ABN AMRO

abnamro.nl verandert

Stap voor stap verbeteren we onze dienstverlening aan u. Daarom komt u regelmatig kleine of grotere veranderingen tegen op onze website, in Internet Bankieren en de ABN AMRO app. Op deze pagina vertellen we u er meer over.
ABN AMRO

Kies nu nog makkelijker tussen uw privé- en zakelijke omgeving

Heeft u een privérekening en een zakelijke rekening bij ABN AMRO? Vanaf nu kiest u nog makkelijker binnen welke omgeving u inlogt. Ga naar het inlogscherm van Internet Bankieren, klik op Privé of Zakelijk en log in. Zo weet u zeker dat u goed zit!

Inloggen in Internet Bankieren is veranderd

Nieuw: inloggen met een QR-code

Inloggen in Internet Bankieren kan nu ook met een . Handig, want u hoeft uw e.dentifier niet te gebruiken. Ga op uw telefoon naar de ABN AMRO app en scan de QR-code op het scherm van uw computer of tablet.

De identificatiecode is verdwenen

U kunt niet meer met uw identificatiecode inloggen in Internet Bankieren. U kunt uw identificatiecode wel gewoon blijven gebruiken in de ABN AMRO app.

De e.dentifier blijft

Logt u liever in met de e.dentifier? Dat kan nog steeds, als u dat wilt. Heeft u de ABN AMRO app? Probeer ook eens inloggen met een QR-code. U gebruikt dan uw telefoon als e.dentifier.
ABN AMRO

Vragen over de veranderingen

Als u in Internet Bankieren inlogt met de QR-code, heeft u geen e.dentifier meer nodig. Met de identificatiecode moet u soms alsnog bevestigen met de e.dentifier.
Inloggen met een QR-code werkt op toestellen met de ABN AMRO app vanaf versie 10.44.1. Heeft u een oudere versie van de app? Kijk of u die kunt updaten naar de laatste versie. Lees hier hoe u dat doet.
Nee, dit kan niet. Als u in Internet Bankieren inlogt met de QR-code, scant u eerst de QR-code op het inlogscherm. Daarna bevestigt u met uw identificatiecode. Iemand anders kan dus niet inloggen door met uw telefoon alleen de QR-code te scannen.

Stel zelf ook beveiligingen in op uw telefoon. Met schermvergrendeling kunt u alleen zelf uw telefoon ontgrendelen met een code, patroon of uw vingerafdruk. Lees meer tips voor veilig bankieren op uw mobiel.

Sinds 14 september zijn we door verplicht om bij het inloggen een extra controle uit te voeren, om vast te stellen dat u het bent. Deze manier van controleren heet Strong Customer Authentication. Voortaan kunt u alleen inloggen als u 2 van de volgende 3 dingen gebruikt:

  • Iets dat u weet (uw identificatiecode)
  • Iets dat u heeft (uw telefoon of e.dentifier)
  • Iets dat u bent (vingerafdruk of Face ID)

Als u de ABN AMRO app installeert, registreert u eerst uw telefoon. De identificatiecode waarmee u inlogt in de app is hierdoor gekoppeld aan uw telefoon. Dit is een extra controle, waarmee de inlogmethode voldoet aan PSD2. 

Bij het inloggen met uw identificatiecode in Internet Bankieren was er geen extra controle. Omdat dit niet voldeed aan de nieuwe regels, moesten we hiermee stoppen.

De meeste bankzaken doet u gewoon zonder e.dentifier. U heeft de e.dentifier alleen nog nodig als het totaalbedrag van uw betalingen uitkomt boven uw daglimiet. En in een paar gevallen als u iets officieel moet ‘ondertekenen’.

Help ons met uw feedback

Heeft u vragen over inloggen met een QR-code, opmerkingen of suggesties? Geef deze alstublieft aan ons door via de 'feedback'-knop rechts.