Blijf ook later volop genieten van het leven

Denk nu alvast na over uw pensioen

Slim: zelf extra pensioen opbouwen

Als u straks stopt met werken, loopt uw inkomen waarschijnlijk fors terug. Begin daarom nu al met het aanvullen van uw pensioen. Zo kunt u straks echt genieten van uw oude dag. Het is bovendien voordeliger om op tijd te beginnen met geld opzij leggen voor extra pensioen. Ook voor ondernemers is dit iets om rekening mee te houden.

Extra pensioen opbouwen

Heeft u een pensioentekort aan te vullen, of wilt u juist extra geld om later leuke dingen te doen? Kies dan voor een pensioenaanvulling. Dat levert vaak ook nog eens belastingvoordeel op. Bekijk de mogelijkheden.

Hoe sta ik ervoor?

Benieuwd of u voldoende pensioen opbouwt? Of wilt u weten wat bijvoorbeeld 150 euro per maand u straks aan extra pensioen oplevert? Met de Pensioencheck ziet u direct hoeveel dit oplevert als u met pensioen gaat. En weet u of het verstandig is om nu te sparen voor een extra aanvulling. 

Wat krijg ik straks?

Weet u hoe het Nederlandse pensioenstelsel precies is opgebouwd? De combinatie van AOW met een werkgeverspensioen is uniek in de wereld. Wij zetten het systeem van oudedagsvoorzieningen even voor u op een rijtje.