Naar de navigatie Naar de inhoud

Buitenlandoverboeking instellen

Stel zelf in of u een buitenlandoverboeking kunt doen

U kunt zelf instellen of u (tijdelijk) geld kunt overmaken naar het buitenland. Controleer eerst in Internet Bankieren welk betaalprofiel voor u is ingesteld. Standaard staat deze optie uit. Zo is uw betaalrekening beter beschermd. U checkt en wijzigt uw betaalprofiel aan via 'Instellingen' in Internet Bankieren.

Geeft aan of u uw betaalpas alleen in Europa (Europaprofiel) of ook in landen buiten Europa (Wereldprofiel) kunt gebruiken.

stap 1

Betaalprofiel instellen of wijzigen
  • Log in in Internet Bankieren met uw e.dentifier. Ga naar de tab 'Beheer'. U vindt onder het kopje 'Instellingen betaalpas' de knop 'Instellingen overboeken buitenland'.

Gratis paslezer van ABN AMRO voor Internet Bankieren en Mobiel. Ook voor identificatie bij Telefonisch Bankieren. De e.dentifier2 is de opvolger van de e.dentifier. U kunt beide paslezers gebruiken.

stap 2

Kies de rekening(en)
  • Bepaal per rekening of een overboeking naar het buitenland is toegestaan.

  • Wij adviseren u om buitenlandoverboekingen alleen aan te zetten voor de betaalrekening waarvan u een overboeking wilt doen.

stap 3

Stel de periode in
  • Wij adviseren u om buitenlandoverboekingen alleen aan te zetten voor de periode waarin u het nodig heeft. U kunt kiezen uit de volgende mogelijkheden:

  • Geld overmaken naar het buitenland uitzetten.

  • Geld overmaken naar het buitenland toestaan voor 1 dag, 1 week, 1 maand of 1 jaar. Na de ingestelde periode wordt het overboeken naar het buitenland automatisch weer uitgezet.

  • Geld overmaken permanent aanzetten. We adviseren dat u dit alleen doet als u regelmatig overboekingen naar het buitenland doet.

stap 4

Opdracht bevestigen
  • Bevestig uw opdracht met de e.dentifier.

  • Zet u de mogelijkheid om betalingen naar het buitenland te doen, aan? Dan is de wijziging na 2 uur actief (dit duurt 2 uur vanwege veiligheidsredenen).

  • Zet u deze mogelijkheid uit? De wijziging gaat per direct in.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Weet u precies wat u besteedt?

Meer controle op uw geld met Grip

Met Grip weet je precies wat je per maand aan koffie uitgeeft

Een kop koffie to go, een lunch in de stad of een extra zak chips in uw boodschappenmand. Naast uw vaste lasten kunnen de kosten van kleine uitgaven snel oplopen. Met de Grip app weet u precies waar uw geld naartoe gaat en houdt u de controle.