Naar de navigatie Naar de inhoud

Kosten hypotheekadvies

Hypotheekadvies: hoeveel kosten betaalt u?

Bij het kiezen van een hypotheek is het belangrijk dat u op de hoogte bent van de tarieven voor hypotheekadvies. Voor een hypotheekadvies betaalt u advieskosten. Voor het afsluiten van een hypotheek en de verzekeringen betaalt u afhandelingskosten.

Wat zijn advieskosten?
U betaalt advieskosten voor het krijgen van persoonlijk advies van een adviseur en het maken van een adviesrapport. De kosten staan vast en zijn onafhankelijk van de hoogte van uw hypotheek. Zo weet u altijd waar u aan toe bent. U kunt gratis een eerste oriënterend gesprek voeren met een Hypotheekadviseur. Als u een hypotheek bij ons afsluit, betaalt u ook afhandelingskosten.
 
Wat zijn afhandelingskosten?
Naast de advieskosten betaalt u afhandelingskosten als u de hypotheek bij ons afsluit. Afhandelingskosten zijn de kosten voor het afsluiten van de hypotheek. De kosten staan vast en zijn onafhankelijk van de hoogte van uw hypotheek.

We hebben voor u duidelijk op een rij gezet wat de kosten zijn voor hypotheekadvies bij ABN AMRO in uw persoonlijke situatie. Ontdek wat u betaalt.

Bent u ondernemer?
U betaalt als ondernemer meer kosten voor hypotheekadvies, omdat het maken van een adviesrapport meer tijd kost. 

Kosten hypotheekadvies voor een nieuw huis

Advieskosten Advieskosten voor ondernemers Afhandelingskosten
Oriëntatiegesprek € 0,- € 0,- € 0,-
Als u voor het eerst een huis koopt € 900,- € 1.300,-  € 600,-
Als u nog geen hypotheek bij ABN AMRO heeft € 1.250,- € 1.650,-  € 600,-
Als u al een hypotheek bij ABN AMRO heeft € 900,- € 1.300,- € 600,-

Kosten hypotheekadvies voor het wijzigen van een bestaande hypotheek

Advieskosten Advieskosten bij ondernemers Afhandelingskosten
Oriëntatiegesprek € 0,- € 0,- € 0,-
Advies bij wijziging bestaande hypotheek* € 500,- € 900,- € 200,-
Advies bij verhogen hypotheek € 900,- € 1.300,- € 400,-
Advies bij scheiding  € 1.250,- € 1.650,- € 600,-
Gericht advies* € 350,- € 750,- €200,-
Preventief advies* €0,- €0,- €0,-
Hersteladvies* €0,- €0,- €0,-

 


* Toelichting:
Gericht advies
is advies over de (bestaande) hypotheek. De persoonlijke financiële situatie inclusief de risico’s worden volledig inzichtelijk voor u, maar u krijgt geen advies over hoe u de risico’s kan verminderen of wegnemen. Het advies beperkt zich dus tot de hypotheeksamenstelling (hypotheekconstructie). Voor dit advies is minder tijd nodig en u betaalt dus minder advieskosten.

Preventief advies is advies om te voorkomen dat u een (voorzienbare) betalingsachterstand krijgt. Bij preventief advies neemt ABN AMRO MeesPierson  contact met u op.

Herstel advies is advies gericht op het herstellen van een probleem met de hypotheek en/of het opbouwproduct. Het opbouwproduct kan een verzekeringspolis of een beleggingspolis zijn. Bij herstel advies neemt een adviseur van ABN AMRO contact met u op.

De afhandelingskosten voor een wijziging van een bestaande hypotheek via een adviseur zijn €200,-. De afhandelingskosten voor een wijziging van een bestaande hypotheek via Internet Bankieren zijn €100,-.U wilt een Overlijdensrisicoverzekering (ORV) afsluiten bij uw hypotheek

Advieskosten Afhandelingskosten Totaal 
Overlijdensrisicoverzekering (ORV) € 0,-  € 175,-   € 175,-

Extra aflossen op uw hypotheek?

Zie direct uw nieuwe maandbedrag

Extra aflossen op uw hypotheek

Elk jaar mag u een deel van uw hypotheek zonder kosten aflossen. Regel het eenvoudig zelf in Internet Bankieren en zie meteen wat uw nieuwe maandbedrag wordt als u extra aflost.