Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Vraag over opnemen zonder betaalpas?

Vind hier uw antwoord

Algemene vragen

Opnemen zonder betaalpas is een manier waarmee u contant geld opneemt bij een Geldmaat. Met de ABN AMRO app op uw mobiele telefoon scant u de QR-code op de geldautomaat. Hiervoor heeft u uw plastic betaalpas niet nodig.

Bij geld opnemen zonder betaalpas scant u met de ABN AMRO app op uw mobiele telefoon de QR code op de geldautomaat. Hiervoor heeft u uw plastic betaalpas niet nodig. Contactloos geld opnemen uit geldautomaten met uw ABN AMRO betaalpas of telefoon is op dit moment niet mogelijk.

U kunt opnemen zonder betaalpas als u een particuliere klant bent, een betaalrekening bij ABN AMRO heeft,  de ABN AMRO app heeft geïnstalleerd en 16 jaar of ouder bent. U kunt opnemen zonder betaalpas als u in bezit bent van een Android- of iOS-telefoon. 

Contant geld blijft een wettig betaalmiddel. U kunt dan ook altijd contant geld blijven opnemen. Bovendien vindt ABN AMRO dat contant geld een belangrijke rol speelt in de samenleving. ABN AMRO is daarom continu op zoek naar nieuwe manieren waarop klanten makkelijk en veilig geld kunnen opnemen. Klanten kunnen contant geld blijven opnemen met de betaalpas. En ze krijgen nieuwe mogelijkheden, zonder betaalpas.
Op dit moment is ABN AMRO de enige bank – zowel in Nederland als het buitenland - waar u geld kunt opnemen met uw mobiele telefoon bij een Geldmaat.
Er zijn geen extra kosten verbonden aan het gebruik van opnemen zonder betaalpas. Opnemen zonder betaalpas zit in het BasisPakket Betalen. ABN AMRO biedt deze extra service, zodat u geld kunt opnemen met uw mobiele telefoon.

Opnemen zonder betaalpas activeren en verwijderen

U hoeft opnemen zonder betaalpas niet te activeren. Deze functie verschijnt automatisch, zodra u met de ABN AMRO app op uw telefoon de QR-code op de geldautomaat scant.
U kunt opnemen zonder betaalpas niet verwijderen van uw mobiele telefoon. Uiteraard kunt u er wel voor kiezen om opnemen zonder betaalpas niet te gebruiken, net zoals de plastic betaalpas waarmee u geld kunt opnemen. Wilt u opnemen zonder betaalpas uitzetten? Neem dan telefonisch contact met ons op.

Geld opnemen

1. Ga naar een Geldmaat. 
2. Kies bij de Geldmaat voor ‘Zonder betaalpas’.
3. Kies opnieuw voor ‘Zonder betaalpas’. Er verschijnt een QR-code op de Geldmaat.
4. Scan de QR-code met de ABN AMRO app op uw telefoon.  Op uw telefoon verschijnt het scherm 'Opnemen zonder betaalpas’.
5. Tik op ‘Doorgaan’. 
6. Log in in de ABN AMRO app, met uw identificatiecode. 
7. Kies nu de rekening waarvan u geld wilt opnemen.
8. Kies het bedrag dat u wilt opnemen en klik op ‘Bevestigen en doorgaan’.
9. Tik op ‘Geld opnemen’.
10. Bevestig uw ’order’ door opnieuw in te loggen in de ABN AMRO app, met uw identificatiecode.
11. Neem uw geld uit de Geldmaat.
U scant de QR-code via de ABN AMRO app op uw mobiele telefoon. Daarna gaat u verder in de ABN AMRO app. In de app kiest u de betaalrekening en het bedrag dat u wilt pinnen bij de Geldmaat.
Met opnemen zonder betaalpas kunt u per keer maximaal € 500 per rekening opnemen. Heeft u het limiet om geld op te nemen bij een geldautomaat aangepast (in de ABN AMRO of Internet Bankieren)? Dan kunt u per keer niet meer dan dit limiet opnemen. 
 
