Naar de navigatie Naar de inhoud

Buitenlands geld opnemen

Buitenlands geld opnemen

Gaat u naar een land buiten de eurozone? In de meeste landen kunt u geld opnemen met uw bankpas. Dit is vaak goedkoper en veiliger dan buitenlands geld van tevoren bestellen of wisselen. Maar soms is het wel handig om bij aankomst contant geld op zak te hebben. Er zijn 4 manieren om van tevoren geld te wisselen. Houd er wel rekening mee dat geld wisselen duurder is dan pinnen in het buitenland.

Bij een verkooppunt

Op Schiphol kunt u maximaal € 4.500,- bij een van de 8 verkooppunten opnemen. Heeft u meer geld nodig? Bestel dit dan minimaal 3 dagen van te voren.

Is hetzelfde als kredietlimiet. Het bedrag dat u maximaal kunt rood staan of opnemen van uw rekening.

Bij een selfservice-apparaat

Op Schiphol heeft ABN AMRO handige selfservice-apparaten staan. Er zijn 3 geldautomaten waar u US dollars kunt opnemen. En er zijn 7 automaten waar u buitenlands geld kunt wisselen. In deze automaten zijn niet alle geldsoorten beschikbaar.

Tarieven

Als u buitenlands geld wilt opnemen krijgt u te maken met een omwisselkoers. Deze wordt iedere dag opnieuw bepaald. De omwisselkoers van een contante opname is anders dan de girale middenkoers. Naast de omwisselkoers betaalt u soms een provisie.

Thuisbezorgen

Buitenlands geld nodig? En geen tijd om langs te gaan bij een bankkantoor? Laat uw bestelling dan thuisbezorgen (voor omgerekend maximaal € 500,-). Plaats eenvoudig online uw bestelling. Let op: dit kan tot uiterlijk 3 dagen voor de gewenste bezorgdatum.

Bij een ABN AMRO bankkantoor

Reist u niet via Schiphol? Dan kunt u buitenlands geld telefonisch bestellen via 0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten) en ophalen bij een bankkantoor. Het minimale opnamebedrag is € 1.000,-. Uw bestelling kunt u niet bij elk bankkantoor ophalen. Zoek een bankkantoor bij u in de buurt waar dit wel mogelijk is.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Lucas krijgt korting op zijn betaalpakket

Geld terug, veel extra's &Meer

Voordeel voor klanten

Maandelijks tot 20% van de kosten voor uw betaalpakket terugkrijgen. Dat laat u toch niet liggen? Bovendien krijgt u bij &Meer wekelijks korting bij aansprekende winkels én voordeel op uw bankzaken.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief