Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

geldmaat

Geldmaat

De geldautomaat voor iedereen

Geldmaat is een samenwerkingsverband tussen ABN AMRO, ING en Rabobank. Samen zorgen we voor een goede beschikbaarheid en bereikbaarheid van geldautomaten in Nederland. 

Er zijn verspreid over het hele land geldautomaten van Geldmaat waar u veilig geld kunt opnemen en storten. Zo is er altijd een geldautomaat bij u in de buurt. Heeft u hulp nodig bij het gebruik van Geldmaat? Dan kunt u assistentie krijgen in een geselecteerd aantal winkels.

Gloeilamp

Veelgestelde vragen

Ja, bij het kiezen van een locatie kijkt Geldmaat naar de bereikbaarheid en de veiligheid van de geldautomaat. Zo zijn er bijvoorbeeld meer geldautomaten geplaatst in winkels als Bruna, Primera en de Readshop. U kunt hier nog steeds binnen uw geld opnemen of storten.

Bovendien liggen deze winkels vaak centraal, hebben ruimere openingstijden en zijn ook in het weekend open. Op de locatiewijzer op geldmaat.nl staan alle automaten van Geldmaat. Aan de openingstijden kunt u zien of een geldautomaat binnen staat. 

Nee, alleen de bank waar u bankiert kan uw gegevens inzien. Deze gegevens worden niet gedeeld met andere banken. U blijft gewoon klant bij uw eigen bank. 

ABN AMRO blijft het aanspreekpunt voor bankzaken. Bijvoorbeeld over uw betaalrekening of het blokkeren van uw betaalpas. Als uw betaalpas wordt ingeslikt door de Geldmaat wordt deze altijd vernietigd. Dit om misbruik te voorkomen. Bestel direct een nieuwe betaalpas via de ABN AMRO app. U ontvangt binnen 3 werkdagen een nieuwe betaalpas.

  • U kunt uw pincode wijzigen 
  • U kunt uw saldo bekijken 
  • U kunt zo vaak en zoveel geld opnemen als met uw saldo en paslimiet mogelijk is, tot een maximum bedrag van € 10.000 per dag per betaalpas 
  • U kunt biljetten storten bij de geldstortautomaten van Geldmaat die binnen en buiten staan
  • U kunt muntgeld storten bij muntstortautomaten van Geldmaat die onder andere in de Gamma en de Karwei staan

Als u geld vindt in of bij de geldautomaat moet u dat afgeven bij het gemeentehuis of het stadhuis van de gemeente waar u het vond. Ook als de automaat in een winkel staat. In Nederland is de gemeente verantwoordelijk voor gevonden voorwerpen en geld. Kijk voor u het geld afgeeft op de website van de gemeente wat u precies moet doen. Dit verschilt namelijk per gemeente.