Naar de navigatie Naar de inhoud

Inboedelverzekering

Iedereen is goed verzekerd met de Inboedelverzekering

Nooit te laag verzekerd

Inboedelverzekering

 • Verzekerd tegen brand, inbraak en storm 

 • Nooit te laag verzekerd

 • In het eerste jaar 20% hypotheekkorting
Korting op een reisverzekering met &Meer

Tot 10,- euro cadeau bij een Inboedelverzekering

Doet u mee met het &Meer klantprogramma? Dan sluit u een Inboedelverzekering nu extra voordelig af. Ga naar uw &Meer overzicht.

Nog geen &Meer deelnemer? Meld u aan en ontvang dit voordeel ook. Lees meer over &Meer.

Verzekerd tegen brand, inbraak en storm

De Inboedelverzekering verzekert uw inboedel tegen schade door brand, diefstal en storm. Ook diefstal uit aangrenzende garages en bijgebouwen is verzekerd. Heeft u een
ABN AMRO hypotheek? Dan krijgt u 20% korting. Premie Inboedelverzekering berekenen.

Nooit te laag verzekerd

Met de Inboedelverzekering bent u nooit te laag verzekerd. U hoeft zich geen zorgen te maken dat u meteen uw verzekering moet aanpassen als u nieuwe spullen koopt voor uw woning. Bovendien kunt u ook uw spullen buitenshuis verzekeren. Bereken nu vrijblijvend uw premie van de  Inboedelverzekering.

Belangrijkste kenmerken

Kosten

De premie hangt af van wat u wilt verzekeren.

Bereken hier uw premie

Heeft u al verzekeringen via ABN AMRO? Dan betaalt u geen poliskosten en profiteert u van extra pakketkorting.

Wat is verzekerd?
 • Schade aan inboedel in uw woning (bijvoorbeeld: meubels), veroorzaakt door onder andere brand, diefstal en storm. Er gelden maximum bedragen.

 • Tuinmeubels in uw tuin. let op: tuinmeubels zijn in een beperkt aantal gevallen verzekerd.

 • Inboedel in uw garages of schuurtje. Er gelden maximum bedragen.

24/7 Schadehulp

De ABN AMRO Hulpdienst is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar:

 • Vanuit Nederland: 0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten)

 • Vanuit het buitenland: +31 26 400 23 45

Zet voor de zekerheid deze telefoonnummers in uw mobiele telefoon.

Schade melden

U kunt online, telefonisch of schriftelijk schade melden

Lees meer over schade melden

Meer verzekeren, meer korting

Sluit deze verzekering nu af en profiteer mogelijk van extra korting. Want als u meer dan 2 verzekeringen bij ons afsluit ontvangt u pakketkorting. Dat kan oplopen tot 5%. Dit geldt dan voor alle verzekeringen in het pakket. Een goede reden dus om al uw verzekeringen onder 1 dak te brengen.


Terug naar boven                                 Bereken en vraag aan


Alles over de Inboedelverzekering

Wat is de Inboedelverzekering?

De ABN AMRO Inboedelverzekering dekt met de Extra Uitgebreide dekking schade aan uw inboedel door onder andere brand, storm en diefstal. U kunt uw ABN AMRO Inboedelverzekering ook uitbreiden tot een All Riskverzekering. Dan dekt uw verzekering bovenop de oorzaken van de Extra Uitgebreide dekking aan uw woning ook schade aan uw inboedel door alle andere gebeurtenissen. Voor beide dekkingen geldt dat er geen sprake moet zijn van een situatie die nooit is gedekt. Kijk hiervoor in de voorwaarden (pdf, 730kB).

Voor wie?

Voor iedereen die zijn inboedel goed wil verzekeren. Binnenshuis maar eventueel ook buitenshuis. Standaard tegen brand, diefstal en storm.
U heeft bij deze verzekering een ABN AMRO Betaalrekening nodig. Van deze rekening betaalt u de premie voor de verzekering.

Ben je student?
Speciaal voor studenten heeft ABN AMRO de Studentenverzekering. Dit is een voordelige pakketverzekering met Aansprakelijkheids- en Inboedelverzekering in één. Ook uit te breiden met een Ongevallenverzekering.

Verzekeringskaart

Wilt u in één oogopslag de meest relevante dekkingsinformatie zien? Bekijk dan de verzekeringskaart. Deze kaart is opgesteld volgens de richtlijnen van het Verbond van Verzekeraars. Het geeft u een overzicht van deze verzekering en helpt u om onze verzekering te vergelijken met die van andere verzekeraars.

