Naar de navigatie Naar de inhoud

Kenmerken Betaalpas

Alles over de betaalpas

Wat is de betaalpas?

Met de ABN AMRO Betaalpas kunt u betalen bij betaalautomaten in onder andere winkels, restaurants en tankstations. Bovendien kunt u met deze pas geld opnemen in Nederland en in het buitenland bij geldautomaten met een PIN-, Maestro- en Cirruslogo.

Voor wie?

Voor alle klanten van ABN AMRO met een privérekening of een betaalpakket.

IBAN

Op uw bankpas staat het IBAN (International Bank Account Number). Het IBAN kan worden gebruikt voor alle betalingen binnen Nederland en Europa. De laatste 10 cijfers van het IBAN zijn hetzelfde als uw huidige bankrekeningnummer.

Wat kan ik met de bankpas?

 • Betalen
  Met de bankpas kunt u bijna overal betalen:
  - in Nederland bij alle betaalautomaten (bijvoorbeeld in winkels, parkeergarages of op stations)
  - in het buitenland bij alle betaalautomaten met een Maestro-logo

  In steeds meer winkels in Nederland en in het buitenland kunt u met uw pas ook contactloos betalen.

 • Geld opnemen
  Met de bankpas kunt u geld opnemen:
  - in Nederland via alle geldautomaten. Bekijk de locaties.      
  - in het buitenland bij geldautomaten met een Maestro-logo.

 • Parkeren zonder pincode (Dip & Go)
  Met Dip & Go betaalt u bij parkeerautomaten met een normale bankpas zonder een pincode in te voeren. U geeft alleen nog akkoord voor de transactie. Doordat de pincode niet wordt ingevoerd, kan een skimmer nooit de volledige pinpasgegevens bemachtigen. Bovendien is de transactietijd korter.

  - Dip & Go werkt voor alle Nederlandse betaalpassen en wordt alleen geaccepteerd voor betalingen bij parkeerautomaten.
  - Per keer kunt u maximaal € 50,- afrekenen met Dip & Go.

Hoeveel kan ik betalen met mijn pas?

U kunt per dag tot € 2.500,- betalen (bijvoorbeeld in winkels) over de hele wereld. U kunt dit verhogen tot maximaal € 50.000,- per dag. In het buitenland gelden andere maximumlimieten voor een betaalautomaat. Deze worden lokaal bepaald.

Hoeveel geld kan ik opnemen met mijn pas?

 • Geldautomaten in Nederland:
  € 500,- bij geldautomaten van ABN AMRO.
  - € 250,- bij andere banken in Nederland.

  U kunt standaard maximaal € 500,- per dag opnemen.
  U kunt dit verhogen tot maximaal € 10.000,- per dag via Internet Bankieren.

 • Geldautomaten in het buitenland :
  Bij geldautomaten in het buitenland kunt u standaard maximaal € 500,-  opnemen. Maar let op, dit bedrag kan verschillen per land of per bank. ABN AMRO heeft geen invloed op deze verschillen.

  Lees meer over veilig betalen.

 • Kosten en vreemde valuta
  Het bedrag dat u opneemt of betaalt in vreemde valuta, wordt met de indicatieve wisselkoers naar de euro omgerekend. De werkelijk gehanteerde koers wordt vermeld op uw afschrift. Voor een betaling of geldopname in vreemde valuta geldt een valutakoersmarge. De valutakoersmarge en overige tarieven kunt u terugvinden in het Informatieblad Betaaldiensten (pdf, 103kB) .

Limiet wijzigen

 • De limiet van uw pas past u eenvoudig aan via Internet Bankieren of via de Mobiel Bankieren app. Dit kan met uw identificatiecode of vingerafdruk als u vingerafdruk heeft ingeschakeld. Wij adviseren u de limiet zo laag mogelijk te houden. Meer over het wijzigen van de limiet van uw betaalpas.

 • U kunt de limiet ook telefonisch aanpassen. U belt daarvoor met onze medewerkers op 0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten).
  Let op: u heeft voor deze telefonische aanvraag uw 5-cijferige identificatiecode nodig. U kunt ook uw e.dentifier met pas gebruiken.

