Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Wallstreet

S&P 500-koersen

Koersen van de S&P 500-index en S&P 500-aandelen

Op deze pagina vindt u koersen van de top 100 aandelen van de S&P 500 van 10 jaar geleden tot en met de realtime S&P 500 koersen van vandaag. Naast de live stand en een grafiek van de S&P 100 vindt u hier bovendien de aandelenkoersen en actueel nieuws van de top 100 bedrijven van de S&P 500. De S&P, wat staat voor Standard & Poor’s, is één van de bekendste beursindices van de Verenigde Staten, naast de Dow Jones en NASDAQ. Deze index geeft een beeld van de ontwikkeling op de Amerikaanse aandelenmarkt, doordat het de 500 grootste Amerikaanse bedrijven bevat. U ziet hier de aandelenkoersen van de top 100 bedrijven (de S&P 100).

Realtime S&P 100-koers vandaag en nieuws

Live koersen van top-100 aandelen S&P 500

Veelgestelde vragen over de S&P 500 en de S&P 100

In de S&P 500 zijn de aandelen van de 500 grootste beursgenoteerde Amerikaanse ondernemingen opgenomen. Door de brede samenstelling zien veel beleggers de S&P 500 als een goede graadmeter voor de Amerikaanse aandelenmarkt. De 100 grootste ondernemingen van de S&P 500 vormen samen de S&P 100.
De aandelen van de S&P 100  worden verhandeld op de New York Stock Exchange (NYSE) of de NASDAQ.
 
Op deze pagina kunt u de koers van de S&P 100-index real-time volgen. Ook ziet u hier de koersen van de individuele aandelen uit de S&P 100.
De kredietbeoordelaar Standard & Poor’s (S&P) ontwikkelde in 1926 een index met 233 bedrijven. Het aantal van 500 bedrijven werd bereikt in 1957. Toen ontstond dus de S&P 500. Er zijn Amerikaanse bedrijven uit meer dan 90 verschillende sectoren in opgenomen. De S&P 100 werd in 1983 in het leven geroepen. De samenstelling en berekening van deze indices wordt gedaan door de joint-venture S&P Dow Jones Indices.
De ondernemingen in de S&P 500 en de S&P 100 worden geselecteerd op basis van de markkapitalisatie: de koerswaarde vermenigvuldigd met het aantal verhandelde aandelen. Alleen de bedrijven met de hoogste marktkapitalisatie komen in aanmerking. Verder moeten het Amerikaanse ondernemingen zijn, die zijn genoteerd aan de New York Stock Exchange (NYSE) of de NASDAQ.
De koers van de S&P 500 en de S&P 100 wordt berekend als een gewogen gemiddelde van de marktkapitalisatie van de deelnemende bedrijven. De marktkapitalisatie is de koerswaarde van een aandeel vermenigvuldigd met het aantal verhandelde aandelen. De bedrijven met de grootste marktwaarde krijgen het grootste gewicht in de index. Dit is vergelijkbaar met de samenstelling van de AEX-index. Net als bij AEX wordt er ook gekeken naar de ‘free float’: het percentage van de uitgegeven aandelen dat daadwerkelijk verhandelbaar is op de beurs.
Met onze beleggingsvorm Zelf Beleggen Plus heeft u toegang tot alle aandelen uit de S&P 500. Met Zelf Beleggen Basis kunt u handelen in de aandelen van de S&P 100. 
In de koerslijst onder de kop onder ‘Live S&P 100-aandelenkoersen’ ziet u alle 100 aandelen van de S&P 100. Als u op de naam van het aandeel klikt, ziet u meer koersgegevens van het aandeel. Als u een order wilt plaatsen, klikt u op de kop ‘order opgeven’. U logt dan in en komt in uw portefeuille-overzicht in Internet Bankieren.
Lees eerst meer over de risico’s en mogelijkheden van aandelen voordat u een order opgeeft.
Indexbeleggen in de S&P 500 kunt u doen met ETF’s/trackers. De indexfondsen die beleggen in de aandelen van de S&P 500 vindt u met de fondsselector. U vindt ze door ‘S&P' in het zoekvenster van de fondsselector te typen, of door op ETF’s te filteren.

Wellicht ook interessant

Beursnieuws en strategie

Wat zijn de laatste ontwikkelingen op de financiële markten? Leiden koersschommelingen tot een andere waardering van uw beleggingen? En wat is de visie van de beleggingsexperts van ABN AMRO op de toekomst? 

Meer leren over beleggen

Investeer in uw kennis voordat u gaat beleggen. Dat kan bijvoorbeeld met onze verdiepende artikelen.

Belegt u nog niet bij ABN AMRO?

Beleggen bij ABN AMRO is beleggen met meer dan 200 jaar ervaring. Onze experts volgen de markt op de voet, schrijven analyses en beheren in sommige gevallen beleggingsfondsen voor u.