Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Gebouw van New York Stock Exchange

Dow Jones-koersen

Koersen Dow Jones-index en aandelen

Op deze pagina vindt u de realtime indexkoers van de Dow Jones van vandaag en tot 10 jaar geleden, inclusief grafiek. Daarnaast ziet u hier de Dow Jones-aandelenkoersen en actueel nieuws van alle bedrijven die in deze index zijn opgenomen. De Dow Jones Industrial Average Index, vaak afgekort tot Dow Jones, Dow 30 of DJIA, is voor veel beleggers één van de bekendste beursindices van de Verenigde Staten, naast de NASDAQ en S&P 500. Oorspronkelijk bestond de index alleen uit industriële bedrijven, maar nu bestaat de Dow Jones uit aandelenkoersen van 30 grote Amerikaanse bedrijven uit verschillende sectoren.

Real-time Dow Jones-koers vandaag en Dow Jones-nieuws

Live Dow Jones-aandelenkoersen

Veelgestelde vragen over de Dow Jones

Dow Jones staat voor Dow Jones Industrial Average (DJIA). De Dow Jones-koers is een gemiddelde van de koersen van 30 ondernemingen uit verschillende sectoren die genoteerd zijn op de New York Stock Exchange (NYSE). De NYSE en de NASDAQ zijn de belangrijkste beurzen van de Verenigde Staten. Grote ondernemingen die deel uitmaken van de Dow Jones zijn onder andere Apple, Walt Disney, Walmart, Nike, McDonald’s, Microsoft en Coca-Cola. 
Op deze pagina kunt u de koers van de Dow Jones-index real-time volgen. Ook ziet u hier de koersen van de individuele aandelen uit de Dow Jones.
De Dow Jones is de oudste aandelenindex van de Verenigde Staten. De ‘Dow’ of ‘DJIA’ bestaat sinds 1896, en werd opgezet door Charles Dow en Edward Jones. Oorspronkelijk bestond de Dow Jones alleen uit industriële ondernemingen, maar dit is inmiddels allang niet meer zo. Van de oorspronkelijke 12 ondernemingen bestaat alleen General Electric nog. In 2018 werd deze ooit grootste onderneming ter wereld uit de index gehaald. Procter & Gamble is nu het langst opgenomen in de Dow, al sinds 1932.
Bij het ontstaan van de Dow Jones stond de index op een koers van 40,94. Dit was het gemiddelde van de koersen van de 12 aandelen, elk aandeel telde even zwaar mee. In 1916 werd de index uitgebreid naar twintig aandelen. Sinds 1928 bevat de Dow 30 beursgenoteerde ondernemingen, vandaar dat hij ook wel ‘Dow 30’ genoemd wordt. De stand beweegt in januari 2021 rond de 30.000 punten.
Op deze pagina vindt u de real-time indexkoers van de Dow Jones van vandaag tot 10 jaar geleden, inclusief grafiek.
Een comité van specialisten binnen S&P Dow Jones bepaalt de samenstelling van de index. De 30 geselecteerde ondernemingen moeten een zo goed mogelijke afspiegeling vormen van de Amerikaanse economie. De samenstelling van de Dow Jones blijft soms jaren hetzelfde. Ondernemingen die er al sinds de vorige eeuw in zitten zijn o.a. 3M, American Express, Coca-Cola, Intel, Johnson & Johnson, Microsoft, Procter & Gamble, Verizon, Walmart en Walt Disney. Nieuwere leden zijn o.a. Apple, Cisco, Goldman Sachs, Visa, Nike en Salesforce.
De Dow Jones-index bestaat uit 30 ondernemingen en wordt daarom ook wel de Dow 30 genoemd. De Dow Jones is een prijsgewogen index, elk aandeel telt voor een dertigste mee. De hoogte van de koersen van de 30 aandelen bepalen dus gezamenlijk de hoogte van de index: het gemiddelde. Er zijn dus geen wegingsfactoren zoals bij de AEX. 
De berekening van de uiteindelijke koers van de index is wel nog iets ingewikkelder: om ook rekening te kunnen houden met aandelensplitsingen en stockdividenden wordt het gemiddelde gedeeld door de Dow Divisor, een getal om de juistheid van de index te kunnen handhaven. Deze Dow Divisor wordt regelmatig aangepast.
Dow Jones-aandelen worden verhandeld op de New York Stock Exchange (NYSE).  De openingstijden en de feestdagen waarop NYSE gesloten is, vindt u op de pagina beurskenmerken.
In de koerslijst onder de kop onder ‘Live Dow Jones-aandelenkoersen’ ziet u alle 30 aandelen van de Dow Jones. Als u op de naam van het aandeel klikt, ziet u meer koersgegevens van het aandeel. Als u een order wilt plaatsen en Dow Jones-aandelen wilt kopen, klikt u op de kop ‘order opgeven’. U logt dan in en komt in uw portefeuille-overzicht in Internet Bankieren.
U moet hier wel een beleggingsvorm voor afsluiten: Zelf Beleggen Basis of Zelf Beleggen Plus. Lees eerst meer over de risico’s en mogelijkheden van aandelen voordat u een order opgeeft.
Indexbeleggen in de Dow Jones kunt u doen met ETF’s/trackers. De indexfondsen die beleggen in de aandelen van de Dow Jones vindt u met de fondsselector. U vindt ze door ‘DJ’ in het zoekvenster van de fondsselector te typen of door op ETF’s te filteren.
Op dit moment is indexbeleggen in de Dow Jones alleen mogelijk binnen het assortiment van Zelf Beleggen Plus.

Wellicht ook interessant

Beursnieuws en strategie

Wat zijn de laatste ontwikkelingen op de financiële markten? Leiden koersschommelingen tot een andere waardering van uw beleggingen? En wat is de visie van de beleggingsexperts van ABN AMRO op de toekomst? 

Meer leren over beleggen

Investeer in uw kennis voordat u gaat beleggen. Dat kan bijvoorbeeld met onze verdiepende artikelen.

Belegt u nog niet bij ABN AMRO?

Beleggen bij ABN AMRO is beleggen met meer dan 200 jaar ervaring. Onze experts volgen de markt op de voet, schrijven analyses en beheren in sommige gevallen beleggingsfondsen voor u.