Geldmaat

De geldautomaat voor iedereen

Dit jaar maken de geldautomaten van ABN AMRO, ING en Rabobank plaats voor de geldautomaten van Geldmaat. Ook stortautomaten waar u briefgeld kunt storten, veranderen in Geldmaten. Lees hieronder waarom we overstappen op de geldautomaten van Geldmaat en wat het voor u betekent.

Veelgestelde vragen

We betalen steeds minder contant. Hierdoor neemt het gebruik van geldautomaten af. ABN AMRO, ING en Rabobank werken samen met Geldmaat om ervoor te zorgen dat iedereen toch contant geld kan opnemen.
De automaten van Geldmaat zijn niet te missen, u herkent ze meteen aan de gele kleur. We maken vooral gebruik van de bestaande automaten van ABN AMRO, ING en Rabobank. Deze krijgen dan nieuwe software en het nieuwe Geldmaat-uiterlijk.

De geldautomaat heet voortaan Geldmaat. Behalve de naam en de gele kleur verandert er eigenlijk weinig.

  1. U houdt uw eigen bankpas
  2. U kunt met elke bankpas (ook met een ABN AMRO spaarpas) geld opnemen
  3. U blijft klant bij uw eigen bank
  4. Alle automaten werken hetzelfde
  5. U kunt zo vaak en zoveel geld opnemen als met uw saldo en paslimiet mogelijk is
  6. U kunt geld storten bij de aparte geldstortautomaten van Geldmaat
Nee, alleen de bank waar u bankiert kan uw gegevens inzien. Deze gegevens worden niet gedeeld met andere banken. U blijft gewoon klant bij uw eigen bank.
Ja, particuliere klanten hoeven geen kosten te betalen voor het opnemen van contant geld.
Op elke geldautomaat van Geldmaat kunt u gewoon uw saldo checken.
Op alle automaten van Geldmaat is het mogelijk om uw pincode te wijzigen.

Ja, u kunt ook geld storten bij een Geldmaat. Dit jaar komen er steeds meer automaten van Geldmaat waar u munten, briefgeld of sealbags kunt storten. Ook deze automaten krijgen het nieuwe uiterlijk, de nieuwe naam en werken hetzelfde als de oude geldautomaten. Het voordeel is dat u binnenkort geld kunt storten bij alle geldstortautomaten van Geldmaat. Deze automaten worden gelijkmatig over Nederland verspreid zodat iedereen gemakkelijk geld kan blijven opnemen en storten. Veel automaten zullen binnen staan, in een winkel of een winkelcentrum. Een deel van de automaten blijft buiten. Zoekt u een geldstortautomaat? Bekijk dan de locatiewijzer op Geldmaat.nl.

Tip