Naar de navigatie Naar de inhoud

Groen Spaar Deposito

Uit de verkoop

Het Groen Spaar Deposito wordt op dit moment niet door ABN AMRO Groenbank B.V. aangeboden. Natuurlijk helpen we u graag bij de keuze voor een andere spaarrekening. Bekijk welke manier van sparen het beste bij u past.

 

Groen Spaar Deposito

Heeft u een Groen Spaar Deposito? U kunt deze gewoon houden.

Kenmerken

 • U kunt geen geld bijstorten.

 • U ontvangt 1 keer per jaar een vaste rente. Het rentepercentage vindt u op uw rekeningafschrift. Heeft u Internet Bankieren? Download dan uw digitale rekeningafschrift of kijk bij de productdetails van uw Groen Spaar Deposito. 

 • Uw Groen Spaar Deposito heeft een looptijd van 3 of 5 jaar.

 • Na het einde van de looptijd wordt uw inleg en de rente overgemaakt naar uw tegenrekening.

 • U kunt tussentijds opnemen. De opnamekosten zijn dan 1% per resterend jaar.

 • U betaalt geen opnamekosten bij de volgende omstandigheden: werkloosheid, arbeidsongeschiktheid, overlijden en als u gebruik maakt van het Schuldsaneringstraject (Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen).

 

Vrijstelling Groene Beleggingen

U betaalt vermogensrendementsheffing als uw vermogen meer is dan € 30.000,- . Over uw inleg in een Groen Spaar Deposito hoeft u tot € 57.845,- geen vermogensrendementsheffing te betalen. Met een fiscaal partner is dit € 115.690,-. Deze bedragen gelden voor 2018. Daarnaast geldt een heffingskorting van 0,7%. Deze kunt u aftrekken van uw inkomstenbelasting.

Het is mogelijk dat de belastingkorting bij u beperkt van toepassing is. Lees hier meer over op belastingdienst.nl

 

Garantieregelingen bij ABN AMRO Groenbank

Wij hebben een bankvergunning van De Nederlandsche Bank. Op grond van de Wet op het financieel toezicht (Wft) kunt u aanspraak maken op het depositogarantiestelsel en beleggerscompensatiestelsel. Deze garantieregelingen zorgen ervoor dat uw tegoeden bij ons tot een maximum bedrag worden vergoed als wij niet aan onze financiële verplichtingen kunnen voldoen.

U komt in aanmerking voor vergoeding via het depositogarantiestelsel als:

 • uw bank deelneemt aan het depositogarantiestelsel; en

 • het product onder het depositogarantiestelsel valt; en

 • u een rekeninghouder bent die in aanmerking komt voor een vergoeding via het depositogarantiestelsel.

 

Alle informatie over de garantieregelingen

 • Lees de belangrijkste informatie over het depositogarantiestelsel op het Informatieblad depositogarantiestelsel (pdf, 11kB). Hierop staan ook de uitzonderingen op het depositogarantiestelsel. Dit informatieblad of een verwijzing naar het informatieblad ontvangt u jaarlijks van de bank en vindt u bij uw rekeningafschriften als deze door de bank worden verstrekt.

 • Bekijk de webpagina's van De Nederlandsche Bank over het depositogarantiestelsel en beleggerscompensatiestelsel.

Lees onze sparen blogs

Boordevol tips, nieuws en inspiratie

Lees alles over sparen in onze blogs

Wanneer is je financiële buffer groot genoeg? Wat zijn de laatste ontwikkelingen van de spaarrentes? Hoeveel zakgeld geef je je kind? Antwoord op deze en andere vragen krijgt u in onze blogs.