Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

man en vrouw samen met dochter op de bank

Telefoon verzekeren

Met de mobiele apparaten dekking bij uw inboedelverzekering

Uw mobiele telefoon is onmisbaar in het dagelijks leven. Dus wat als uw telefoon wordt gestolen of u zelf uw telefoon per ongeluk laat vallen? Vervangen of repareren is erg duur. Veel mensen kiezen daarom voor het verzekeren van een telefoon. Maar die verzekeringen zijn vaak prijzig. De mobiele apparaten dekking van de ABN AMRO Inboedelverzekering is in de meeste gevallen een stuk voordeliger.

kookboek en telefoon

Mobiele apparaten dekking

Internetten, appen, betalen en online video’s streamen, alles gaat tegenwoordig met een mobiele telefoon. Dus wat als uw telefoon valt of wordt gestolen? Naast de paniek en een hoop gedoe is er ook nog een nieuw toestel nodig. Een telefoon is een onmisbaar en prijzig bezit. Met de mobiele apparaten dekking bent u verzekerd voor diefstal, vallen en stoten van uw telefoon.

jongeren op terrasje

Meer dan alleen uw smartphone

Met de mobiele apparaten dekking is uw mobiele telefoon allrisk verzekerd bij onder andere vallen, stoten of diefstal in Nederland. Zowel binnen als buiten uw huis. Tot € 7.500 per gebeurtenis. Maar ook de volgende apparaten vallen onder de dekking:

 • computerapparatuur, laptop, tablet en smartwatch
 • foto-, film-, geluids-, en videoapparatuur
 • smartphone, mobiele telefoon en e-reader
 • verrekijker en telescoop

Wanneer zijn mijn mobiele apparaten verzekerd?

Inboedelverzekering met basisdekking of allrisk dekking

 • Brand, bliksem of ontploffing in huis
 • Storm en neerslag in huis
 • Aanrijding door een motorrijtuig aan uw huis
 • Vallende boom, hijskraan of een deel hiervan op uw huis
 • Diefstal uit huis tot € 7.500
 • Diefstal buiten uw huis in Nederland tot € 7.500
 • Vallen of stoten

Inboedelverzekering met mobiele apparaten dekking

 • Brand, bliksem of ontploffing in huis
 • Storm en neerslag in huis
 • Aanrijding door een motorrijtuig aan uw huis
 • Vallende boom, hijskraan of een deel hiervan op uw huis
 • Diefstal uit huis tot € 7.500
 • Diefstal buiten uw huis in Nederland tot € 7.500
 • Vallen of stoten
schade smartphone

Eigen risico

Bij de extra dekking mobiele apparaten bij uw inboedelverzekering heeft u een eigen risico van € 100 per gebeurtenis bij een vallen en stoten schade. Een voorbeeld: uw telefoon valt uit uw broekzak en er zit een barst in het scherm. Kost de reparatie € 80? Dan valt de € 80 onder uw eigen risico. Kost de reparatie € 250, dan krijgt u € 150 vergoed.

Veelgestelde vragen

Wilt u schade melden? Dat kan gewoon online. Gooi uw beschadigde smartphone niet weg voordat u definitief bericht heeft gehad van uw verzekeraar over de schadevergoeding. Soms wil de verzekeraar nog een expert naar de telefoon laten kijken om de schade goed te kunnen beoordelen. Of vergoedt de verzekeraar de schade door de telefoon zelf te laten repareren bij een eigen herstelbedrijf.
 
Is uw smartphone gestolen? Dan moet u ook aangifte bij de politie doen en een kopie van het proces verbaal meesturen.
 
De mobiele apparaten dekking kunt u op elk gewenst moment afsluiten. Dat kan alleen als u een inboedelverzekering heeft (zowel basis als allrisk).

Uw telefoon is bij een inboedelverzekering alleen verzekerd voor de standaard schades, zoals brand, ontploffing en uitstromend water. Diefstal is alleen verzekerd bij een inbraak. Vallen en stoten van een mobiel apparaat is alleen verzekerd met de mobiele apparaten dekking.

Is uw telefoon gestolen of verloren gegaan bij een brand in uw huis? Dan is deze schade gewoon gedekt. U heeft dan ook geen eigen risico. In sommige situaties heeft u wel een eigen risico. Bijvoorbeeld bij waterschade aan uw telefoon na het knappen van een waterleiding in de woning. Uw eigen risico is dan € 220. U heeft alleen dekking in de woning voor de gebeurtenissen die in de voorwaarden van de basisdekking staan, dit geldt ook voor de allriskdekking. Bekijk uw polis om uw eigen risico te zien. Of log in in Internet Bankieren en kijk bij ‘Zelf regelen’ of u een eigen risico heeft op uw verzekering(en).

Heeft u een dekking mobiele apparaten? Dan is alle schade in en buiten de woning aan uw mobiele apparaten gedekt. Tenzij in de voorwaarden staat dat iets nooit gedekt is, zoals bij opzet. Het gaat om schade door diefstal, brand en storm maar ook eigen schade door vallen en stoten. In sommige situaties heeft u wel een eigen risico. Voor een allriskschade zoals vallen en stoten heeft u wel een eigen risico van € 100 per gebeurtenis. Bekijk uw inboedelverzekering om te zien wat uw eigen risico is.
Bekijk de voorwaarden om te lezen wat nooit is gedekt. Bijvoorbeeld een schade die opzettelijk is veroorzaakt, een batterij die steeds slechter werkt of kleine krasjes op uw mobiel waardoor uw smartphone niet meer goed werkt.