Naar de navigatie Naar de inhoud

Kenmerken ABN AMRO Studenten Credit Card

Alles over de Studenten Credit Card

Wat is de Studenten Credit Card?

Met de Studenten Credit Card (ABN AMRO Credit Card) betaal je wereldwijd en online. Met je creditcard kun je geld opnemen bij 900.000 geldautomaten in binnen- en buitenland.

Voorwaarden en informatie

Kosten

Je betaalt elk jaar een vast bedrag voor je creditcard. Bekijk hieronder wat een creditcard per jaar kost.

De creditcard kost jaarlijks € 14 bij een Studenten Pakket. Het bedrag wordt elk jaar afgeschreven door ICS. Zie ook het kopje 'Over ICS en ABN AMRO'.  

Kosten wisselkoers

 • Kosten betalen in het buitenland

  • Betalen via een betaalautomaat met euro's is gratis
  • Betaal je via een betaalautomaat met buitenlands geld? Het bedrag dat je of betaalt wordt omgerekend naar euro's. Hier zijn kosten aan verbonden. Meer informatie over de exacte kosten vind je op de website van ICS.
 • Kosten geld pinnen met uw creditcard

  • Neem je geld op via een geldautomaat in euro's? Dan zijn daar kosten aan verbonden. Deze vind je op de website van ICS.
  • Neem je buitenlands geld op via een geldautomaat? Dan betaal je kosten voor het opnemen. Het bedrag dat je opneemt wordt omgerekend naar euro's. Hier zijn kosten aan verbonden.

  Meer informatie over de tarieven voor geld pinnen en betalen met uw creditcard vind je op de website van ICS.


Limiet

Met je creditcard kun je betalen tot een bepaald bedrag. Dit bedrag wordt de limiet genoemd.

 • Studenten met een gezamenlijk inkomen van meer dan € 500 ontvangen de maximale limiet van € 1.000,-

 • Studenten met een inkomen tot € 500ontvangen de limiet van € 500

Depositogarantiestelsel

De ABN AMRO creditcard en ook de ABN AMRO MeesPierson creditcard vallen onder de werking van het depositogarantiestelsel van International Card Services BV (ICS). Dit stelsel beschermt u als een bancaire instelling niet meer aan haar verplichtingen kan voldoen. ICS is een bancaire instelling met een eigen bankvergunning en neemt dus ook deel aan het depositogarantiestelsel. Informatie over het depositogarantiestelsel en eventuele uitzonderingen met betrekking tot de dekking die voor u van belang kunnen zijn, vindt u op het Informatieblad depositogarantiestelsel. Dit informatieblad wordt door ICS aan u verstrekt en is ook te vinden op www.icscards.nl


Voor tegoeden op een creditcard van ICS geldt een maximum bedrag van € 100.000 per Hoofd Card houder. Voor de berekening van de vergoeding, worden alle tegoeden die u bij ICS heeft, bij elkaar opgeteld. Heeft u meerdere creditcards, dan geldt het totale positieve saldo van alle Cards gecombineerd. Tegoeden boven de grens van € 100.000 vallen niet onder het depositogarantiestelsel. Een tegoed wordt alleen uitbetaald aan de Hoofd Card houder.

Overzicht van uw transacties

 • Als je je creditcard gebruikt, krijg je elke maand een overzicht. In dit overzicht staan al jouw creditcardtransacties. Een transactie kan een betaling zijn of een opname bij een geldautomaat.

 • Je kunt er ook voor kiezen om jouw uitgaven digitaal te bekijken. Je bekijkt je maandelijkse overzicht dan via Creditcard Online of download de Mobiel Bankieren app.

Wordt al het geld in één keer afgeschreven?

Het bedrag dat je met je creditcard hebt uitgegeven wordt via een automatische incasso één keer per maand van je studentenrekening afgeschreven. Het is niet mogelijk om gespreid te betalen.

Wat moet ik doen bij verlies of diefstal?

 • Ben je je creditcard verloren of is deze gestolen? Meld dit aan de afdeling Verlies en Diefstal van ICS via onderstaande telefoonnummers. Jouw creditcard wordt direct geblokkeerd. Je krijgt zo snel mogelijk een nieuwe creditcard. Een nieuwe creditcard kost € 7,50.

  - In Nederland: 020 - 660 06 11 (lokaal tarief).
  - Vanuit het buitenland: +31 20 660 06 11.

