Tarieven buitenlands geld

Aan pinnen, geld opnemen in het buitenland en buitenlands geld bestellen zijn kosten verbonden. Bekijk de koersen en tarieven voor buitenlands geld hieronder.

 

Koers buitenlands geld

Wij berekenen de waarde van buitenlands geld iedere dag opnieuw. De koers die u betaalt, bepalen we op de dag dat u de bestelling ophaalt of thuisbezorgd krijgt. Dit kan dus een andere koers zijn dan op de dag van uw bestelling. Aan het eind van de middag op werkdagen vindt u de wisselkoersen van die dag bij de actuele koersen.

Let op: er zijn verschillende koersen voor het overmaken, wisselen opnemen of betalen met buitenlands geld. Bekijk hieronder de verschillende koersen.

Geld overmaken naar het buitenland

Op de pagina van het valutacentrum vindt u dagelijks de koerslijsten met de girale aan- en verkoopkoersen voor internationaal betalingsverkeer. Let op: deze koersen zijn voor giraal betalingsverkeer.

Contant buitenlands geld opnemen of wisselen in Nederland

Bekijk de wisselkoers om in Nederland contant buitenlands geld op te nemen of te wisselen. Bijvoorbeeld bij ABN AMRO op Schiphol. 

Wisselkoerscalculator geld opnemen of betalen in het buitenland

Gebruik deze calculator als u in niet-eurolanden contant geld wil opnemen of wil betalen met uw betaalpas. De calculator gebruikt de  De Europese Commissie heeft de ECB (Europese Centrale Bank) euro wisselkoersen gekozen als referentie koers. In de wisselkoerscalculator ziet u de ECB wisselkoers. Dit is de basis voor het berekenen van de koersopslag als percentage ten opzichte van de ECB referentiekoers. Zo kunt u zelf beslissen of u in het buitenland wel of geen gebruik wilt maken van Dynamic Currency Conversion (DCC). Dit is als de betaaldienstaanbieder aanbiedt om af te rekenen in euro's in plaats van in de valuta van het land. De ECB wisselkoersen worden dagelijks gepubliceerd. We kunnen geen percentage van buitenlands geld via de calculator laten zien als er geen ECB wisselkoers van is. als basis.

Travel Money Service: bestellen en afhalen op Schiphol

Contant briefgeld omwisselen Tot € 250 bedraagt de provisie per transactie € 3,25. Vanaf € 250 betaalt u geen provisie.
Via uw Betaalpas een bedrag omwisselen Tot € 250 bedraagt de provisie per transactie € 3,25. Vanaf € 250 betaalt u geen provisie.
Reserveringskosten € 0 per keer

Buy-back service: terugwisselen op Schiphol

Op vertoon van de aankoopbon kunt u binnen 31 dagen het totaal bedrag terugwisselen zonder transactiekosten. Hiervoor betaalt u de wisselkoers die op dat moment geldt.

Thuisbezorgservice: uw bestelling thuis laten bezorgen

Maximale waarde € 500
Aankoopkosten € 3,25  per keer
Bezorgkosten € 14,90  per keer 

Geld wisselen bij bankkantoor op Schiphol

Contant briefgeld omwisselen Tot € 250 bedraagt de provisie per transactie € 3,25. Vanaf € 250 betaalt u geen provisie.
Via uw Betaalpas een bedrag omwisselen Tot € 250 bedraagt de provisie per transactie € 3,25. Vanaf € 250 betaalt u geen provisie.

Geldopname buitenland via geldautomaat in euro's

Met Betaalpas We berekenen geen kosten voor geldopnames in eurolanden*
Met creditcard 4% met een minimum van € 4,50 per transactie
*Sommige buitenlandse banken brengen kosten in rekening voor het gebruik van de geldautomaat. Tijdens het pinnen ziet u de kosten op het scherm.

Geldopname buitenland via geldautomaat in buitenlands geld

Met Betaalpas € 2,25  + 1,2% valutakoersopslag per keer
Met creditcard 4% met een minimum van € 4,50 per transactie + 2,00 % valutakoersopslag

Betalen via betaalautomaat buitenland in euro's

Met Betaalpas € 0 in eurolanden per keer
Met creditcard € 0 per keer

Betalen via betaalautomaat buitenland in buitenlands geld

Met Betaalpas € 0,15 en 1,2% valutakoersopslag  per keer
Met creditcard gratis + 2,00% valutakoersopslag  per keer