Naar de navigatie Naar de inhoud

Veilig Internet Bankieren

Tips voor veilig Internet Bankieren

Met Internet Bankieren regelt u online uw bankzaken. Heeft iemand toegang tot uw computer? Dan wilt u natuurlijk niet dat hij zomaar inzicht heeft in bijvoorbeeld uw rekening. Daarom zorgen wij dat u veilig kunt Internet Bankieren. En geven we uw graag tips.

Man logt in met e.dentifier op Internet Bankieren
 

Wat doen wij?

Met deze maatregelen zorgen wij ervoor dat u veilig kunt Internet Bankieren.

 • Veilige uitvoering van transacties.

 • Een veilige verbinding.

 • Maatregelen om websites die valse e-mails versturen uit te lucht te halen.

 • Het verstoren van virussen die internetcriminelen gebruiken.

 • Fraudedetectie.

Wat kunt u doen?

Met deze tips kunt u veilig Internet Bankieren.

 • Houd uw code voor Internet Bankieren geheim. Criminelen hebben met uw code toegang tot uw geld.

 • Het inloggen bij Internet Bankieren moet altijd op de dezelfde manier gaan. Ziet het inloggen er anders uit? Bel ons op 0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten).

 • Zorg voor een goede beveiliging van uw computer. Update regelmatig uw virusscanner en uw software.

 

Is de website waarop u inlogt ook echt van uw bank?

Wanneer u inlogt in Internet Bankieren, gaat dat automatisch via een beveiligde internetverbinding. Criminelen proberen de beveiliging te omzeilen door u naar een nepwebsite te leiden. Daarom geven wij u tips zodat u zeker weet dat u inlogt op de website van ABN AMRO.

 • Typ zelf 'https://www.abnamro.nl' in in de adresbalk van uw browser. Klik niet op een link die u bijvoorbeeld in een e-mail ziet. Zo weet u  zeker dat u naar de juiste website gaat.

 • Controleer of het internetadres met https:// begint. De 's' staat voor 'secure' (=beveiligd). Staat er alleen 'http' (zonder 's') dan is de internetverbinding niet beveiligd. Stop dan met Internet Bankieren en neem contact met ons op.

 • Is het adres van de ABN AMRO website juist gespeld? Criminelen kunnen misleidende websites bouwen met een net iets andere naam, zoals abnarmo.nl in plaats van abnamro.nl.

 

Het slotje in de adresbalk

Wanneer u inlogt op Internet Bankieren zorgen wij dat u een veilige verbinding heeft. U kunt dat controleren door te kijken of u het slotje ziet. U ziet het slotje vaak naast of voor de adresbalk boven in het scherm. Als u op het slotje klikt, ziet u de naam van de bank. Ziet u het slotje niet of ziet de naam van de bank er anders uit? Dan is de verbinding niet veilig. Stop met Internet Bankieren en bel ons: 0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten).

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Weet u precies wat u besteedt?

Meer controle op uw geld met Grip

Met Grip weet je precies wat je per maand aan koffie uitgeeft

Een kop koffie to go, een lunch in de stad of een extra zak chips in uw boodschappenmand. Naast uw vaste lasten kunnen de kosten van kleine uitgaven snel oplopen. Met de Grip app weet u precies waar uw geld naartoe gaat en houdt u de controle.