Eerste afspraak

Eerste adviesgesprek bij de hypotheekadviseur

Wat kunt u verwachten?

Tijdens uw eerste hypotheekadviesgesprek bespreekt u met uw adviseur uw mogelijkheden. Dit kunt u verwachten. 

 1. Hoeveel hypotheek kunt u krijgen?

  Tijdens het hypotheekadviesgesprek rekent de adviseur precies uit hoeveel hypotheek u kunt krijgen. Wilt u nu alvast weten in welke prijsklasse u een huis kunt kopen? Bereken dan zelf online uw maximale hypotheek.

 2. Welke hypotheekvorm past bij u?

  De hypotheekvorm is de manier waarop u uw lening terugbetaalt. U kunt kiezen voor bijvoorbeeld lineair, annuïtair of aflossingsvrij. De adviseur helpt u bij uw keuze. Ook als u een restschuldfinanciering of een restschuldfinanciering nodig heeft.
 3. Welke hypotheekrente kiest u?

  Wat is het verschil tussen vaste en variabele rente? Wat is rentebedenktijd? De adviseur legt het u uit en vertelt welke rente u op dit moment krijgt.
 4. Wat zijn de maandlasten die horen bij uw keuzes?

  Wilt u weten wat de maximale maandlasten voor u zijn? Of wat de maandlasten zijn bij de verschillende hypotheekvormen en rentes? De adviseur laat u graag zien welk maandbedrag u betaalt. Bovendien bespreekt de adviseur de mogelijke dubbele lasten als dat in uw situatie geldt.

 5. Welke risico’s zijn er? En wat kunt u verzekeren?

  Er kunnen zich situaties voordoen waar u liever niet aan denkt, maar die wel belangrijk zijn bij het afsluiten van een hypotheek. Bijvoorbeeld: Wat gebeurt er met uw hypotheek bij overlijden? Of als u arbeidsongeschikt of werkloos raakt? En wat zijn de risico’s als u met pensioen gaat? De adviseur bespreekt verschillende risico’s met u en de mogelijkheden om de risico’s te beperken.

 6. Wat neemt u mee naar het hypotheekgesprek?

  Hoe meer informatie de adviseur van u heeft, hoe beter. Bekijk in de checklist wat u moet meenemen naar uw eerste hypotheekgesprek.
 

Bekijk het stappenplan

Welke stappen moet u doorlopen om een hypotheek bij ons af te sluiten?
 

Nog vragen voor uw eerste hypotheekgesprek?

Heeft u al een hypotheekafspraak gemaakt? En heeft u vooraf een vraag die niet kan wachten? Neem dan contact met ons op.

Daarom een hypotheek bij ABN AMRO

Beste hypotheekverstrekker 2021

ABN AMRO heeft de Gouden Lotus Award gewonnen voor de beste hypotheekverstrekker van 2021. Ontdek ook de voordelen van een hypotheek bij ABN AMRO.

Persoonlijke en deskundig adviseur

Onze adviseurs helpen u graag. Vanaf het adviesgesprek begeleidt een persoonlijke adviseur u tijdens het hele proces.

Online hypotheek beheren

Ook na het afsluiten heeft u controle: via de beveiligde 'Mijn Hypotheek' omgeving in Internet Bankieren bekijkt en wijzigt u zelf makkelijk uw hypotheek.