 • Heb je de Stand-By Service van ABN AMRO? In dat geval meld je verlies of diefstal van je creditcard via de Stand-By Service. Deze service is 24 uur per dag, 7 dagen per week telefonisch bereikbaar:

  - In Nederland: 0800 - 07 01 (gratis voor klanten die Stand-By Service hebben).
  - Vanuit het buitenland: +31 20 651 59 27 (collect call mogelijk).

  Je creditcard wordt direct geblokkeerd. Je krijgt zo snel mogelijk een nieuwe (vervangende) Studenten Credit Card. Dit is kosteloos. 

Inclusief verzekeringen

Bij je Studenten Credit Card krijg je standaard de volgende verzekeringen. Je hoeft deze dus niet apart aan te vragen. Je betaalt er niets extra voor. De verzekeringen gelden voor bijna alle aankopen die je met je creditcard hebt betaald.

 • Aankoopverzekering: vrijwel alle aankopen met je creditcard zijn 180 dagen verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging. 

 • Bagagevertragingsverzekering (bij lijnvluchten)

  - Tot 4 uur vertraging: je noodzakelijke aankopen (kleding en toiletartikelen) worden vergoed tot maximaal € 140,-.
  - 4 tot 48 uur vertraging: je krijgt maximaal € 140,-.
  - Meer dan 48 uur: je krijgt maximaal € 410,-.

 • Vluchtvertragingsverzekering (bij lijnvluchten): je krijgt de kosten van maaltijden (eten en drinken) tot € 140,- vergoed, als je vlucht minimaal 4 uur is vertraagd.

Hoe dien ik een schade in op mijn verzekering?

Neem contact op met ABN AMRO Creditcard Services via telefoonnummer 020 - 660 01 23. Vanuit het buitenland + 31 20 - 660 01 23. Je wordt dan direct door een van onze medewerkers geholpen bij het declareren van je onkosten of schade.

Aflevergarantie

Het kan wel eens gebeuren dat een artikel dat je gekocht hebt, niet wordt geleverd. Daarvoor is er de Aflevergarantie: ICS draait de betaling terug en je hoeft niets te betalen. Lees meer hierover in de voorwaarden.

Card Alerts

Card Alerts zijn gratis sms-berichten die je van ICS krijgt. Met de Card Alerts houd je nog beter zicht op actuele uitgaven en betalingen met jouw creditcard. Je krijgt een sms als er bijvoorbeeld een grote uitgave gedaan wordt met jouw creditcard, of wanneer je jouw afschrijving moet overboeken aan ICS. Aanmelden voor 'Card Alerts' doe je via Creditcard Online. Sommige Card Alerts kun je ook per e-mail krijgen.

Extra veiligheid

Betaal je op internet met je creditcard? Maak het nog veiliger met de MasterCard SecureCode. Deze code is je persoonlijke wachtwoord, waarmee je je creditcard beschermt tegen misbruik.

Over ICS en ABN AMRO

 • ABN AMRO Bank N.V. bemiddelt voor particuliere klanten alleen in creditcards van International Card Services BV.

 • ABN AMRO Bank N.V. krijgt een vergoeding van International Card Services BV voor haar bemiddeling.

 • International Card Services BV is een 100%-dochtervennootschap van ABN AMRO Bank N.V.

Aanvragen

 • Je kunt je Studenten Credit Card eenvoudig online aanvragen. Lees eerst de informatie over het online aanvraagproces.

 • Heb je geen Internet Bankieren? Vraag dan een creditcard aan op een kantoor of telefonisch, via 0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten).

 • Vanaf 2016 is ABN AMRO wettelijk verplicht om na te gaan waar klanten fiscaal gevestigd zijn. Daarom stellen wij hier vragen over aan onze bestaande klanten bij de aanvraag van een nieuwe creditcard. U bent dan namelijk een nieuwe klant voor International Card Services B.V. (ICS), de uitgevende financiële instelling van creditcards voor ABN AMRO. Lees meer.

Opzeggen

Wil je je creditcard opzeggen? Bel met ICS Servicedesk via 020 - 660 01 23 (lokaal tarief), of vanuit het buitenland via +31 20 660 01 23. De opzegtermijn is 2 weken.

Vragen of advies?

Meer weten over de creditcards van ABN AMRO? Je kunt ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bellen via 0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten)

Weet u precies wat u besteedt?

Meer controle op uw geld met Grip

Met Grip weet je precies wat je per maand aan koffie uitgeeft

Een kop koffie to go, een lunch in de stad of een extra zak chips in uw boodschappenmand. Naast uw vaste lasten kunnen de kosten van kleine uitgaven snel oplopen. Met de Grip app weet u precies waar uw geld naartoe gaat en houdt u de controle.