Naar de navigatie Naar de inhoud

Veelgestelde vragen over betalen en sparen

 • Het totaalbedrag aan rente van mijn eigen optelling is niet gelijk aan dat op het Financieel Jaaroverzicht. Hoe kan dat?

  De rente wordt altijd achteraf per kwartaal of jaarlijks berekend. Van rekeningen waarvan de rente per kwartaal wordt uitgekeerd, zoals Direct Kwartaal Sparen, kunt u de rente zelf berekenen via de rekeningafschriften per kwartaal. U gebruikt daarvoor de rekeningafschriften van april (1e kwartaal), juli (2e kwartaal), oktober (3e kwartaal) en januari (4e kwartaal). Van rekeningen waarvan de rente jaarlijks wordt uitgekeerd, zoals de Vermogens Spaarrekening, kunt u de rente zelf berekenen via het rekeningafschrift. U gebruikt daarvoor het rekeningafschrift van januari (4e kwartaal).

 • Wat is gerijpte rente?

  Gerijpte rente is rente die wordt opgebouwd als onderdeel van het vermogen. Deze rente keren wij als vermogen aan u uit aan het einde van de looptijd. Is deze rente opgebouwd tijdens het afgelopen jaar, dan maakt dit fiscaal deel uit van het eindvermogen.

 • Welke koers is gebruikt voor mijn Vreemde Valuta Rekening?

  Het saldo van uw Vreemde Valuta Rekening(en) is vermeld in de oorspronkelijke valuta. U bent zelf verantwoordelijk voor de conversie in euro's. Neem contact op met uw Belastingadviseur of de Belastingdienst als u wilt weten welke koers u moet gebruiken bij uw aangifte. De notering van de Belastingdienst is altijd leidend.

 • Voor welke rekeningen geldt de rentecompensatie?

  De bedragen van de onderliggende rekeningnummers van het hoofdrekeningnummer (waar de rentecompensatie onder valt) worden opgenomen op het Financieel Jaaroverzicht. De onderliggende rekeningnummers zelf worden niet opgenomen. Heeft u hierover vragen? Neem dan contact op met uw accountmanager of bel ons via 0900 - 02 47 (gebruikelijke belkosten).

Hulp nodig? Bel met een van onze medewerkers. Dat kan 24 uur per dag, 7 dagen per week.

0900 - 02 47 (uitleg tarieven)

Contactloos betalen met uw telefoon

Betalen met uw telefoon

Heeft u uw telefoon vaker bij de hand dan uw portemonnee? Dan is de Wallet app echt iets voor u. Met deze app betaalt u contactloos met uw Android-telefoon. Gemakkelijk en supersnel.

Blijf op de hoogte via

 • Volg ons via Facebook
 • Volg ons via Twitter
 • Volg ons via Linkedin
 • Volg ons via YouTube
 • Nieuwsbrief