Naar de navigatie Naar de inhoud

Maatwerkkrediet

Geld lenen kost geld

afbeelding_vastgoedfinanciering

Wat is het maatwerkkrediet?

Het maatwerkkrediet is een lening van meer dan € 75.000 voor een grote investering. Bijvoorbeeld een investering in onroerend goed waarbij u de woning verhuurt. U kunt bij ABN AMRO terecht voor een passend aanbod.

 • U leent minimaal € 75.000.
 • U biedt altijd een onderpand, bijvoorbeeld het gefinancierde onroerend goed.
 • U kunt maximaal 70% van de marktwaarde van uw vastgoed in verhuurde staat lenen.
 • U lost maandelijks af, minimaal 2,5% van de hoofdsom op jaarbasis.

Alles over het maatwerkkrediet

Voor wie is het maatwerkkrediet?

Voor particuliere klanten van ABN AMRO vanaf 18 jaar. Bent u nog geen klant bij ABN AMRO en heeft u interesse in een maatwerkkrediet? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 088 - 38 89 777.

Hoeveel kan ik lenen?

Hoeveel u precies kunt lenen hangt af van een aantal factoren. Denk bijvoorbeeld aan uw persoonlijke inkomens- en vermogenssituatie: nu en in de toekomst, het bestedingsdoel en de waarde van het onderpand. U leent minimaal € 75.000. Wilt u minder lenen? Bekijk dan onze andere leningen.

Wat is de rente?

U kunt kiezen voor een vaste of variabele rente. Het rentetarief voor uw maatwerkkrediet bespreken wij graag in een persoonlijk adviesgesprek. Lees meer over de actuele rentes.

Wat zijn de kosten?

 • Afhandelingskosten: U betaalt naast de periodieke rente en aflossing eenmalig afhandelingskosten aan ons. Bekijk de afhandelingskosten.

 • Advieskosten: Wij zijn wettelijk verplicht om eenmalig advieskosten in rekening te brengen bij hypothecair gedekte kredieten van particuliere klanten, die niet handelen in de uitoefening van hun beroep of bedrijf. Bekijk de advieskosten.

 • Taxatiekosten: Geeft u onroerend goed als onderpand? Dan vragen wij een recent taxatierapport. Hiervoor betaalt u eenmalig kosten aan de taxateur. Gedurende de looptijd van het krediet kunnen wij om hertaxatie vragen.

 • Notariskosten: Voor het vestigen van de hypotheek op het onderpand betaalt u eenmalig kosten aan uw notaris.

Kan ik vervroegd aflossen?

U mag onder bepaalde voorwaarden jaarlijks 10% van de oorspronkelijke hoofdsom vervroegd terugbetalen zonder kosten. Wilt u meer vervroegd terugbetalen, dan betaalt u kosten. Loopt uw rentevaste periode af? Dan kunt u het hele bedrag vervroegd terugbetalen zonder kosten.

Duurzaamheid

Investeert u in onroerend goed? Dan weet u hoe belangrijk verduurzaming van huizen en ander onroerend goed is. Hoe duurzaam en zuinig is uw onroerend goed eigenlijk? Bekijk de ABN AMRO Duurzame Investeringstool en ontdek wat u nog meer kunt doen.

Wat zijn de voorwaarden?

De voorwaarden vindt u in de Algemene Bepalingen Kredietverlening (pdf, 856kB).

Wat zijn de risico's?

Welke risico's loopt u bij het aangaan van een vastgoedfinanciering? Deze hangen deels af van uw persoonlijke situatie. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Als u geen inkomen meer heeft uit de verhuur van uw pand of als u uw baan kwijtraakt, kan het zijn dat u uw financieringslasten niet meer kunt betalen. U krijgt dan een betalingsachterstand.

 • De waarde van uw vastgoed kan dalen. De waarde van uw vastgoed kan dan lager zijn dan de totale financiering. Bij verkoop is er dan sprake van een restschuld.

 • Bij een betalingsachterstand kan ABN AMRO het krediet ook opeisen. Dan moet u de openstaande schuld in één keer helemaal terugbetalen.

 • Als u uw schuld niet terugbetaalt kunnen we het onderpand gebruiken om de lening mee terug te betalen.

Bureau Krediet Registratie

De bank is aangesloten bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel, in het kort 'BKR'. De bank meldt dit krediet bij het BKR. Dit gebeurt om ervoor te zorgen dat u niet te veel krediet krijgt. En om krediet- en betaalrisico's voor andere bedrijven te beperken. Als u meer dan 60 dagen achterloopt met betalen, meldt de bank dit aan het BKR.

Hoe verloopt de kredietaanvraag?

Wat mag u van ons verwachten als u kiest voor een lening van ABN AMRO? En wat verwachten wij van u? Het verloop van de kredietaanvraag hebben we voor u op een rijtje gezet.

Maatwerkkrediet aanvragen?

Heeft u interesse in de Maatwerkkrediet? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer: 088 - 388 97 77, 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Uw bestaande lening wijzigen?

U regelt het zelf via Internet Bankieren

lening aanpassen kan eenvoudig online

Wilt u wat meer kunnen lenen? Bijvoorbeeld omdat uw verbouwing duurder uitvalt? Of wilt u uw lening juist verlagen, beëindigen of op een andere manier wijzigen? U regelt het eenvoudig zelf via Internet Bankieren.