Naar de navigatie Naar de inhoud

Categorieën in Grip app verbeterd

Grip categorieen

Uw bij- en afschrijvingen nóg beter ingedeeld

Op basis van feedback van gebruikers hebben wij de categorieën in Grip verbeterd. Wij hebben categorieën hernoemd en nieuwe toegevoegd. Door deze verbeteringen kunt u uw bij- en afschrijvingen nu nog beter indelen. Wilt u nog meer overzicht? Dan kunt u bij- en afschrijvingen ook groeperen door tags te gebruiken.

 

Nieuwe categorieën voor uitgaven

U vindt in Grip nu 2 nieuwe categorieën voor uitgaven:

  • Belastingen: hier staan uw afschrijvingen van de Belastingdienst, maar ook belastingen van uw gemeente of waterschappen.

  • Kansspelen: hier vindt u alle uitgaven die te maken hebben met loterijen, casino's en andere momenten waarop u wel eens een gokje waagt.

Aangepaste categorieën

Van diverse categorieën is de naam aangepast. De categorie 'Cultuur & Entertainment' heet nu bijvoorbeeld 'Uitjes'. Zo passen daar nu ook afschrijvingen van het zwembad of de bioscoop in. Een ander voorbeeld is dat de categorie 'Media & Cultuur' nu 'TV, Internet & Telefonie' heet. Door deze naam is het duidelijker welke afschrijvingen in deze categorie vallen.

 

Wat betekenen de veranderingen voor u?

De meeste van uw bestaande bij- en afschrijvingen zijn in dezelfde categorieën blijven staan. Sommige zijn verplaatst naar een andere categorie. Heeft u zelf bij- of afschrijvingen ingedeeld? Dan zijn die zo min mogelijk verplaatst. Kunt u een bij- of afschrijving niet terug vinden? Ga dan naar 'Meer' > 'Zoeken' en zoek op de omschrijving van de bij- of afschrijving.

Zo kiest u zelf een andere categorie

Heeft u de bij- of afschrijving liever in een andere categorie staan? Dan kunt u de categorie makkelijk zelf aanpassen:

  • Open de bij- of afschrijving

  • Klik op de bestaande categorie

  • Kies een nieuwe categorie.

Heeft u meer bij- of afschrijvingen van dezelfde afzender? Dan kunt u er in de volgende stap voor kiezen om ze allemaal aan de nieuwe categorie toe te voegen.

 

Tags: groepeer uw bij- en afschrijvingen

Wist u dat u ook heel eenvoudig een tag aan uw bij- en afschrijvingen kunt geven? Een tag is eigenlijk een soort label. Via een tag kunt u uw bij- en afschrijvingen makkelijk terugvinden en groeperen.

Voorbeeld
De kosten voor een vakantie gaan verder dan wat u tijdens uw reis uitgeeft. Vaak maakt u voor vertrek al kosten voor een vliegticket, zonnebrandcrème of een nieuwe koffer. Voeg aan al deze uitgaven dezelfde tag toe, bijvoorbeeld #vakantiespanje. U ziet dan na uw vakantie precies hoeveel u in totaal heeft uitgegeven.

Zo gebruikt u een tag

Een tag toevoegen doet u door op de bij- of afschrijving te klikken. Kies daar voor 'Wijzig' en vul bij 'Tag' een naam in. Wilt u de totale kosten van de tag bekijken? Dit kan op 3 manieren:

  • Ga in het menu naar 'Tags overzicht' en klik op 'Tags'

  • Klik bij een specifieke bij- of afschrijving op de tag die u al had toegevoegd

  • Zoek via 'Zoeken' op de tag waarvan u de bij- en afschrijvingen wilt zien.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Liever 4G dan openbare wifi

Bedenk welk netwerk u gebruikt

10 tips voor Veilig Mobiel Bankieren

Wist u dat slimme criminelen makkelijk kunnen 'meekijken' op openbare wifi, en wifi waarvan iedereen het wachtwoord kan krijgen? Gebruik liever uw eigen 4G netwerk. Dat is vaak nog sneller ook.