Naar de navigatie Naar de inhoud

Een gezamenlijk cadeau voorgeschoten? Of afgerekend na een gezellige avond in de stad? Zorg dan maar eens dat iedereen netjes terugbetaalt. Tikkie schiet te hulp. Met de gratis app vraagt u eenvoudig uw geld terug via WhatsApp.

Sluiten

Tikkie

Etentje betaald? Vraag je geld terug met Tikkie

Eenvoudig uw geld terugvragen

Tikkie

 • Stuur uw betaalverzoekje via WhatsApp
 • Iedereen kan gebruikmaken van Tikkie
 • Geen gedoe met rekeningnummers

verjaardagscadeau voorgeschoten, vraag geld terug met Tikkie

Wat is Tikkie?

Tikkie is een gratis app voor iPhone en Android. U vraagt zonder gedoe geld terug aan vrienden en familie via WhatsApp. Voor het cadeau dat u heeft betaald, of drankjes die u heeft voorgeschoten. Iedereen vraagt en betaalt eenvoudig geld terug, via iDEAL en de eigen vertrouwde bank.

Naar de website van Tikkie

Hoe werkt Tikkie?

U maakt in de app een betaalverzoek met het bedrag en de omschrijving. Dit verzoek stuurt u via WhatsApp, een IBAN is niet nodig. De ontvangers betalen u terug via iDEAL. Wie niet reageert, stuurt u net zo makkelijk een herinnering. Vaak hoeft dat niet eens. 70% van de Tikkies wordt binnen 1 dag terugbetaald.

vraag geld terug met Tikkie
Tikkie is voor iedereen, het maakt niet uit bij welke bank u zit

Voor wie is Tikkie?

Iedereen kan Tikkie gebruiken. Meer dan een Nederlandse betaalrekening en een smartphone heeft u niet nodig. Uw vrienden, familie of collega's krijgen uw betaalverzoek via WhatsApp. Ze hoeven Tikkie niet te hebben om u terug te betalen. En het maakt ook niet uit bij welke bank zij bankieren. 

Wilt u alle feiten op een rij? Lees de kenmerken

Bent u overtuigd?

nu downloaden

Veelgestelde vragen

 • Kan ik het betaalverzoek intrekken?

  Ja, dat kan. U hoeft het verzoekje alleen maar te verwijderen in de app. De betaallink kan dan niet meer gebruikt worden.

 • Op welke telefoons kan ik Tikkie gebruiken?

  U kunt Tikkie gebruiken op iPhone (vanaf iOS versie 8.0) en Android (vanaf versie 4.1).

 • Is het versturen van betaalverzoekjes via WhatsApp veilig?

  Tikkie gebruikt WhatsApp alleen om een link te delen met uw vrienden. Dit linkje leidt naar een iDEAL-betaling. Betalen gaat via iDEAL en beveiligde bankkanalen.

 • Kan ik Tikkie ook zakelijk gebruiken?

  Geld terugvragen via de app kan niet met een zakelijke rekening. Tikkie is alleen voor gebruikers met een particuliere betaalrekening.

  Wilt u met uw bedrijf toch profiteren van Tikkie? Wij ontwikkelden 5 manieren waarop u de kracht en eenvoud van Tikkie gebruikt voor uw bedrijf. 

Pas kwijt op vakantie?

U kunt 'm eenvoudig zelf blokkeren

Pas kwijt op vakantie? Blokkeer 'm via de app of Internet Bankieren

Als u tijdens uw vakantie uw pas kwijtraakt, hoeft u ons daarvoor niet meer te bellen. Want u blokkeert ‘m dan zelf via de app of Internet Bankieren. Vindt u de pas later terug? Deblokkeren gaat net zo snel.

Blijf op de hoogte via

 • Volg ons via Facebook
 • Volg ons via Twitter
 • Volg ons via Linkedin
 • Volg ons via YouTube
 • Nieuwsbrief