Naar de navigatie Naar de inhoud

Scheiden

Advies en begeleiding tijdens uw scheiding

Advies en begeleiding

We staan u bij met kennis en ervaring

Als u uit elkaar gaat, volgt er waarschijnlijk een hectische en emotionele periode. Wie regelt jullie scheiding? En hoe zit het met jullie bank- en verzekeringszaken? In een emotioneel heftige tijd is het nemen van beslissingen en het regelen van praktische zaken niet eenvoudig, maar wel nodig.

Gaat u scheiden? U kunt informatie inwinnen bij een scheidingsexpert.

Scheidingsexpert

Advies en bemiddeling bij scheiding

We werken samen met Scheidingsexpert Nederland voor het verzorgen van advies en bemiddeling bij scheiden. Uw scheidingsexpert en adviseur van ABN AMRO kunnen, als u wenst, de gehele scheiding regelen.

Wie vergoedt de kosten van mediation?

Scheiden en pensioen

Melding aan pensioenuitvoerder vaak vergeten

Als u gaat scheiden, is het belangrijk om duidelijke afspraken te maken over de verevening van het opgebouwde ouderdomspensioen en deze tijdig te melden. Uit onderzoek blijkt dat dit vaak niet gebeurt. 

  • 1
    Advies en begeleiding
  • 2
    Scheidingsexpert
  • 3
    Scheiden en pensioen

Uitgelicht

Welke ondersteuning kunt u krijgen als u in een emotionele periode zit?

Ondersteuning in emotionele periode

U moet er niet aan denken, maar het kan gebeuren: uw partner of een van uw ouders overlijdt. Of u gaat scheiden. Door onze speciale dienstverlening kunnen we u hierbij ondersteunen. Hiervoor zijn we genomineerd voor de Financial Marketing Award 2015.

 

Rechtsbijstand en echtscheiding

Bij de ABN AMRO Rechtsbijstandverzekering bepaalt u zelf, naast de uitgebreide dekking, welke onderdelen u wilt verzekeren. Een van de onderdelen is Medisch, Familie en Mediation bij echtscheiding. Wist u dat onze rechtsbijstandverzekering 5 sterren van MoneyView heeft gekregen voor de voorwaarden? Tip: Maak kennis met de Rechtsbijstandverzekering. Stel nu kosteloos en vrijblijvend uw vraag over een juridisch probleem. 

Het proces van scheiden kan verdeeld worden in 5 stappen.
 
Wie doet wat bij een scheiding?

Wie doet wat bij een scheiding?

Een scheiding regelt u vrijwel nooit helemaal alleen. Dat kan ook meestal niet. Uw adviseur bij ABN AMRO neemt u veel werk uit handen. En door onze samenwerking met Scheidingsexpert kan het scheidingsproces van A tot Z voor u worden geregeld. Het kan ook zijn dat u een andere specialist nodig heeft bij jullie scheiding, zoals een notaris. We hebben voor u op een rij gezet welke specialist u in welke situatie nodig heeft.

Video's over scheiden

Hulp nodig?
Bel met de ABN AMRO Scheidingsdesk.

020 - 628 00 07

Weet u precies wat u besteedt?

Meer controle op uw geld met Grip

Met Grip weet je precies wat je per maand aan koffie uitgeeft

Een kop koffie to go, een lunch in de stad of een extra zak chips in uw boodschappenmand. Naast uw vaste lasten kunnen de kosten van kleine uitgaven snel oplopen. Met de Grip app weet u precies waar uw geld naartoe gaat en houdt u de controle.