Bijvoorbeeld: U heeft uw paslimiet ingesteld op € 250 per dag. Dan kunt u met opnemen zonder betaalpas niet meer dan € 250 per dag opnemen. 
Nee, op dit moment kunt u alleen op een Geldmaat in Nederland opnemen zonder betaalpas.
Een opname zonder betaalpas wordt op uw rekeningafschrift omschreven als ‘Opnemen zonder Betaalpas’.
Als er iets verkeerds gaat, kunt u de geldopname stopzetten op de Geldmaat of in uw ABN AMRO app. U kunt opnieuw opnemen zonder betaalpas door een nieuwe QR-code te scannen.

Gebruik

Nee, u heeft geen plastic betaalpas nodig voor opnemen zonder betaalpas. U kunt opnemen zonder betaalpas tot de betaallimiet die u heeft ingesteld voor uw plastic betaalpas.
Nee, u heeft uw pincode van uw plastic betaalpas niet nodig. Met uw veiligheidscode, gezichtsherkenning of vingerafdruk logt u in in de ABN AMRO app. Daarna kiest u de betaalrekening en het bedrag dat u wilt pinnen bij de Geldmaat.
Ja, u kunt opnemen zonder betaalpas van uw eigen én van uw gezamenlijke rekening.
Nee, op dit moment kunt u alleen opnemen zonder betaalpas met een particuliere betaalrekening. We verwachten dat klanten in de toekomst ook met een zakelijke betaalrekening kunnen opnemen zonder betaalpas.
Nee, met opnemen zonder betaalpas kunt u alleen contant geld opnemen bij een Geldmaat.
Nee, zonder internet kunt u niet opnemen zonder betaalpas.

Veiligheid

Net als u vinden we veilig bankieren erg belangrijk. Opnemen zonder betaalpas is dan ook net zo veilig als geld opnemen met uw plastic betaalpas. Opnemen zonder betaalpas voldoet aan de laatste veiligheidseisen. 
 
Op de Geldmaat verschijnt een unieke QR-code. Deze QR-code wordt gekoppeld aan de betaalrekening waarvan u het bedrag wilt opnemen. Als u de Geldmaat 5 minuten niet gebruikt, wordt u automatisch uitgelogd. Iemand anders kan uw QR-code dus niet gebruiken.  
 
Let op: wij doen er alles aan om u veilig te laten bankieren op uw mobiel. Maar het is ook belangrijk dat u ook zelf weet, hoe u veilig omgaat met uw toestel. Lees daarom onze informatie over veilig mobiel bankieren
Nee, dat kan niet. Alleen u kunt inloggen in de app. Om uw bankzaken via de app te regelen moet u namelijk inloggen met uw identificatiecode, uw vingerafdruk of Face ID.
 
Telefoon kwijt? Spoor uw telefoon op en zorg dat niemand uw toestel kan gebruiken. Bel uw provider en laat uw simkaart blokkeren. Staat de ABN AMRO app op uw telefoon? Verwijder de toestelregistratie van uw verloren telefoon voor de ABN AMRO app via Internet Bankieren.
Als u denkt dat u met fraude te maken heeft, kunt u uw paslimieten voor de geldautomaat op ‘0’ zetten. Dit doet u via de ABN AMRO app.
 
• Log in in de ABN AMRO app. 
• Tik op ‘Zelf regelen’.
• Tik op ‘Betaalpassen’.
• Tik op de juiste betaalpas.
• Tik op ‘Limiet geld opnemen’ en wijzig het bedrag naar ‘0’.

Telefoon kwijt? Spoor uw telefoon op en zorg dat niemand uw toestel kan gebruiken. Bel uw provider en laat uw simkaart blokkeren. Staat de ABN AMRO app op uw telefoon? Verwijder de toestelregistratie van uw verloren telefoon voor de ABN AMRO app via Internet Bankieren.