Naar de navigatie Naar de inhoud

Sparen en besparen op wintersport

Bespaartips voor wintersport

Bespaartips voor de wintersport

Naar het blogoverzicht

De kosten voor een wintersport kunnen flink oplopen. Denk aan het skimateriaal dat u nodig hebt, het vervoer, de accommodatie en uw skipas. Wintersport behoort zelfs tot een van de duurste vakanties die u kunt boeken. Toch gaan er veel Nederlanders jaarlijks op wintersportvakantie. Wij geven enkele tips waar u wel en niet op kunt besparen.

Accommodatie en skipas

De grootste besparing kunt u doen bij het boeken van uw wintersportvakantie. Selecteer een wintersportgebied dat verhoudingsgewijs goedkoop is en waar de skipassen en de accommodaties betaalbaar zijn. Dit kan erg verschillen. Zo is een gebied met veel pistes vaak duurder dan een gebied met minder kilometers piste. Maakt u minder afstanden, omdat u beginner bent of uw kinderen mee gaan? Dan is een minder groot gebied een goed en vaak beter betaalbaar alternatief. Ook kunt u andere minder populaire landen overwegen. Tsjechië is als wintersportland bijvoorbeeld erg in opmars en goedkoper dan de populaire bekende bestemmingen. 

Kosten voor veiligheid

Een wintersport brengt ook bepaalde risico's met zich mee. Bespaar daarom niet op het aanschaffen van goede winterbanden en winterkettingen. Kijk voor de scherpste prijzen bijvoorbeeld eens online of vraag na bij bekenden of u deze benodigdheden kunt lenen. Ook is het belangrijk om u goed te verzekeren. Controleer voordat u op reis gaat of uw wintersport gedekt wordt door uw doorlopende reisverkering of dat u nog een wintersportdekking nodig heeft. Helemaal nog niet verzekerd? Onze Doorlopende reisverzekering heeft een scherpe premie en een uitstekende dekking.

Leen of huur materiaal

Het lenen of huren van ski's is vaak voordeliger dan het aanschaffen van eigen materiaal. Zeker wanneer u eenmaal per jaar op wintersport gaat. Dat geldt ook voor ski- en snowboardkleding. Ook Marktplaats is een goede plek om betaalbare wintersportkleding te vinden.

Tanken

Ook kunt u door slim te tanken flink wat geld besparen. Zo kunt u beter niet langs de Autobahn tanken, maar in een dorpje naast de snelweg. Dit is vaak een stuk goedkoper. Verder wisselen de brandstofprijzen flink per land, dus check voordat u vertrekt de voordeligste landen. Zo staan Luxemburg, Oostenrijk en Zwitserland bijvoorbeeld bekend om aantrekkelijke brandstoftarieven. Dat geldt overigens niet altijd voor diesel.

Après-skiën en eten

Wilt u echt besparen op uw wintersport? Zoek dan de gezelligheid wat vaker op in uw appartement of drink een borreltje op het terras van uw chalet of hotelkamer. Après-skiën is vaak erg duur. Ook kunt u flink besparen door zelf brood te smeren en 's avonds zelf te koken. De prijzen voor eten en drinken buiten de deur liggen in de skidorpen immers vrij hoog.

Sparen

Gaat u nog op wintersport? Of wilt u sparen om volgend jaar op wintersport te kunnen? Begin dan meteen met sparen. U regelt dit heel makkelijk online via Internet Bankieren. Door automatisch te sparen kunt u zelf instellen hoe vaak en hoeveel u wilt sparen en voor welk doel. Gebruik uw vakantiegeld bijvoorbeeld daadwerkelijk om een vakantie zoals wintersport te kunnen bekostigen. Zet uw vakantiegeld zolang u het niet nodig heeft op een spaarrekening.

Lees onze sparen blogs

Boordevol tips, nieuws en inspiratie

Lees alles over sparen in onze blogs

Wanneer is je financiële buffer groot genoeg? Wat zijn de laatste ontwikkelingen van de spaarrentes? Hoeveel zakgeld geef je je kind? Antwoord op deze en andere vragen krijgt u in onze blogs.