Naar de navigatie Naar de inhoud

Categorieën in de Grip app verbeterd

Grip categorieen

Uw bij- en afschrijvingen nóg beter ingedeeld

Op basis van feedback van gebruikers hebben wij de categorieën in Grip verbeterd. Wij hebben categorieën hernoemd en nieuwe toegevoegd. Door deze verbeteringen kunt u uw bij- en afschrijvingen nu nog beter indelen. Wilt u nog meer overzicht? Dan kunt u bij- en afschrijvingen ook groeperen door tags te gebruiken.

 

Nieuwe categorieën voor uitgaven

U vindt in Grip nu 2 nieuwe categorieën voor uitgaven:

 • Belastingen: hier staan uw afschrijvingen van de Belastingdienst, maar ook belastingen van uw gemeente of waterschappen.

 • Kansspelen: hier vindt u alle uitgaven die te maken hebben met loterijen, casino's en andere momenten waarop u wel eens een gokje waagt.

Aangepaste categorieën

Van diverse categorieën is de naam aangepast. De categorie 'Cultuur & Entertainment' heet nu bijvoorbeeld 'Uitjes'. Zo passen daar nu ook afschrijvingen van het zwembad of de bioscoop in. Een ander voorbeeld is dat de categorie 'Media & Cultuur' nu 'TV, Internet & Telefonie' heet. Door deze naam is het duidelijker welke afschrijvingen in deze categorie vallen.

 

Wat betekenen de veranderingen voor u?

De meeste van uw bestaande bij- en afschrijvingen zijn in dezelfde categorieën blijven staan. Sommige zijn verplaatst naar een andere categorie. Heeft u zelf bij- of afschrijvingen ingedeeld? Dan zijn die zo min mogelijk verplaatst. Kunt u een bij- of afschrijving niet terug vinden? Ga dan naar 'Meer' > 'Zoeken' en zoek op de omschrijving van de bij- of afschrijving.

Zo kiest u zelf een andere categorie

Heeft u de bij- of afschrijving liever in een andere categorie staan? Dan kunt u de categorie makkelijk zelf aanpassen:

 • Open de bij- of afschrijving

 • Klik op de bestaande categorie

 • Kies een nieuwe categorie.

Heeft u meer bij- of afschrijvingen van dezelfde afzender? Dan kunt u er in de volgende stap voor kiezen om ze allemaal aan de nieuwe categorie toe te voegen.

 

Tags: groepeer uw bij- en afschrijvingen

Wist u dat u ook heel eenvoudig een tag aan uw bij- en afschrijvingen kunt geven? Een tag is eigenlijk een soort label. Via een tag kunt u uw bij- en afschrijvingen makkelijk terugvinden en groeperen.

Voorbeeld
De kosten voor een vakantie gaan verder dan wat u tijdens uw reis uitgeeft. Vaak maakt u voor vertrek al kosten voor een vliegticket, zonnebrandcrème of een nieuwe koffer. Voeg aan al deze uitgaven dezelfde tag toe, bijvoorbeeld #vakantiespanje. U ziet dan na uw vakantie precies hoeveel u in totaal heeft uitgegeven.

Zo gebruikt u een tag

Een tag toevoegen doet u door op de bij- of afschrijving te klikken. Kies daar voor 'Wijzig' en vul bij 'Tag' een naam in. Wilt u de totale kosten van de tag bekijken? Dit kan op 3 manieren:

 • Ga in het menu naar 'Tags overzicht' en klik op 'Tags'

 • Klik bij een specifieke bij- of afschrijving op de tag die u al had toegevoegd

 • Zoek via 'Zoeken' op de tag waarvan u de bij- en afschrijvingen wilt zien.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Betalen met uw smartphone

Download de Wallet op uw Android-toestel

Betalen met uw telefoon

U heeft uw smartphone vaker bij de hand dan uw portemonnee. Gebruikt u uw telefoon ook al om mee te betalen? Dat kan met de Wallet. Met de gratis app betaalt u contactloos met uw Android-toestel.

Blijf op de hoogte via

 • Volg ons via Facebook
 • Volg ons via Twitter
 • Volg ons via Linkedin
 • Volg ons via YouTube
 • Nieuwsbrief