Voorwaarden

Voorwaarden Inboedelverzekering (pdf, 730kB)


De voorwaarden zijn begrijpelijk geschreven. U vindt de informatie die u nodig heeft makkelijk terug.

Wat is verzekerd?

U bent verzekerd voor:

 • Schade aan inboedel in uw woning (bijvoorbeeld: meubels), veroorzaakt door onder andere brand, diefstal en storm. Er gelden maximum bedragen.

 • Tuinmeubels in uw tuin (in de meeste gevallen)

 • Inboedel in uw garages of schuurtje. Er gelden maximum bedragen.


  Kijk voor een volledig overzicht van wat verzekerd is in de voorwaarden (pdf, 730kB).

Welke andere kosten vergoeden wij bovenop een uitkering die u bij een schade ontvangt?

Deze inboedelverzekering vergoedt ook de bijkomende kosten. Hiervoor is het noodzakelijk dat u vooraf goedkeuring heeft gekregen van ABN AMRO Schadeverzekeringen N.V. 

De bijkomende kosten kunnen zijn: 

 • Voor het herstel van uw tuin. Let op: Bij schade aan uw tuin die is ontstaan door brand, bliksem of ontploffing vergoeden wij de schade niet.

 • Voor het herstel van zaken met een huurdersbelang of eigenaarsbelang

 • Voor vervangende woonruimte als u niet meer in de woning kunt wonen

 • Voor kosten van opslag van uw inboedel

 • Voor kosten om uw inboedel op te ruimen

  Kijk voor een volledig overzicht van wat verzekerd is in de voorwaarden (pdf, 730kB).

Verzekerde bedragen

U heeft voor uw inboedel een garantie tegen onderverzekering. Dat betekent dat de schade die wordt vergoed bij totaalverlies nooit lager is dan de werkelijke waarde van uw inboedel.
Voor kostbare inboedel in de woning bent u standaard per categorie voor € 7.000,- tegen dagwaarde verzekerd. Het gaat hierbij om:

 • Categorie 1: sieraden

 • Categorie 2: beeld-, geluids-, zend-, en ontvangstapparatuur

 • Categorie 3: kunst en verzamelingen met een zeldzaamheidswaarde of antiek (met uitzondering van antieke meubels)

 • Categorie 4: muziekinstrumenten, sportuitrusting of bont

 • Categorie 5: computerapparatuur, randapparatuur, laptop, foto-, film- en videoapparatuur, smartwatches, e-readers,  smartphones, tablets of mobiele telefoons


  Zie voor een volledig overzicht de voorwaarden (pdf, 730kB).

  Is dit niet voldoende voor een of meerdere van de hierboven genoemde categorieën? Dan kunt u deze kostbare inboedel tegen betaling van een extra premie voor een hoger bedrag in de woning verzekeren.
  Wilt u de kostbare inboedel tegen aankoopwaarde of taxatiewaarde verzekeren? Dat kan. U betaalt dan een extra premie. Dat geldt dan voor alle kostbare inboedel in de betreffende categorie.

Verplicht eigen risico

De ABN AMRO Inboedelverzekering kent verplichte eigen risico's:

 • Kiest u voor een allriskverzekering? Dan heeft u een verplicht eigen risico van € 100,- per  schade.

 • Voor waterschade geldt een eigen risico van € 225,-.

 • Voor de steden Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Heerlen, Kerkrade, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht geldt een eigen risico van € 225,- bij diefstal. Dit eigen risico van € 225,- vervalt als uw woning is beveiligd tegen inbraak. De beveiliging moet voldoen aan de normen van de stichting BORG of het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

 • Heeft u een buitenshuisdekking met daarin verzekerd, computerapparatuur, randapparatuur, laptop, foto-, film-, videoapparatuur, smartwatches, e-readers, smartphones, tablets of mobiele telefoons, dan geldt een verplicht eigen risico van € 100,-.

  Er kunnen meerdere verplichte eigen risico's van toepassing zijn, maar er wordt bij 1 schade nooit meer dan één verplicht eigen risico berekend.

  Voorbeeld 1: U woont in Amsterdam, er is ingebroken en u heeft waterschade. Als de inbraak de oorzaak is van de waterschade betaalt u alleen uw eigen risico van € 225,- voor diefstal door inbraak. Het eigen risico van de waterschade van € 225,- wordt daar niet bij opgeteld.

  Voorbeeld 2: U bent allrisk verzekerd en u heeft waterschade. Dan geldt alleen het verplichte eigen risico van € 225,-  van de waterschade. Het verplichte eigen risico van € 100,- van de allriskdekking wordt dan niet berekend.

