Contant geld opnemen

Brief- en muntgeld

Heeft u briefgeld nodig? Kijk op de locatiewijzer voor de dichtstbijzijnde locatie waar u briefgeld kunt opnemen. Uw muntgeld kunt u opnemen bij een Geldmaat muntautomaat bij een vestiging van de Gamma of Karwei. Kijk op de  locatiewijzer  bij welke vestiging dit mogelijk is. Bekijk hieronder alle informatie over contant geld opnemen.

Tip
 

Tarieven geld opnemen

Check voordat u geld opneemt of dit geld kost. Dit kan gewoon online. Geen verrassingen dus!

Biljetten opnemen

Als de limiet en het saldo voldoende zijn, kunt u per betaalpas maximaal € 10.000 per dag opnemen via een geldautomaat.

Goed om te weten: als u geld opneemt onder € 10.000, is uw hoogste biljetkeuze € 50. Het bankbiljet met de laagste waarde is € 10.

Per transactie kunt u maximaal 40 biljetten opnemen. Dit betekent dat u per transactie maximaal € 2.000 kunt opnemen (40 biljetten van € 50). Als u € 10.000 wilt opnemen, doet u 5 transacties (in totaal 200 biljetten van € 50).

Sinds 1 juli 2021 kan er geen geld meer worden gestort op de rekening van uw spaarpas. U kunt wel geld opnemen met de spaarpas en de pincode wijzigen.

Muntgeld opnemen

De muntautomaten voor het storten en opnemen van munten van Geldmaat zijn actief. Deze staan binnen bij de vestigingen van Gamma en Karwei. Kijk op de  locatiewijzer  bij welke vestiging dit mogelijk is. Door samen te werken met deze locaties zorgen we ervoor dat onze muntautomaten op meer plekken toegankelijk zijn voor klanten. Deze winkels hebben ruime openingstijden, zijn goed bereikbaar en hebben voldoende parkeergelegenheid. Verspreid over Nederland komen er 170 automaten voor het opnemen van munten te staan.

U kunt gebruik maken van de muntautomaat van Geldmaat voor muntgeld opnemen, dit doet u met uw betaalpas en pincode. Kijk in de locatiewijzer , filter op Geldmaat en vervolgens op munten opnemen voor een automaat bij u in de buurt. Per keer dient u minimaal 10 rollen muntgeld op te nemen.

Meer informatie over de muntenautomaten, inclusief een handleiding voor gebruik, is te vinden op geldmaat.nl .

Op de muntstortautomaten hebben klanten de keuze uit storten op eigen rekening of storten op een goed doel. Voor het storten op goede doelen maken we gebruik van een aparte tegel, waar u direct op kunt klikken.

Let op: munten opnemen of munten storten kan geld kosten, bekijk wat u betaalt. De kosten voor het opnemen van muntgeld wordt direct in rekening gebracht bij uw opname.

muntgeld automaat
 

Geldmaat: de geldautomaat voor iedereen

Onze geldautomaten maken steeds meer plaats voor de automaten van Geldmaat. Deze automaten werken zoals u gewend bent. U kunt bij een Geldmaat geld opnemen of uw saldo checken. Daarnaast kunt u geld storten op de geldstortautomaten van Geldmaat. Ook op de automaten die binnen in winkels staan. En u houdt gewoon uw eigen bankpas.

Geldmaat zorgt ervoor dat de geldautomaten gelijkmatiger over Nederland worden verspreid. Zo blijft contant geld ook in de toekomst beschikbaar, bereikbaar, betaalbaar én veilig. Een aantal automaten wordt verplaatst. Dat geldt ook voor de automaten in de bankkantoren. Kijk voor de dichtstbijzijnde automaat om geld op te nemen of te storten op de locatiewijzer.

IBAN Naam Check voorbeeld melding