Kosten

 • Wat kost de ABN AMRO Betaalpas?
  Als u een betaalpakket heeft bij ABN AMRO, betaalt u niets voor uw pas. Heeft u geen betaalpakket? Dan betaalt u € 1,58  per maand.

 • Wat kost het om te betalen via een betaalautomaat?
  Betalen in euro's in Nederland en alle Eurolanden is gratis. Betalen in andere valuta dan euro kost: € 0,15 en 1,2% valutakoersopslag per betaling. U maakt geen extra kosten als u een Studenten Pakket of Prestige Pakket (vanaf 15 december 2013 uit de verkoop) heeft. U betaalt dan alleen een valutakoersopslag.

 • Wat kost het om geld op te nemen bij een geldautomaat?
  Het opnemen van euro's bij een geldautomaat in Nederland en alle Eurolanden is gratis.* Bij het opnemen van andere valuta dan euro zijn de kosten: € 2,25 en 1,2% valutakoersopslag. U maakt geen extra kosten als u een Studenten Pakket of Prestige Pakket (sinds 15 december 2013 uit de verkoop) heeft. U betaalt dan alleen een valutakoersopslag.

  * Bij een buitenlandse geldautomaat kan het voorkomen dat de betreffende bank kosten in rekening brengt voor het gebruik van de geldautomaat. U wordt hierover tijdens de geldopname geïnformeerd.

Geld opnemen in het buitenland

Bijna overal ter wereld kunt u geld opnemen met uw pas. U kunt geld opnemen bij geldautomaten waarop u het Cirruslogo of het Maestrologo ziet. Hieronder leest u waar u op moet letten als u in het buitenland geld wilt opnemen.

 • Gaat u op reis buiten Europa?
  Zet uw betaalprofiel op 'Wereld'. Dan kunt u ook buiten Europa geld opnemen.

  Lees meer over pinnen en betalen buiten Europa

 • Banken waarvoor een beperking geldt
  In een aantal landen buiten Europa kunt u niet bij iedere bank geld opnemen. Deze beperkingen gelden voor alle Europese passen met een Maestro-logo.

  Lees waar u geen geld kunt opnemen

 • Kosten bij geldopnames in het buitenland
  Als u geld opneemt in Euro's, dan kost u dat meestal niets. Bij opnames in andere valuta dan Euro's, worden kosten in rekening gebracht. Hierover leest u meer onder het kopje 'kosten'.

Bankpas kwijt of gestolen?

Blokkeer uw pas direct via Internet Bankieren of de Mobiel Bankieren app met uw identificatiecode.
Direct uw pas blokkeren
Meer over het blokkeren van uw pas

Geblokkeerde pas teruggevonden?

U deblokkeert uw pas  eenvoudig via Internet Bankieren of de Mobiel Bankieren app met uw identificatiecode. U kunt de pas daarna meteen weer gebruiken.

Vervangende bankpas

Bent u uw pas kwijt of wilt u om een andere reden een andere pas? Vraag gratis een vervangende pas aan. Dat gaat het makkelijkst via Internet Bankieren of de Mobiel Bankieren app.

Zelf uw pincode kiezen

Bij uw betaalpas krijgt u ook een pincode. Als u wilt, kunt u een andere pincode kiezen. U wijzigt die eenvoudig bij een geldautomaat. Let op: Heeft u de rekening net geopend en is dit uw eerste pas? Dan moet u de betaalpas eerst telefonisch activeren. Daarna kunt u de pincode wijzigen.

Pincode vergeten

Bent u uw pincode vergeten? Vraag dan een vervangende pincode aan.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Liever 4G dan openbare wifi

Bedenk welk netwerk u gebruikt

10 tips voor Veilig Mobiel Bankieren

Wist u dat slimme criminelen makkelijk kunnen 'meekijken' op openbare wifi, en wifi waarvan iedereen het wachtwoord kan krijgen? Gebruik liever uw eigen 4G netwerk. Dat is vaak nog sneller ook.