ABN AMRO

Tips voor lenen

Zo leent u verantwoord geld

Spaargeld gebruiken, is altijd goedkoper dan geld lenen. Maar sluit u een lening af, dan wilt u er zeker van zijn dat u die kunt terugbetalen. 5 tips om zo verstandig mogelijk te lenen.

 1. Bepaal hoeveel u elke maand kunt missen: leen verantwoord

  Een lening heeft u niet meteen terugbetaald. Maak eerst een overzicht van uw maandelijkse inkomsten en uitgaven. Houdt u geld over? Dan is dat het bedrag wat u kunt missen aan het terugbetalen van uw lening en de rente. Bedenk ook of dit in de toekomst nog lukt. Als u bijvoorbeeld minder gaat werken of uw kinderen gaan studeren.

 2. Kies een looptijd die past bij uw budget

  De periode waarbinnen u een lening moet terugbetalen heet de looptijd. Een langere looptijd zorgt voor lagere maandlasten. U heeft daarbij meer tijd om het bedrag dat u heeft geleend terug te betalen. Maar bij een langere looptijd betaalt u wel langer rente. De totale kosten van uw lening zijn daardoor hoger dan bij een kortere looptijd.

 3. Kies een looptijd die past bij de levensduur

  Stel, u leent voor een auto en u verwacht dat die nog 5 jaar rijdt. Kies dan voor een looptijd van maximaal 5 jaar. Anders betaalt u straks voor iets dat u niet meer gebruikt.

 4. Voeg leningen samen

  Heeft u meerdere leningen? Sluit deze dan over naar 1 nieuwe lening. Dit geeft meer overzicht en is meestal voordeliger.

 5. Ontvang belastingvoordeel bij een verbouwing

  Leent u geld om uw koophuis te verbeteren? Bijvoorbeeld voor een verbouwing of nieuwe keuken? Dan kunt u de rente van uw Persoonlijke Lening aftrekken van uw belastbaar inkomen.

Daarom geld lenen bij ABN AMRO

Goede leenvoorwaarden

Scherpe rente en meer terugbetalen kost u niets extra. Lees de voorwaarden.

8,7 voor leengemak

Klanten geven onze leningen een 8,7 voor gemak op Independer.nl .

Persoonlijk contact

Vragen over lenen? De medewerkers van onze Leendesk helpen u graag. Via chat, telefoon of beeldbankieren