Naar de navigatie Naar de inhoud

Spaarverslimmers

Haal meer uit uw spaargeld

Alternatieven voor sparen

Ontdek de alternatieven voor sparen

Nederlanders sparen graag. Maar de huidige spaarrente is een goede aanleiding om ook naar andere mogelijkheden te kijken. Wat is verstandig: blijven sparen, beleggen, pensioen aanvullen of extra aflossen op uw hypotheek?

Bekijk de mogelijkheden

Doe de schenkwijzer Alternatieven voor sparen

"Uit de Beleggerstest blijkt dat beleggen bij mij past. Ik ga Profielfonds Beleggen combineren met sparen. Op die manier houd ik mijn buffer voor onvoorziene uitgaven in stand, en spreid ik risico!"

Is beleggen iets voor u?

Doe de test Meer over beleggen
Doe de pensioencheck Doe de pensioencheck
"Volgens de Pensioencheck is het verstandig als ik zelf extra pensioen ga opbouwen. Daar kan ik mijn spaargeld mooi voor gebruiken. En waarschijnlijk levert het me ook nog belastingvoordeel op!"

Is zelf opbouwen iets voor u?

doe de pensioencheck Meer over pensioen opbouwen
Doe de afloscheck Doe de afloscheck

"Uit de Afloscheck bleek dat ik met extra aflossen meer op mijn hypotheek bespaar, dan dat mijn spaargeld nu oplevert. Ik ga mijn spaargeld dus nuttig besteden door extra af te lossen op mijn hypotheek!"

Is extra aflossen iets voor u?

doe de afloscheck Meer over extra aflossen
Schenken met je spaargeld


Is schenken iets voor u?

Heeft u er wel eens aan gedacht om uw spaargeld te schenken? Help uw kind of kleinkind bijvoorbeeld een handje met de betaling van een koophuis of studie. Uw kroost blij, u blij.

Doe de schenkwijzer Alles over schenken

Alle Spaarverslimmers op rij

We hebben alle Spaarverslimmers op een rijtje gezet, zodat u ze nóg makkelijker vergelijkt. Bekijk onze video met de voor- en nadelen van beleggen, hypotheek aflossen, pensioen aanvullen en schenken.

Lees ook ons blog


Een appeltje voor de dorst….dat is ook slim

Wat u ook met uw spaargeld besluit te doen, zorg altijd voor een goede buffer op uw spaarrekening. Dan kunt u die onverwachte rekening van de autogarage tenminste betalen en komt u niet in de kou te zitten als uw CV-ketel er ineens mee ophoudt. Wilt u er zeker van zijn dat uw buffer aangevuld blijft? Ga automatisch sparen, dan heeft u er geen omkijken meer naar. Met de Bufferberekenaar van het Nibud berekent u precies hoeveel buffer u nodig heeft.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Lees onze sparen blogs

Boordevol tips, nieuws en inspiratie

Lees alles over sparen in onze blogs

Wanneer is je financiële buffer groot genoeg? Wat zijn de laatste ontwikkelingen van de spaarrentes? Hoeveel zakgeld geef je je kind? Antwoord op deze en andere vragen krijgt u in onze blogs.