Vrijwillig eigen risico

U kunt ook kiezen voor een vrijwillig eigen risico. U krijgt hierdoor korting op de premie. Hoe hoger uw eigen risico, hoe minder premie u betaalt. Bij schade halen we het vrijwillig eigen risico af van het bedrag dat u krijgt uitgekeerd. U kunt kiezen uit de volgende bedragen voor het vrijwillig eigen risico:

 • € 100,-

 • € 250,-

 • € 500,-

  Het vrijwillig eigen risico tellen wij op bij een eventueel verplicht eigen risico. Bijvoorbeeld: u heeft waterschade (verplicht eigen risico van € 225,-) en u heeft gekozen voor een vrijwillig eigen risico van € 100,-. Bij schade tellen we de eigen risico's bij elkaar op (€ 325,-) en halen het totaalbedrag van de uitkering af. 

Uitbreiden naar allrisk

U kunt uw ABN AMRO Inboedelverzekering eenvoudig uitbreiden tot een allriskverzekering. Dan is uw inboedel in de woning ook verzekerd tegen schade als gevolg van alle andere gebeurtenissen. Zoals de schade die u per ongeluk aan uw inboedel veroorzaakt door vallen of stoten. Er zijn ook schades die nooit zijn gedekt. Lees de voorwaarden (pdf, 730kB) om te zien welke deze zijn.

Kiest u voor een allriskverzekering? Dan heeft u een verplicht eigen risico van € 100,- per  schade.


Uitbreiden met glasdekking

U kunt uw ABN AMRO Inboedelverzekering uitbreiden met een glasdekking. Dan bent u ook verzekerd als uw ruiten breken. Ook glas-in-loodramen zijn meeverzekerd. Controleer eerst of u misschien al een glasdekking heeft bij een andere verzekering. Bijvoorbeeld bij uw opstalverzekering. Bij de ABN AMRO Opstalverzekering met allriskdekking is glas altijd meeverzekerd.

Het kan ook zijn dat uw verhuurder al een glasverzekering heeft. Een glasdekking is dan overbodig. 


Uitbreiden met buitenshuisdekking

U kunt sommige kostbaarheden ook buitenshuis verzekeren. U bent daarvoor dan wereldwijd verzekerd tegen schade en diefstal. Denk hierbij aan:

 • Categorie 1: sieraden

 • Categorie 4: muziekinstrumenten, sportuitrusting of bont

 • Categorie 5: computerapparatuur, randapparatuur, laptop, foto-, film- en videoapparatuur, smartwatches, e-readers, smartphones, tablets of mobiele telefoons. Er geldt een eigen risico van € 100,- voor categorie 5.


  U kunt deze kostbaarheden buitenshuis tot maximaal € 7.000,- per categorie verzekeren. U betaalt hiervoor een extra premie. U kunt kiezen voor verzekeren tegen dagwaarde. U kunt ook kiezen voor verzekeren tegen aankoopwaarde of taxatiewaarde. Dit geldt dan voor alle kostbare spullen in de betreffende categorie. Voor verzekeren tegen aankoopwaarde en taxatiewaarde betaalt u een hogere premie dan voor verzekeren tegen dagwaarde.

  Wilt u buitenshuis voor meer dan € 7.000,- per categorie verzekeren? Sluit dan de ABN AMRO Kostbaarhedenverzekering af. Bel hiervoor met een van onze adviseurs via 0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten).

Wat is niet verzekerd?

Schade aan inboedel die onder meer is ontstaan door aardbevingen, molest en overstromingen is niet verzekerd. Ook zijn onder andere motorrijtuigen, brillen, contactlenzen en gehoorapparaten niet verzekerd.

Kijk voor een volledig overzicht van wat nooit is verzekerd in de voorwaarden (pdf, 730kB).

Direct schadeherstel voor glasschade

Met het unieke Direct Schadeherstel regelt ABN AMRO snel en vakkundig herstel van uw glasschade. Na uw melding wordt binnen 2 uur contact met u opgenomen voor het maken van een afspraak of voor het direct uitvoeren van noodreparaties. Zonder dat u een bedrag hoeft voor te schieten.

Kosten

 • Premie
  De premie hangt af van wat u wilt verzekeren.
  Bereken eenvoudig hoeveel premie u betaalt.

 • Poliskosten
  U krijgt één polis per verzekering. De poliskosten zijn € 4,39 (inclusief assurantiebelasting). Heeft u al een pakketverzekering? Dan betaalt u geen extra poliskosten als u een ABN AMRO Inboedelverzekering afsluit in dit pakket.

