Wat doet u met uw spaargeld?

Vooruitbankieren begint met een gezonde buffer

Zorg voor voldoende financiële reserves

Het Nibud adviseert om voldoende spaargeld te hebben. Zo wordt u niet verrast door onverwachte maar toch noodzakelijke uitgaven. Zoals een kapotte wasmachine of een naheffing van de belastingdienst. Heeft u voldoende buffer opgebouwd, dan kunt u gaan nadenken over Vooruitbankieren. Ontdek binnen 2 minuten hoe u meer uit uw spaargeld haalt.

Hoeveel heb ik nodig?

Volgens het Nibud is het verstandig om minimaal 10% van uw netto-inkomen opzij te zetten. Wilt u hier meer over weten, gebruik dan de Nibud BufferBerekenaar.

Sparen en beleggen

Het spaargeld dat u over heeft, kunt u bijvoorbeeld gebruiken om te beleggen. Dat kan al vanaf € 50 per maand. Zo maakt u kans op meer rendement. U loopt wel risico uw inleg te verliezen.

Waarom is de spaarrente zo laag?

Vraagt u zich af hoe de hoogte van de spaarrente wordt bepaald? Om dit uit te leggen hebben we een aantal zaken voor u op een rij gezet.

Sparen voor de studie van uw kind

Sparen voor de studie van uw kind

Wilt u investeren in de studie van uw kind, en daarmee de hoogte van de studielening beperken? Hoe eerder u begint, hoe haalbaarder uw plan. Binnen 5 minuten weet u wat een studerend kind kost en hoeveel u opzij moet leggen om bij te dragen.