Naar de navigatie Naar de inhoud

Grip op uw geld

Check uw inkomsten en uitgaven, voor nu en later

Na een grote verandering in uw leven, zoals een scheiding, gezinsuitbreiding of stoppen met werken, dalen vaak uw inkomsten, terwijl uw uitgaven juist stijgen.
Maar ook na een overheidsmaatregel kunt u hogere kosten krijgen. Zoals de zorgkosten die dit jaar zijn gestegen, omdat de basisverzekering duurder is geworden en het eigen risico omhoog is gegaan.

Lees de tips waarmee u grip op uw geld kunt krijgen én houden. Nu, maar ook in de toekomst, als u verwacht dat u straks minder te besteden heeft.
Of praat eens vrijblijvend met een van onze financieel adviseurs, ook als u nu al financiële problemen heeft. Een gesprek kost u niets en kan u veel opleveren.

Stappenplan bij financiële veranderingen

Grote veranderingen in uw leven zoals gezinsuitbreiding, een scheiding of stoppen met werken, hebben financiële gevolgen. Lees hoe u zich kunt voorbereiden op een lager inkomen of hogere lasten en wat u kunt regelen.

Grip op uw geld in 5 stappen

Verandert uw financiële situatie? In 5 stappen bereidt u zich voor op het omgaan met uw nieuwe budget.

Houd grip op uw geldzaken

Staat u wel eens rood? Of gebruikt u soms uw spaargeld om rond te komen? U bent echt niet de enige; het overkomt ons allemaal wel eens. Het wordt echter lastiger als u de eindjes niet meer aan elkaar kunt knopen.
Weet u precies wat uw maandelijkse inkomsten en uitgaven zijn? Als u dat overzicht heeft, ziet u ook waar u eventueel teveel aan uitgeeft en waarop u kunt besparen. Zo houdt u grip op uw geldzaken, en blijven uw financiën in balans. Nu en in de toekomst. Wilt u weten hoe veerkrachtig u financieel bent? Met onze hulpmiddelen test u eenvoudig hoe uw financiën er voor staan.

Grip app

Met de nieuwe app 'Grip' weet u precies waar u geld aan heeft uitgegeven. Uw bij- en afschrijvingen worden door de app automatisch in categorieën ingedeeld. Zo ziet u in één oogopslag hoeveel u elke maand aan boodschappen besteedt of hoeveel uw vakantie heeft gekost. Ook kunt u met 'Grip' budgetten maken: u stelt dan per categorie in wat u maximaal wilt uitgeven. Zo houdt u grip op uw geldzaken.

Maandoverzicht inkomsten en uitgaven

Inkomsten en uitgaven

Met het maandoverzicht 'Inkomsten en uitgaven' kunt u meteen aan de slag. U vult uw inkomsten en uitgaven in en u ziet direct hoe u ervoor staat.

Bereken uw reserve

Berekenen

Heeft u voldoende geld achter de hand voor onverwachte uitgaven? Bereken het in 3 eenvoudige stappen met de 'Bufferberekenaar' van het Nibud.

Geldproblemen? Tips en hulp van onze adviseurs

Heeft u net als heel veel andere Nederlanders financiële zorgen? Dan is daar gelukkig meestal iets aan te doen. Wij kunnen u daarbij helpen. Maar liefst 85% van de mensen die spraken met onze financieel adviseurs hebben nu hun geldzaken op orde of zelfs geen betalingsachterstanden meer.

Tips van onze adviseurs

Onze financiële adviseurs hebben een aantal tips voor u op een rij gezet om uw geldzaken op orde te krijgen én te houden.

Heeft u al een betalingsachterstand?

Als u betalingsproblemen heeft, kunt u daar soms met wat hulp ook weer uit komen. Neem contact met ons op. Dan bespreken we samen uw financiële situatie en bekijken we hoe het komt dat u een betalingsachterstand heeft. Samen met u zoeken we graag naar een oplossing.

Ervaringen van klanten

Klanten vertellen over de financiële problemen die ze hadden en hoe ze eruit zijn gekomen.

Heeft u nog vragen?

Wilt u na het lezen van onze tips nog graag persoonlijk advies van een van onze adviseurs? Maak dan een vrijblijvende afspraak om uw financiële situatie te bespreken. Een gesprek kost u niets en kan u veel opleveren.

Afspraak maken

Wilt u een telefonische afspraak of een afspraak op een ABN AMRO kantoor? U geeft dit aan via ons online afspraakformulier.

Hypotheekadvies? Bel op werkdagen van 8 tot 21 uur, zaterdag van 9 tot 17.30 uur.

0900 - 8670 (uitleg belkosten)

Lucas krijgt korting op zijn betaalpakket

Geld terug, veel extra's &Meer

Voordeel voor klanten

Maandelijks tot 20% van de kosten voor uw betaalpakket terugkrijgen. Dat laat u toch niet liggen? Bovendien krijgt u bij &Meer wekelijks korting bij aansprekende winkels én voordeel op uw bankzaken.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief