Spaargeld in beweging

Breng uw spaargeld in beweging

Ontdek de Spaarverslimmers

Nu de spaarrente laag is, ligt uw spaargeld bijna stil. Dat is zonde. Begin daarom met spaarverslimmen en ontdek wat u met uw gespaarde geld kunt doen.

Kans op meer rendement

Door te gaan beleggen kunt u mogelijk meer rendement uit uw spaargeld halen. Dat kan al vanaf €50 per maand. Hou er wel rekening mee dat dit risico met zich meebrengt en u uw inleg kunt verliezen.

Ook later onbezorgd leven

Het regelen van uw pensioen is altijd slim. Maar veel mensen stellen dit liever uit. Toch geeft een goed inzicht in uw pensioen rust. Geld opzij zetten om uw pensioen aan te vullen, levert mogelijk belastingvoordeel op.

Lagere maandlasten

Door extra af te lossen op uw hypotheek betaalt u minder per maand. Dat levert u waarschijnlijk meer op dan de rente op uw spaarrekening. En uw hypotheekschuld wordt lager.

Een gezonde buffer

Een buffer is een reservepotje om onverwachte, grotere uitgaven direct te kunnen betalen. Uw wasmachine en auto gaan immers niet oneindig mee. Het Nibud adviseert daarom om voldoende spaargeld achter de hand te hebben.

Lagere energierekening

U kunt uw spaargeld gebruiken om uw huis te verduurzamen. Een nieuwe CV ketel, isolatie of zonnepanelen helpen om uw maandelijkse energierekening naar beneden te brengen. Bovendien krijgt uw woning zo mogelijk een beter energielabel.

Schenken met belastingvoordeel

Gebruik uw spaargeld om uw (klein)kinderen te helpen. Dat kan ook voor u financieel aantrekkelijk zijn. U kunt namelijk een deel belastingvrij schenken. Er zitten echter wel wat haken en ogen aan, dus het is verstandig om voldoende informatie in te winnen.