Naar de navigatie Naar de inhoud

Gebruikt u Tikkie al? U vraagt met de app eenvoudig uw geld terug via WhatsApp. En er is meer voordeel. U maakt tijdelijk kans op 4 vliegtickets naar een wintersportbestemming.

Tikkie

Op wintersport met Tikkie

Eenvoudig geld terugvragen

Regel het via WhatsApp met Tikkie

Gebruikt u Tikkie al? U vraagt met de app eenvoudig uw geld terug via WhatsApp. En er is meer voordeel. U maakt tijdelijk kans op 4 vliegtickets naar een wintersportbestemming.

Wat is Tikkie?

Tikkie is een gratis app voor iPhone en Android. Hiermee stuurt u betaalverzoekjes naar familie of vrienden via WhatsApp. Voor het gezamenlijke cadeau dat u heeft betaald, of de biertjes die u heeft voorgeschoten. Het mooie is dat iedereen eenvoudig geld terugvraagt en -betaalt. Via iDeal en de eigen vertrouwde bank. Want Tikkie mag dan ons initiatief zijn, klanten van alle banken kunnen de app gebruiken. 

 

Op wintersport met Tikkie

Tikkie downloaden? Doe het nu. U maakt tijdelijk kans op 4 vliegtickets naar een wintersportbestemming van Transavia. U kiest zelf waar u naartoe gaat. Ook tijdens de après-ski betaalt u met gerust hart de rondjes voor uw vrienden.

tickets voor wintersport met Tikkie
 
Tikkie is voor iedereen, het maakt niet uit bij welke bank u zit

Tikkie in het kort

In Tikkie maakt u een betaalverzoekje met daarin het bedrag en de omschrijving. Dit verzoekje stuurt u via WhatsApp. U heeft dus alleen maar mobiele telefoonnummers nodig, geen IBAN's. De ontvangers betalen via iDEAL. Zij hoeven de app niet te hebben en ook niet bij dezelfde bank te bankieren. U ziet in Tikkie wie er al betaald heeft. En wie u misschien een herinnering moet sturen.

 

Uw gegevens zijn veilig

Tikkie is een start-up initiatief van ABN AMRO. De app voldoet aan de richtlijnen en veiligheidseisen van ABN AMRO. Uw gegevens zijn dus goed beschermd en worden niet gedeeld met andere bedrijven. Tijdens de ontwikkeling is er vaak getest met gebruikers. Heeft u nog verbeterpunten? Neem contact met ons op via WhatsApp: 06 - 836 543 43. Dan gaan wij ermee aan de slag.

Veelgestelde vragen

 • Kan ik het betaalverzoek intrekken?

  Ja, dat is mogelijk. In de app kunt u een verzoekje verwijderen. De betaallink kan dan niet meer gebruikt worden.

 • Op welke telefoons kan ik Tikkie gebruiken?

  De Tikkie app is beschikbaar voor iPhone (vanaf iOS versie 8.0) en Android (vanaf versie 4.1).

 • Is het versturen van betaalverzoekjes via WhatsApp veilig?

  Tikkie gebruikt WhatsApp, zodat u met uw vrienden een linkje kunt delen. Dit linkje leidt naar een iDEAL-betaling. De daadwerkelijke betaling gaat via iDEAL en beveiligde bankkanalen.

 • Kan ik Tikkie ook gebruiken met een zakelijke rekening?

  Nee helaas, Tikkie is alleen bestemd voor gebruikers met een particuliere betaalrekening.

Contactloos betalen met uw telefoon

Betalen met uw telefoon

Heeft u uw telefoon vaker bij de hand dan uw portemonnee? Dan is de Wallet app echt iets voor u. Met deze app betaalt u contactloos met uw Android-telefoon. Gemakkelijk en supersnel.

Blijf op de hoogte via

 • Volg ons via Facebook
 • Volg ons via Twitter
 • Volg ons via Linkedin
 • Volg ons via YouTube
 • Nieuwsbrief