Naar de navigatie Naar de inhoud

Categorieën in Grip app verbeterd

Grip categorieen

Uw bij- en afschrijvingen nóg beter ingedeeld

Op basis van feedback van gebruikers hebben wij de categorieën in Grip verbeterd. Wij hebben categorieën hernoemd en nieuwe toegevoegd. Door deze verbeteringen kunt u uw bij- en afschrijvingen nu nog beter indelen. Wilt u nog meer overzicht? Dan kunt u bij- en afschrijvingen ook groeperen door tags te gebruiken.

 

Nieuwe categorieën voor uitgaven

U vindt in Grip nu 2 nieuwe categorieën voor uitgaven:

  • Belastingen: hier staan uw afschrijvingen van de Belastingdienst, maar ook belastingen van uw gemeente of waterschappen.

  • Kansspelen: hier vindt u alle uitgaven die te maken hebben met loterijen, casino's en andere momenten waarop u wel eens een gokje waagt.

Aangepaste categorieën

Van diverse categorieën is de naam aangepast. De categorie 'Cultuur & Entertainment' heet nu bijvoorbeeld 'Uitjes'. Zo passen daar nu ook afschrijvingen van het zwembad of de bioscoop in. Een ander voorbeeld is dat de categorie 'Media & Cultuur' nu 'TV, Internet & Telefonie' heet. Door deze naam is het duidelijker welke afschrijvingen in deze categorie vallen.

 

Wat betekenen de veranderingen voor u?

De meeste van uw bestaande bij- en afschrijvingen zijn in dezelfde categorieën blijven staan. Sommige zijn verplaatst naar een andere categorie. Heeft u zelf bij- of afschrijvingen ingedeeld? Dan zijn die zo min mogelijk verplaatst. Kunt u een bij- of afschrijving niet terug vinden? Ga dan naar 'Meer' > 'Zoeken' en zoek op de omschrijving van de bij- of afschrijving.

Zo kiest u zelf een andere categorie

Heeft u de bij- of afschrijving liever in een andere categorie staan? Dan kunt u de categorie makkelijk zelf aanpassen:

  • Open de bij- of afschrijving

  • Klik op de bestaande categorie

  • Kies een nieuwe categorie.

Heeft u meer bij- of afschrijvingen van dezelfde afzender? Dan kunt u er in de volgende stap voor kiezen om ze allemaal aan de nieuwe categorie toe te voegen.

 

Tags: groepeer uw bij- en afschrijvingen

Wist u dat u ook heel eenvoudig een tag aan uw bij- en afschrijvingen kunt geven? Een tag is eigenlijk een soort label. Via een tag kunt u uw bij- en afschrijvingen makkelijk terugvinden en groeperen.

Voorbeeld
De kosten voor een vakantie gaan verder dan wat u tijdens uw reis uitgeeft. Vaak maakt u voor vertrek al kosten voor een vliegticket, zonnebrandcrème of een nieuwe koffer. Voeg aan al deze uitgaven dezelfde tag toe, bijvoorbeeld #vakantiespanje. U ziet dan na uw vakantie precies hoeveel u in totaal heeft uitgegeven.

Zo gebruikt u een tag

Een tag toevoegen doet u door op de bij- of afschrijving te klikken. Kies daar voor 'Wijzig' en vul bij 'Tag' een naam in. Wilt u de totale kosten van de tag bekijken? Dit kan op 3 manieren:

  • Ga in het menu naar 'Tags overzicht' en klik op 'Tags'

  • Klik bij een specifieke bij- of afschrijving op de tag die u al had toegevoegd

  • Zoek via 'Zoeken' op de tag waarvan u de bij- en afschrijvingen wilt zien.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Weet u precies wat u besteedt?

Meer controle op uw geld met Grip

Met Grip weet je precies wat je per maand aan koffie uitgeeft

Een kop koffie to go, een lunch in de stad of een extra zak chips in uw boodschappenmand. Naast uw vaste lasten kunnen de kosten van kleine uitgaven snel oplopen. Met de Grip app weet u precies waar uw geld naartoe gaat en houdt u de controle.