Naar de navigatie Naar de inhoud

Veilig Internet Bankieren

Met Internet Bankieren regelt u online uw bankzaken. Wij werken er hard aan dat u dit zo veilig mogelijk kunt doen. Maar het is ook belangrijk dat u zelf weet hoe u veilig omgaat met uw gegevens. We vertellen u hier graag meer over.

Man logt in met e.dentifier op Internet Bankieren
 

Internet Bankieren is vernieuwd

actueelWe hebben Internet Bankieren vernieuwd. Hierbij maakt het niet meer uit of u bankiert op uw computer of tablet: alles werkt hetzelfde en ziet er hetzelfde uit. Daarom zijn veel schermen veranderd: ook het inlogscherm! Lees over de veranderingen.

 

10 tips voor veilig Internet Bankieren

1.  Houd uw identificatiecode en responsecodes op uw e.dentifier geheim, net als uw pincode. Met deze codes beschermt u uw bankzaken en dus uw geld.
2.  Controleer uw betaalrekening regelmatig. Eventuele vreemde of onterechte afschrijvingen heeft u dan snel in de gaten.
3. 
Zorg voor een goede beveiliging van uw computer. Installeer antivirus software op uw computer. Voer altijd de updates uit van uw virusscanner, besturingssysteem en browser. U weet dan zeker dat u de meest recente beveiligingen gebruikt.
4. 
Klik niet op een link die u bijvoorbeeld in een e-mail heeft gekregen. Typ zelf het adres van onze website: 'https://www.abnamro.nl'. Zo weet u zeker dat u naar de juiste website gaat.
5. Controleer of u het slotje ziet staan naast of voor de adresbalk bovenin het scherm. Als u op het slotje klikt, ziet u de naam van de bank. Ziet u het slotje niet of ziet de naam van de bank er anders uit? Controleer goed of het adres van abnamro.nl juist is gespeld. Namen van nepwebsites lijken er wel op maar zijn toch net iets anders. Er staat dan bijvoorbeeld abnarmo.nl in plaats van abnamro.nl. Controleer ook of het internetadres met https:// begint. De 's' staat voor 'secure' (=beveiligd). Staat er alleen 'http' (zonder 's')? Dan is de internetverbinding niet beveiligd. Typ zelf het adres van onze website: 'https://www.abnamro.nl'. Zo weet u zeker dat u naar de juiste website gaat.
6.  Gebruikt u een computer, die ook door anderen gebruikt wordt? Zet dan op het inlogscherm géén vinkje bij 'Onthoud rekening- en pasnummer'.
7.  Sommige browsers vragen u of u uw wachtwoord wilt laten onthouden. Sla nooit op deze manier uw identificatiecode op. 
8. 
Controleer of de gegevens kloppen als u geld overboekt of een rekening betaalt. Klopt het rekeningnummer, het bedrag en de datum waarop u betaalt? Verstuur dan pas uw opdracht.
9. 
Log altijd uit als u klaar bent met Internet Bankieren.
10.
Installeer of update software alleen via een officiële of betrouwbare uitgever. Maak geen gebruik van downloadsites.

 

Wat doen wij?

Zo zorgen wij voor een veilig Internet Bankieren:

  • Wij beveiligen de verbinding tussen uw computer en uw gegevens in Internet Bankieren. Daarom logt u in met uw e.dentifier of identificatiecode.

  • Wij beveiligen de opdrachten die u verzendt. Daarom verstuurt u deze met uw e.dentifier, met uw telefoon via Mobiel Bevestigen of met uw identificatiecode.

  • Wij halen websites die valse e-mails versturen uit de lucht.

  • We sporen verdachte betalingen op. 

Liever 4G dan openbare wifi

Bedenk welk netwerk u gebruikt

10 tips voor Veilig Mobiel Bankieren

Wist u dat slimme criminelen makkelijk kunnen 'meekijken' op openbare wifi, en wifi waarvan iedereen het wachtwoord kan krijgen? Gebruik liever uw eigen 4G netwerk. Dat is vaak nog sneller ook.