Geldmaat

De geldautomaat voor iedereen

Al onze geldautomaten zijn vervangen door de automaten van Geldmaat. Behalve de gele kleur en nieuwe naam verandert er niets. U kunt geld opnemen of uw saldo checken. Daarnaast kunt u geld storten via de geldstortautomaten van Geldmaat. Ook via de automaten die binnen in winkels staan. En u houdt gewoon uw eigen betaalpas.

Veelgestelde vragen

We betalen steeds minder contant. Hierdoor neemt het gebruik van geldautomaten af. ABN AMRO, ING en Rabobank werken samen met Geldmaat om ervoor te zorgen dat iedereen toch contant geld kan opnemen.
De automaten van Geldmaat zijn niet te missen, u herkent ze meteen aan de gele kleur. We maken vooral gebruik van de bestaande automaten van ABN AMRO, ING en Rabobank. Deze krijgen dan nieuwe software en het nieuwe Geldmaat-uiterlijk.

De geldautomaat heet voortaan Geldmaat. Behalve de naam en de gele kleur verandert er eigenlijk weinig.

  1. U houdt uw eigen betaalpas
  2. U kunt met elke betaalpas geld opnemen
  3. U blijft klant bij uw eigen bank
  4. Alle automaten werken hetzelfde
  5. U kunt zo vaak en zoveel geld opnemen als met uw saldo en paslimiet mogelijk is, tot een maximum bedrag van € 10.000 per dag per betaalpas
  6. U kunt geld storten bij de aparte geldstortautomaten van Geldmaat
  7. U kunt uw pincode op de automaat wijzigen
  8. U kunt uw saldo bekijken
  9. Er zijn bijna 1.000 locaties waar een automaat binnen staat

Bekijk het instructiefilmpje over geld opnemen bij een Geldmaat.

Nee, alleen de bank waar u bankiert kan uw gegevens inzien. Deze gegevens worden niet gedeeld met andere banken. U blijft gewoon klant bij uw eigen bank.

ABN AMRO blijft het aanspreekpunt voor bankzaken. Bijvoorbeeld over uw betaalrekening of het blokkeren van uw betaalpas. Als uw betaalpas wordt ingeslikt door de Geldmaat wordt deze altijd vernietigd. Dit om misbruik te voorkomen. Bestel direct een nieuwe betaalpas via de ABN AMRO app. U ontvangt binnen 3 werkdagen een nieuwe betaalpas.

U kunt altijd contant geld blijven opnemen en voor de meeste klanten blijft dit kosteloos. Neemt u meer dan € 12.000 per jaar contant op? Dan betaalt u hiervoor een bijdrage. Deze drempel van € 12.000 geldt voor opnames in Nederland en het buitenland samen. Bekijk alle tarieven voor het opnemen en storten van contant geld.

Ja, u kunt ook geld storten bij een Geldmaat. Er komen steeds meer automaten van Geldmaat waar u munten, briefgeld of sealbags kunt storten. Ook deze automaten krijgen het nieuwe uiterlijk, de nieuwe naam en werken hetzelfde als de oude geldautomaten. Het voordeel is dat u binnenkort geld kunt storten bij alle geldstortautomaten van Geldmaat. Deze automaten worden gelijkmatig over Nederland verspreid zodat iedereen gemakkelijk geld kan blijven opnemen en storten. Veel automaten zullen binnen staan, in een winkel of een winkelcentrum. Een deel van de automaten blijft buiten. Zoekt u een geldstortautomaat? Bekijk dan de locatiewijzer.

Bekijk het stappenplan voor het storten van geld bij een Geldmaat.

Ja, er zijn al veel opname- en stortautomaten overgegaan naar Geldmaat. Bij het kiezen van een locatie kijkt Geldmaat naar de bereikbaarheid en de veiligheid van de geldautomaat. Zo zijn er bijvoorbeeld meer geldautomaten geplaatst in winkels als Bruna, Primera en de Readshop. U kunt hier nog steeds binnen uw geld opnemen of storten. Er zijn wel 1.000 locaties waar een geldautomaat binnen staat. Bovendien liggen deze winkels vaak centraal, hebben ruimere openingstijden en zijn ook in het weekend open. Op de locatiewijzer op geldmaat.nl staan alle automaten van Geldmaat, ABN AMRO, ING en Rabobank. Aan de openingstijden kunt u zien of een geldautomaat binnen staat. 

Op geldmaat.nl vindt u de locatiewijzer . Hierop vindt u alle geldopname- en stortautomaten van Geldmaat, ABN AMRO, ING en Rabobank.

Als u geld vindt in of bij de geldautomaat moet u dat afgeven bij het gemeentehuis of het stadhuis van de gemeente waar u het vond. Ook als de automaat in een winkel staat.  In Nederland is de gemeente verantwoordelijk voor gevonden voorwerpen en geld. Kijk voor u het geld afgeeft op de website van de gemeente wat u precies moet doen. Dit verschilt namelijk per gemeente.

Nee, u kunt gevonden geld niet in de winkel of een bankkantoor afgeven. U moet het altijd naar de gemeente brengen. Lees ook de veelgestelde vraag: 'Wat moet ik doen met geld dat ik vind in of bij een geldautomaat?'

Tip