weten: elke keer als u uw daglimiet verhoogt, gaat de 4 uur wachttijd opnieuw in. 

U kunt overboekingen en iDEAL-betalingen doen binnen Nederland en binnen het SEPA-gebied, tot de maximale daglimiet van € 50.000. Als u een hoog bedrag wilt overboeken of betalen met iDEAL moet u eerst uw daglimiet verhogen in de app. Let op: uw hogere limiet gaat pas na 4 uur in.

 

 

De e.dentifier gaat uiteindelijk verdwijnen. Daarom zorgen we ervoor dat u steeds meer bankzaken met de ABN AMRO app kunt regelen. Zodra de e.dentifier niet meer nodig is voor wat u wilt regelen, bieden we de mogelijkheid ook niet meer aan. Zo raakt u nu al bekend met de app.