 • Administratiekosten
  Is dit de eerste schadeverzekering die u afsluit via ABN AMRO? Dan betaalt u administratiekosten van € 0,69 (incl. 21% assurantiebelasting) voor het innen van de premie. Heeft u al andere schadeverzekeringen via ABN AMRO? Dan betaalt u geen extra administratiekosten. U betaalt de administratiekosten tegelijk met de premie. Dat kan per maand of per jaar zijn. Het totaalbedrag van alle schade verzekeringen schrijven we in één keer af van uw rekening.

 • Assurantiebelasting
  Over de premie van de ABN AMRO Inboedelverzekering en de kosten betaalt u assurantiebelasting van 21%. U ziet dit terug in uw premieberekening.

Korting

 • Hypotheekkorting
  Heeft u een hypotheek bij ABN AMRO? Dan krijgt u 10% korting op de premie voor
  - de extra uitgebreide of allrisk dekking
  - de uitbreiding met glasdekking

  Gaat uw inboedelverzekering in voor 26 augustus 2017? Dan krijgt u de eerste 12 maanden 10% extra korting. Dus in totaal 20%. 

  De hypotheekkorting wordt niet berekend over de premie voor de uitbreidingen voor kostbaarheden binnen en buiten de woning.

 • Preventiekorting
  Als uw woning is beveiligd tegen inbraak, ontvangt u 20% korting voor:
  - De extra uitgebreide of allriskdekking 
  - De uitbreiding met glasdekking

  De preventiekorting wordt niet berekend over de premie voor de uitbreidingen voor kostbaarheden binnen en buiten de woning. 

  De beveiliging moet aan de voorwaarden van ABN AMRO Schadeverzekeringen voldoen.

 • Korting bij vrijwillig eigen risico
  Kiest u voor een vrijwillig eigen risico? Dan krijgt u korting op uw premie voor:
  - De extra uitgebreide of allriskdekking 
  - De uitbreidingen voor kostbaarheden binnen en buiten de woning

  De korting bij vrijwillig eigen risico wordt niet berekend over de premie voor uitbreiding met glasdekking.

 • Pakketkorting:
  De ABN AMRO Inboedelverzekering is een pakketverzekering. Heeft u meer pakketverzekeringen via ABN AMRO afgesloten? Dan krijgt u pakketkorting. Hoe meer pakketverzekeringen u heeft, hoe hoger de korting. Deze korting krijgt u dan over al uw pakketverzekeringen. Uw korting kan oplopen tot 5%. Het kortingsbedrag wordt jaarlijks achteraf op uw rekening gestort.

Wanneer gaat de verzekering in?

U kiest zelf of u de verzekering direct of in de toekomst wil laten ingaan.

Niet akkoord? Stuur uw polis terug
Na ontvangst van uw polis heeft u 14 dagen de tijd om toch van de verzekering af te zien. U betaalt dan niets. U doet dit door de polis binnen 14 dagen terug te sturen.

Wanneer kunt u opzeggen?

U mag uw verzekering op ieder moment zonder opgave van redenen beëindigen. U moet de verzekering dan 30 dagen voor de gewenste beëindigingsdatum opzeggen.

Schade melden

U kunt schade aan uw inboedel online, schriftelijk of telefonisch melden

Aanvullende informatie

 • Brochure Verzekeren (pdf, 2.9MB)

 • Onze dienstverlening
  ABN AMRO Bank N.V. bemiddelt en adviseert voor particuliere klanten in schadeverzekeringsproducten van ABN AMRO Schadeverzekering N.V. Voor deze bemiddeling krijgt zij een vergoeding van ABN AMRO Schadeverzekering. Lees meer over wie wij zijn en waar onze dienstverlening uit bestaat: Informatieblad Schadeverzekeringen (pdf, 488kB).

Verzekering wijzigen of stopzetten?

Wilt u uw verzekering aanpassen? Bel dan met 0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten).
Wilt u uw verzekering opzeggen? Vul het formulier in.

Heeft u een vraag of wilt u advies? Neem dan telefonisch contact met ons op via

0800 - 00 15 (gratis)

Inboedelverzekering

Nooit te laag verzekerd

Iedereen is goed verzekerd met de Inboedelverzekering

 • Bij schade door brand, diefstal en storm
 • 24/7 schadehulp
 • Eerste jaar 20% hypotheekkorting

Blijf op de hoogte via

 • Volg ons via Facebook
 • Volg ons via Twitter
 • Volg ons via Linkedin
 • Volg ons via YouTube
 • Nieuwsbrief