Wearables

Het wearables experiment

ABN AMRO doet een experiment met betalen met wearables. Contactloos betalen met een ring, armband, horloge of sleutelhanger. De inschrijving voor het wearables experiment is gesloten. 

Het huidige experiment is verlengd. Nieuwe ontwikkelingen vindt u op deze pagina.

Wat is een wearable?

Wearables zijn gewone accessoires die u op uw lichaam kunt dragen. Bijvoorbeeld een horloge, ring, sleutelhanger of armband die ook een andere functie heeft. Zoals het meten van een hartslag of stappen tellen. Onze wearables hebben een moderne chip en antenne. Hierdoor kunt u contactloos betalen, net als met een betaalpas.

 
Ringen

Ring

De ring is gemaakt van zirconia keramiek. Dit is bijna net zo sterk als diamant en krasvrij. Deze gladde ring is beschikbaar in 2 kleuren.

Armband

Armband

De armband is van leer of siliconen en iedere armband is met de hand gemaakt. Met de metalen sluiting in het bandje kunt u betalen.

 
Horloge

Horloge

In het bandje van dit Zwitserse horloge zit een chip waarmee u kunt betalen. Er wordt een extra siliconen bandje meegeleverd dat op de meeste horloges past.

Sleutelhanger

Sleutelhanger

De sleutelhanger is gemaakt van leer.

Veelgestelde vragen

De inschrijving is gesloten. We hebben geen deelnemers meer nodig.

Betaallimiet  

Met de wearable kan maximaal een bedrag van € 25 betaald worden. In totaal kunt u per dag 10 keer betalen, of tot een totaalbedrag van € 50. 

Zelf blokkeren en deblokkeren 

Extra veilig: u blokkeert of deblokkeert uw wearable zelf in Internet Bankieren. Bekijk bij 'Wat moet ik doen bij verlies of diefstal?' hoe u dit doet. 

Bij verlies of diefstal blokkeert u zelf de wearable. Heeft u 'm weer teruggevonden? Deblokkeren is net zo makkelijk. 

Ga naar de overzichtspagina van uw wearable. Dit doet u via een directe link of via Internet Bankieren. 

Direct
 
1. Log in via abnamro.nl/wearable 
2. Klik op de wearable die u wilt blokkeren 
3. Zet bij ‘Instellingen’ het vinkje uit 
4. Klik op ‘Opslaan’ 

Via Internet Bankieren
 
1. Log in en ga naar ‘beheer’ 
2. Klik bij ‘Instellingen betaalpas’ voor ‘Mijn wearable’ 
3. Klik op de wearable die u wilt blokkeren 
4. Zet bij ‘Instellingen’ het vinkje uit 
5. Klik op ‘Opslaan’ 

Als u de wearable weer wilt activeren, zet u de wearable weer op ‘actief’.

Met de wearable kunt u betalen bij betaalautomaten die geschikt zijn voor contactloos betalen. U herkent deze aan onderstaand logo.

De betalingen die u met uw wearable doet, worden afgeschreven van uw betaalrekening bij ABN AMRO. U kunt tot € 25 per keer betalen met uw wearable, met een maximum van € 50 per dag. Voor het betalen met de wearable gelden de Algemene Voorwaarden ABN AMRO Bank N.V. en de Voorwaarden Betaaldiensten Particulieren.

Contactloos betalen

Om mee te kunnen doen aan het experiment krijgt u van ABN AMRO één van de wearables. Aan het eind van de test stopt ABN AMRO de koppeling tussen de wearable en uw betaalrekening. Na afloop van de testperiode kunt u dus niet meer betalen met uw wearable.

 

Hulp nodig? Stuur ons een e-mail

Mail ons op: wearables@nl.abnamro.com