Naar de navigatie Naar de inhoud

Buitenlands geld opnemen

Buitenlands geld opnemen

Gaat u naar een land buiten de eurozone? In de meeste landen kunt u geld opnemen met uw bankpas. Dit is vaak goedkoper en veiliger dan buitenlands geld van tevoren bestellen of wisselen. Maar soms is het wel handig om bij aankomst contant geld op zak te hebben. Er zijn 4 manieren om van tevoren geld te wisselen. Houd er wel rekening mee dat geld wisselen duurder is dan pinnen in het buitenland.

Is hetzelfde als de Europese Unie. Er zijn momenteel 28 landen lid, 5 landen zijn bijna lid. Overboeken binnen de eurozone doet u in euro's tenzij de euro niet de basisvaluta is.

Bij een verkooppunt

Op Schiphol kunt u maximaal € 4.500,- bij een van de 8 verkooppunten opnemen. Heeft u meer geld nodig? Bestel dit dan minimaal 3 dagen van te voren.

Is hetzelfde als kredietlimiet. Het bedrag dat u maximaal kunt rood staan of opnemen van uw rekening.

Bij een selfservice-apparaat

Op Schiphol heeft ABN AMRO handige selfservice-apparaten staan. Er zijn 3 geldautomaten waar u US dollars kunt opnemen. En er zijn 7 automaten waar u buitenlands geld kunt wisselen. In deze automaten zijn niet alle geldsoorten beschikbaar.

Tarieven

Als u buitenlands geld wilt opnemen krijgt u te maken met een omwisselkoers. Deze wordt iedere dag opnieuw bepaald. De omwisselkoers van een contante opname is anders dan de girale middenkoers. Naast de omwisselkoers betaalt u soms een provisie.

Thuisbezorgen

Buitenlands geld nodig? En geen tijd om langs te gaan bij een bankkantoor? Laat uw bestelling dan thuisbezorgen. Plaats eenvoudig online uw bestelling.

Let op:

  • Bedrag maximaal € 500,- (omgerekend).
  • Bestellen kan tot uiterlijk 3 dagen voor de bezorgdatum.
  • Wij bezorgen alleen op Nederlandse adressen.

Bij een ABN AMRO bankkantoor

Reist u niet via Schiphol? Dan kunt u buitenlands geld telefonisch bestellen via 0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten) en ophalen bij een bankkantoor. Het minimale opnamebedrag is € 1.000,-. Uw bestelling kunt u niet bij elk bankkantoor ophalen. Zoek een bankkantoor bij u in de buurt waar dit wel mogelijk is.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Een groot bedrag overboeken?

Regel het zelf met Internet Bankieren of app

Geld overmaken terwijl via uw mobiel of tablet

Best spannend, zo'n groot bedrag betalen. Aan de notaris, bijvoorbeeld. Toch hoeft u daarvoor niet naar een kantoor. Want met Internet Bankieren of via de app kunt u zelf overboeken tot wel € 250.000. Makkelijk en veilig.