Naar de navigatie Naar de inhoud

Spaarverslimmers

Nederlanders sparen graag, zelfs nu de rentes historisch laag zijn. Een buffer op uw spaarrekening is belangrijk, maar wat is nou slim om te doen met de rest van uw spaargeld? Misschien is extra aflossen op uw hypotheek wel iets voor u. Of zelf extra pensioen opbouwen, ook slim. Met welke Spaarverslimmer haalt u het meeste uit uw spaargeld?

Doe de pensioencheck Doe de pensioencheck
“Volgens de Pensioencheck is het verstandig als ik zelf extra pensioen ga opbouwen. Daar kan ik mijn spaargeld mooi voor gebruiken. En waarschijnlijk levert het me ook nog belastingvoordeel op!”
Slim toch? 

Is zelf opbouwen iets voor u?

doe de pensioencheck Meer over pensioen opbouwen
Doe de afloscheck Doe de afloscheck

“Uit de Afloscheck bleek dat ik met extra aflossen meer op mijn hypotheek bespaar, dan dat mijn spaargeld nu oplevert. Ik ga met mijn spaargeld dus extra aflossen op mijn hypotheek, dan doe ik er echt iets nuttigs mee!” Slim toch?

Is extra aflossen iets voor u?

doe de afloscheck Meer over extra aflossen
Doe de schenkwijzer Doe de schenkwijzer

“Ik ga mijn studerende zoon een handje helpen door hem geld te schenken voor zijn studie. Mijn spaargeld staat er nu toch maar, dan maak ik er liever iemand blij mee die het goed kan gebruiken.”
Slim toch?

Is schenken iets voor u?

Doe de Schenkwijzer Alles over schenken

Schuld aflossen...wel zo prettig

Geld lenen kost geld. Heeft u er wel eens aan gedacht om uw spaargeld te gebruiken voor het afbetalen van uw lening? Slim, want dat scheelt u uiteindelijk heel wat rente. Extra terugbetalen is makkelijk: u maakt het geld dat u kunt missen gewoon over naar het rekeningnummer of contractnummer van de lening.

Lees meer over het aflossen van uw lening
Schuld aflossen


Beleggen


Is beleggen ook iets voor u?

Nu de spaarrente laag is gaan steeds meer mensen beleggen. Interessant, maar is beleggen ook iets voor u? Of is het beter om gewoon te blijven sparen voor uw doelen? Doe de test en binnen 1 minuut heeft u een helder overzicht van uw mogelijkheden.

Doe de test

Alle Spaarverslimmers op rij

We hebben alle Spaarverslimmers op een rijtje gezet, zodat u ze nóg makkelijker vergelijkt. Bekijk onze video met de voor- en nadelen van beleggen, hypotheek aflossen, pensioen aanvullen en schenken.

Lees ook ons blog


Een appeltje voor de dorst….dat is ook slim

Wat u ook met uw spaargeld besluit te doen, zorg altijd voor een goede buffer op uw spaarrekening. Dan kunt u die onverwachte rekening van de autogarage tenminste betalen en komt u niet in de kou te zitten als uw CV-ketel er ineens mee ophoudt. Wilt u er zeker van zijn dat uw buffer aangevuld blijft? Ga automatisch sparen, dan heeft u er geen omkijken meer naar. Met de Bufferberekenaar van het Nibud berekent u precies hoeveel buffer u nodig heeft.

Sparen én beleggen?

Combineer het beste van beide werelden

Sparen en beleggen

Een spaarbuffer is belangrijk. Maar hoe haalt u meer uit de rest van uw spaargeld? Met beleggen maakt u kans op een hoger rendement. U bepaalt zelf uw wensen en grenzen. Is beleggen iets voor u?

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief